"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βασιλάκη «Ο Χωροφύλακας ΙΙ» στην Καισαριανή

Στις 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο Καισαριανής, οι Εκδόσεις Περίπλους και ο Πολιτιστικός Παγχαλκιδικιώτικος Σύλλογος Αθηνών «ο Αριστοτέλης» πραγματοποίησαν την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Χωροφύλακας ΙΙ» του Δημήτρη Βασιλάκη. 

Την εκδήλωση συντόνισε ο φιλόλογος Μανόλης Χατζηνάκης, Αντιπρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, πρώην βουλευτής. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι:

- Χρήστος Οικονόμου, Πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης). 

- Αριστομένης Συγγελάκης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και μέλος του Δ.Σ. του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. 

- Πέτρος Κουλουφάκος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974) και Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης «Η Εθνική Αντίσταση». 

- Κυριακή Μάλαμα, Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

- Γιώργος Σουλινάρης, Πρόεδρος του Παγχαλκιδικιώτικου Συλλόγου Αθηνών «ο Αριστοτέλης».

- Ρόζα Βασιλάκη, Κοινωνιολόγος, συντονίστρια του διαρκούς σεμιναρίου politics of liberation και της ομάδας κοινωνικών ερευνών Dissensus.

- Γιώργος Σουβλής, Ιστορικός σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ιστορίας, μέλος της συντονιστικής ομάδας του Jacobin Greece.

- Φώτης Κουτσόπουλος, Ιστορικός σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

- Αρτούρο Ροντρίγκες, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας Λισσαβόνας και μέλος της Διεθνούς Μαρξιστικής τάσης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου υπήρξαν μουσικές παρενθέσεις από την κα Νατάσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα (τραγούδι) και τον κ. Βασίλη Ρωμανό (κιθάρα). Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα ανέγνωσε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κ. Γιάννης Φαλκώνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Μαύρος, μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), η  κα Γεωργία Σάντα, κόρη του αγωνιστή Απόστολου Σάντα, ο κ. Λεωνίδας Κοντουδάκης, ο άνθρωπος που πρώτος έσκυψε και σήκωσε τον Γρηγόρη Λαμπράκη μετά τη δολοφονία του στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών κ. Ανδρέας Κούνδουρος και η κα Αντωνία Ζεβόλη - Νταουντάκη, συγγραφέας του βιβλίου "Εμείς θα ζήσουμε", ένα βιβλίο που αναφέρεται στο παρελθόν της οικογένειας Παραθυρά, μίας ιστορικής οικογένειας της Χαλκιδικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: