"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Απ. Πάνας: Στόχος στις ευρωεκλογές είναι η δεύτερη θέση με ποσοστό που θα γεννά προσδοκίες πολιτικής αλλαγής

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνα Απόστολου στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ. 


1) Κύριε Πάνα, Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να αναδεικνύεται σε ισχυρό αντιπολιτευτικό ρόλο. Τι θα πρέπει να κάνει το κόμμα σας και όλοι εσείς φυσικά έτσι ώστε αυτή η δημοσκοπική ανοδική τάση να αποτυπωθεί και σε πραγματικά στοιχεία στην κοινωνία;

 

Όλα τα  έως τώρα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανεβαίνει σταθερά και με συνέπεια. Η ισχυροποίηση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αποτελεί μια πολιτική πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί όμως να πει, ότι οι κοινωνικοί συσχετισμοί αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Έτσι κι αλλιώς για να κερδίσεις ποσοστά πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο που εμείς προσδιορίζουμε ως πολιτικό μας μέτωπο και αυτό δεν είναι άλλο από  την...

κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η κοινοβουλευτική μας παρουσία, η πολιτική δουλεία που γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα, οι παρεμβάσεις μας σε βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία, μπορούν να διαμορφώσουν πλειοψηφικό ρεύμα.  


2) Κατά τη γνώμη σας η αύξηση των ποσοστών όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις οφείλεται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ και στις πολιτικές σας δράσεις ή οφείλεται στο ότι κατακρημνίζεται ο ΣυΡιζΑ;

 

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κατάφερε  τόσο στις εθνικές  όσο  και στη αυτοδιοικητικές εκλογές να αφήσει θετικό αποτύπωμα, το οποίο  ήταν επιστέγασμα και των  προτάσεων που κατέθεσε ως πολιτικός χώρος, σε κάθε μια από αυτές τις εκλογικές διαδικασίες. 

Προφανώς οι πολιτικές συγκυρίες επηρεάζουν  πάντοτε και τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Στο τέλος όμως αυτό που αξιολογείται είναι η ιδεολογική προσέγγιση και οι πολιτικές του κάθε χώρου.

 Γι’ αυτό  εμείς επιδιώκουμε να αποτελέσουμε την εναλλακτική επιλογή για τους πολίτες,  μέσω των προτάσεων μας θέλουμε να είμαστε κοντά στην κοινωνία και στον κάθε πολίτη που επιζητεί να ζει αξιοπρεπώς. Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις και να κυβερνήσουμε τη χώρα.



3) Αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ κομβικό σημείο οι ευρωεκλογές με τι ποσοστό θα ήσασταν ικανοποιημένοι στο κόμμα σας;

Προφανώς και οι ευρωεκλογές, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας αποτελούν σημαντικότατο σταθμό για την πορεία του ΠΑΣΟΚ – Κίνηματος Αλλαγής. 

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και έχει προσδιοριστεί και από τον Πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη: η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, με ποσοστό που θα δημιουργήσει την προσδοκία μια μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις Εθνικές Εκλογές.

 


4) Εάν το ΠΑΣΟΚ αναδειχθεί στις ευρωεκλογές δεύτερη πολιτική δύναμη μετά τη Νέα Δημοκρατία αυτό αυτόματα ανοίγει και τις πόρτες για πρόσκληση του Νίκου Ανδρουλάκη στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς;

 

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, περιλαμβάνει ήδη στους κόλπους του στελέχη από τις κινήσεις πολιτών , την ανανεωτική αριστερά , την οικολογία. Αυτό σημαίνει ότι πάντοτε υπήρχαν ανοικτοί ορίζοντες, οι οποίοι έδιναν γνήσια προοπτική στην κεντροαριστερά. 

Οι συνεργασίες που προτείνουμε , είναι πολιτικές και αξιακές, δεν είναι ευκαιριακές και δεν καθορίζονται από τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Δεν συναλλασσόμαστε με όρους εξουσίας, δεν πιστεύουμε σε ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής, αλλά σε πραγματικές συνεργασίες με προγραμματικές συγκλίσεις, με γενναία ανοίγματα μέσα στην κοινωνία με πολιτικούς όρους.


5) Με ποιον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να συνομιλήσει πολιτικά. Με εκείνον του κ Κασσελάκη ή με το νέο κόμμα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όπως σας ανάφερα παραπάνω, δομεί τις συνεργασίες του με πολιτικούς και προγραμματικούς όρους. Αυτοί οι πολιτικοί και προγραμματικοί όροι, θεμελιώνονται στο ελληνικό κοινοβούλιο και σε όλους εκείνους του χώρους, όπου μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις για την υπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας μας και του ελληνικού λαού. Στόχος μας είναι η επόμενη κυβέρνηση να είναι ισχυρή και αξιόπιστη, επομένως καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη να συνεργαστεί μαζί μας για να το πετύχουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: