"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Erasmus Days στο Γενικό Λύκειο Πολυγύρου

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου, οι μαθητές της Α Λυκείου με σκοπό να ενημερωθούν στο πλαίσιο του Erasmus Days για το έργο Erasmus+ “Les Jeux Olympiques au cœur de l’Europe” στο οποίο συμμετέχει το 
 Γενικό Λύκειο Πολυγύρου.

Οι μαθητές παρακολούθησαν μία λεπτομερή παρουσίαση που εξέθετε όλες τις πτυχές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος που βασίζεται σε δύο άξονες:

1. τον αθλητισμό και 2. τη γνώση της γαλλικής γλώσσας. Πρόκειται για ένα έργο μικρής κλίμακας που περιλαμβάνει τη μονομερή κινητικότητα καθηγητών για την προπαρασκευαστική συνάντηση και στη συνέχεια ομάδας 16 μαθητών και 3 συνοδών καθηγητών για την πραγματοποίηση των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί. Το πρόγραμμα εμπνέεται από τη διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές τριών χωρών, Γαλλίας, Μάλτας και Ελλάδας να διαγωνιστούν σε προκαθορισμένα και προσαρμοσμένα ολυμπιακά και παρολυμπιακά αθλήματα προκειμένου να εμποτιστούν από τις αρχές του σεβασμού, του fair play και της συμπερίληψης που διέπουν τη διεθνή αυτή αθλητική διοργάνωση.

Διοργανώτρια χώρα είναι η Γαλλία και πιο συγκεκριμένα το Collège Saint Jean-Baptiste de La Salle της πόλης Λαβάλ στη Γαλλία και μαζί με το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου συμμετέχει το Stella Maris College από τη Μάλτα. Η προσομοίωση ολυμπιακών αγώνων περιλαμβάνει τις τελετές έναρξης και λήξης και πέντε αγωνίσματα στα οποία θα διαγωνιστούν μικτές ομάδες από τις τρεις χώρες: Βόλεϊ, μπάσκετ σε αμαξίδιο, πινγκ-πονγκ, δίαθλο (κούρσα 200μ και σκοποβολή) και κολύμβηση. Εκτός από την ομάδα των αθλητών στην αποστολή θα συμμετέχουν 2 διαιτητές, 1 δημοσιογράφος και 1 μέλος σε ρόλο ιατρικού προσωπικού. Η ομάδα που θα επιλεγεί θα ταξιδέψει στη Γαλλία 14-19 Απριλίου 2023 και θα φιλοξενηθεί σε οικογένειες μαθητών του Γαλλικού Σχολείου.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από τους καθηγητές του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου, τον κ. Αστέριο Λιτζερίνο (καθηγητής φυσικής αγωγής), την κ. Χριστίνα Χατζηπαντελή (καθηγήτρια γαλλικών και σύνδεσμος του προγράμματος) και τη διευθύντρια του Σχολείου κ. Αικατερίνη Τουσίμη (Χημικός Μηχανικός). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: