"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Πρώτος ο Δήμος Πολυγύρου στην ΠΚΜ ενέταξε το έργο για το Πράσινο Σημείο Πολυγύρου στο ΕΣΠΑ 2021-2027

Με γοργούς ρυθμούς αναμένεται να προχωρήσει η υλοποίηση του Πράσινου Σημείου Πολυγύρου, μετά την ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027».
«Είναι ένα σημαντικό έργο που έχει ανάγκη ο Δήμος Πολυγύρου και είμαι ικανοποιημένος, γιατί πρώτος ο Δήμος μας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Αξίζει να τονίσω ότι το συγκεκριμένο έργο απεντάχθηκε, καθώς δεν είχε προλάβει να υλοποιηθεί. Ωστόσο χάρη στις συντονισμένες κινήσεις που κάναμε με τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης (ΜΟΔ ΑΕ) Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και την πολύτιμη βοήθειά της, υποβάλλαμε εκ νέου τον φάκελο, φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στην απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου, ώστε να τεθεί το συντομότερο δυνατό στις υπηρεσίες του πολίτη», επισημαίνει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ.
Το Πράσινο Σημείο (Π.Σ) είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος με... κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό, οργανωμένος από το Δήμο, ώστε οι δημότες και οι υπηρεσίες του Δήμου να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγμένα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια, ογκώδη απόβλητα, πράσινα βιοαπόβλητα κ,ά., ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση. Τα υλικά θα προσκομίζονται από τους χρήστες με δικά τους μέσα και θα αποθηκεύονται προσωρινά σε κατάλληλα μέσα. Η εγκατάσταση θα έχει αποθηκευτική ικανότητα 100 τόνους και θα μπορεί να δέχεται έως και 1.200 τόνους υλικών/έτος.
Οι ωφέλειες σχετίζονται κύρια με την περιβαλλοντική διάσταση και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες, ενώ ο κύριος σκοπός του έργου είναι η συμβολή στους στόχους της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας καθώς και του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, για τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.
Η δημιουργία του Π.Σ Πολυγύρου περιλαμβάνει την κατασκευή των έργων υποδομής, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του, όπως αποθηκευτικά μέσα και εξοπλισμό διαχείρισης των υλικών, και τη σύνδεσή του με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.
Περιλαμβάνονται επίσης δράσεις δημοσιότητας για την ενημέρωση των πολιτών και την ενεργοποίησή τους.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με συνολικό προϋπολογισμό 1.380.745€. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: