"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Γερμανικό Fam Trip αποκαλύπτει τους κρυμμένους θησαυρούς της Χαλκιδικής

Για 4 μέρες, 13 ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Γερμανία φιλοξενήθηκαν στην πανέμορφη περιοχή της Χαλκιδικής στο πλαίσιο FAM Trip που οργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ της Γερμανίας και το ίδρυμα Willy Scharnow Foundation for Tourism. Σκοπός του ταξιδιού ήταν να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα μαγευτικά τοπία και την απαράμιλλη φιλοξενία που προσφέρει η Χαλκιδική στους επισκέπτες.

To FAM Trip ήταν αποτέλεσμα μίας συνέργειας μεταξύ του ΤΟΧ και του ιδρύματος, το οποίο θεωρείτε ένα από τα σημαντικότερα για τον τουριστικό κλάδο σε πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας. Η αποστολή του ιδρύματος, που φέρει το όνομα του... Willy Scharnow, ενός πρωτοπόρου του οργανωμένου τουρισμού και εκ των ιδρυτών της TUI, είναι να υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων στον ταξιδιωτικό τομέα μέσω υποτροφιών, προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαιδευτικών ταξιδιών. Κάθε χρόνο, το Ίδρυμα -μεταξύ άλλων- οργανώνει 60 εργαστήρια και εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε στρατηγικά επιλεγμένους προορισμούς με σκοπό την περαιτέρω προώθηση των προορισμών στην γερμανική αγορά και η ένταξή τους σε πακέτα διακοπών. Η φετινή επιλογή της Χαλκιδικής επιβεβαιώνει την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερμανικής αγοράς στον προορισμό από ένα από τα πιο επιδραστικά ιδρύματα για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Το ταξίδι ξεκίνησε με μια λεπτομερή παρουσίαση του προορισμού από την Διευθύντρια Marketing του ΤΟΧ, κα. Τάνια Ακριτίδου, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και τον ζωντανό πολιτισμό της περιοχής. Η συνέχεια περιλάμβανε περιήγηση στην κοσμοπολίτικη πλευρά της χερσονήσου Κασσάνδρας, για την οποία είναι διάσημη. Βιώσανε τη φημισμένη σκηνή των beach bar της Χαλκιδικής, όπου οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν τον ήλιο, τη θάλασσα και τις χρυσαφένιες παραλίες σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Η επόμενη μέρα περιλάμβανε επίσκεψη σε μία τοπική αγρό-διατροφική μονάδα, όπου οι καλεσμένοι έμαθαν τα πάντα για τις βιολογικές καλλιέργειες καθώς και τις μεθόδους κυκλικής οικονομίας που ακολουθούν ενώ γεύτηκαν παραδοσιακές πίτες του γυναικείου συνεταιρισμού, χειροποίητα ντολμαδάκια και δοκίμασαν εξαιρετικής ποιότητας αποστάγματα. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο ανακαινισμένο Σπήλαιο των Πετραλώνων, το οποίο προσέφερε μια συναρπαστική ματιά στο προϊστορικό παρελθόν της περιοχής. Από το πρόγραμμα τους, δεν θα μπορούσε να λείπει και η κρουαζιέρα γύρω από το Άγιο Όρος. Οι φιλοξενούμενοι απολαύσανε μια εντυπωσιακή κρουαζιέρα κατά μήκος της χερσονήσου του Άθωνα, θαυμάζοντας τα μοναδικά μοναστήρια, τα οποία αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και τα οποία δεσπόζουν στην κορυφή των βράχων εδώ και 1.000 χρόνια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, η θερμή φιλοξενία των ντόπιων και η γνήσια φιλικότητα των κατοίκων της Χαλκιδικής δημιούργησαν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

«Αυτό το FAM Trip παρείχε στους ταξιδιωτικούς πράκτορες μια εμπειρία από πρώτο χέρι για τη μαγεία που έχει να προσφέρει η Χαλκιδική», δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής. «Αξίζει να τονίσω ότι οι Γερμανοί ήταν από τους πρώτους που «ανακάλυψαν» την Χαλκιδική ως τουριστικό προορισμό στα τέλη του 1960 και έκτοτε αποτελεί την 1η εθνικότητα σε αφίξεις με σταθερή ετήσια αύξηση, έχοντας κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης των μεγάλων Γερμανικών Tour Operators. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ιστορίες των συμμετεχόντων θα εμπνεύσουν ακόμα περισσότερους Γερμανούς ταξιδιώτες να εξερευνήσουν αυτήν την σαγηνευτική περιοχή».

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής θέλει να ευχαριστήσει θερμά την Προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, κα. Νικολέτα Λεκανίδη για την άψογη συνεργασία, το κτήμα Καζάκη, το KassandraPalaceAthosSea CruisesEagles Palace και το εστιατόριο «Κώστας» στα Ψακούδια για τη συμβολή τους στην επιτυχία του ταξιδιού.

 















Δεν υπάρχουν σχόλια: