"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος στο πλευρό των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός»

Θέμα: Στήριξη του βουλευτή Χαλκιδικής προς τα Σωματεία Μεταλλωρύχων ενόψει του θέματος που προέκυψε κατά την διαπραγμάτευση της νέας σύμβασης εργασίας μεταξύ της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και των Σωματείων Εργαζομένων σ’ αυτήν.

Η λογική θα έλεγε ότι τις δύσκολες μέρες που πέρασαν οι σχέσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» με τους κατοίκους της Β.Α. Χαλκιδικής, αλλά και τους εργαζομένους, θα διαδέχονταν μέρες συναίνεσης και προσέγγισης με τους κατοίκους, καθώς και εργασιακής ειρήνης με τους εργαζομένους. Όμως φαίνεται ότι κάποιοι – για άγνωστο λόγο προ στιγμήν – επιθυμούν...

να πυροδοτήσουν το ήρεμο κλίμα για άλλη μία φορά, δημιουργώντας εκ νέου καταστάσεις κοινωνικής αναταραχής, εξωθώντας με τις απαιτήσεις τους και τις απειλές τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων των σωματείων, στα άκρα και σε νέους αγώνες διεκδίκησης του αυτονόητου. Του δικαιώματος στην εργασία, βάσει όμως των όσων δικαιούνται σύμφωνα με την νομοθεσία του Ελληνικού κράτους.

Δυστυχώς η διοίκηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» αντί να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης της νέας εργασιακής σύμβασης, έχοντας ως στόχο τη στήριξη των εργαζομένων, οι οποίοι επί σειρά ετών “βάζουν πλάτη” για τη βιωσιμότητά της δίνοντας τον καλύτερο αυτό τους και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, προτείνει την υπογραφή νέα σύμβασης, η οποία θα προβλέπει 12ωρη εργασία παντού (υπόγεια και επιφάνεια), κατάργηση αργιών και εργασία καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διατηρώντας απαρέγκλιτα από μέρους μου την αρχή που χρόνια τώρα εκφράζω δημόσια για πλήρη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που η Πολιτεία ορίζει ως προς τη λειτουργία της εταιρείας, την ανάγκη του συνεχούς ελέγχου των συνθηκών λειτουργίας της επιχείρησης από την πλευρά των Υπηρεσιών του Κράτους και τέλος την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας πλήρως, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνοούμενη πολιτεία θεωρώ αυτονόητη την από μέρους μου στήριξη σε κάθε δίκαιο και νόμιμο αίτημα των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός», η οποία δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι η τοπική κοινωνία έχει ανάγκη από κοινωνική ειρήνη και ηρεμία.

Ιωάννης Γιώργος

Βουλευτής Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: