"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Η καρναβαλική παρέλαση στον Δήμο Πολυγύρου έγραψε ιστορία!

Περίπου 2.000 καρναβαλιστές, με πεζοπόρα τμήματα και άρματα συμμετείχαν στην καρναβαλική παρέλαση του Δήμου Πολυγύρου, που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία πλήθους κόσμου.

Σάτιρα, γέλιο, χορός και ατελείωτο κέφι κυριάρχησαν κατά την εκδήλωση, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, που δε σταμάτησε να δίνει τον ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης. «Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές, που δέκα μέρες τώρα έχουν δώσει τα πάντα για να έχουμε ένα πετυχημένο καρναβάλι. Καλό ξεφάντωμα, καλή διασκέδαση σε όλους και καλή Σαρακοστή», ευχήθηκε ο κ. Εμμανουήλ, λίγο πριν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της καρναβαλικής παρέλασης.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του αρχιμάστορα των καρναβαλικών αρμάτων, Ηρακλή Ματαφτσή, για την...

πολυετή προσφορά του στο Πολυγυρινό Καρναβάλι, όταν ο Δήμαρχος Πολυγύρου, πλησίασε το άρμα με το μαμούθ, στο οποίο επέβαινε και του απένειμε την τιμητική πλακέτα. «Σ’ αυτόν τον συμπολίτη μας, που τριάντα χρόνια τώρα δημιουργεί αυτές τις ευφάνταστες κατασκευές αξίζουν χίλια μπράβο! Ηρακλή σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς» τόνισε ο κ. Εμμανουήλ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές, Ιωάννης Γιώργος και Απόστολος Πάνας, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, ο Αστυνομικός Δ/ντής Χαλκιδικής, Αθανάσιος Παπάζογλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Κουφίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πελαγία Ιορδανίδου και Σιμέλα Κυριακίδου-Τσιαλούκη, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος,  καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Ο εθελοντισμός συνεχίζεται…

Κι επειδή οι κάτοικοι του Δήμου Πολυγύρου φροντίζουν τον τόπο τους και  υποστηρίζουν τον εθελοντισμό, από το πρωί μία μεγάλη ομάδα εθελοντών, με δημοτικούς συμβούλους, υπαλλήλους του Δήμου και επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Βασίλη Φαρδογιάννη, συμμετείχαν ενεργά στην καθαριότητα της πόλης, μετά το χθεσινό ξεφάντωμα.

Κούλουμα σε Καλύβες και Ψακούδια

Το Πολυγυρινό Καρναβάλι 2024 ολοκληρώνεται σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, γιορτάζοντας τα Κούλουμα στις Καλύβες και τα Ψακούδια, όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γευτεί νηστίσιμους τοπικούς μεζέδες, με άφθονο κρασί, να πετάξει χαρταετό και να συμμετέχει στο γλέντι που θα στηθεί.

Επίσης στην Παλαιόχωρα του Δήμου Πολυγύρου θα γίνει παρέλαση καρναβαλιστών στις 12 το μεσημέρι.

Εικόνα που περιέχει κείμενο, γραμματοσειρά, στιγμιότυπο οθόνης

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα










Δεν υπάρχουν σχόλια: