"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Μήνυμα Απ. Πάνα για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Μια ημέρα δεν είναι αρκετή για να μας ενημερώσει και να μας κινητοποιήσει στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Οι προσπάθειες θα πρέπει να είναι συνεχείς, συλλογικές και συντονισμένες από όλους μας πολίτες, φορείς Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα με άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς η κοινωνία για αυτούς δημιουργεί ανισότητες και τους στερεί ακόμη και τα καθημερινά που θεωρούμε εμείς ως δεδομένα:

εύκολη πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους, οδική μετακίνηση, δικαίωμα εργασίας και ψυχαγωγίας. Στόχος όλων η συνολική συμμετοχή τους σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. 

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν χωρούν άλλες αναβολές, ούτε ημίμετρα. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα των ΑμΕΑ πρέπει να είναι στοχευμένα αποτελεσματικός ,να είναι ο πραγματικός δείκτης του πολιτισμού και της εξέλιξής μας και μιας ανθρώπινης σύγχρονης κοινωνίας αξιοπρεπούς και ισότιμης για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: