"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Επιστολή Απ. Πάνα στους επιστημονικούς & επαγγελματικούς φορείς της Χαλκιδικής για το φορολογικό

Με επιστολή που απέστειλε στους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Χαλκιδικής, ο Απόστολος Πάνας  ενημερώνει για τη θέση του σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Αναλυτικά η επιστολή του  Απόστολου  Πάνα στους φορείς:


«Οι θέσεις, τόσο οι δικές μου όσο και του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής για το νέο Φορολογικό νομοσχέδιο είναι ξεκάθαρες, σύμφωνες με το σύνολο των αιτιολογημένων και τεκμηριωμένων αιτημάτων σας, υπηρετώντας πάντα την ιδεολογία της λογικής και τις πραγματικές απαιτήσεις και ανάγκες της κοινωνίας.


Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση, αγνοώντας τις ανάγκες της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και τις προτάσεις των Συλλογικών Φορέων, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, επιλέγει να εφαρμόσει σε βάρος των πολλών, μια άδικη φοροεισπρακτική και οριζόντια πολιτική, η οποία δυστυχώς θα επιφέρει ολέθριες συνέπειες στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία και στην Εθνική Οικονομία.


Η αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής, δεν αντιμετωπίζεται με αναχρονιστικούς και άνισους τρόπους φορολόγησης για χάρη της φαινομενικής ανάπτυξης. 


Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2023, η Κυβέρνηση να ενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα και να αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως φοροφυγάδες.


Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη εκφράσει  την έντονη αντίδραση του στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα,   η απόσυρση των οποίων κρίνεται επιβεβλημένη. 


Η βιώσιμη ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας δεν θα έρθει από την υπερφολορόγηση των πολλών, αλλά με την ισοκατανομή των βαρών αναλογικά με τις πραγματικές οικονομικές δυνάμεις του κάθε φορολογούμενου.


Απορρίπτοντας τον πυρήνα του νομοσχεδίου για το φορολογικό και δηλώνοντας την πρόθεσή μου, για την καταψήφισή του επί της αρχής, σας ενημερώνω πως στην Ολομέλεια της Βουλής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε τη θέση του ΠΑΣΟΚ επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: