"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Αστ. Ζωγράφος: "Μαζί στα έργα, μαζί στην προσπάθεια, μαζί στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό"

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου ανέφερε τα παρακάτω:
"Με την τελευταία συναυλία στον πεζόδρομο του Πολυγύρου κι άλλες δυο που ακολουθούν, ολοκληρώνουμε μια προσπάθεια τεσσάρων ετών, κατά τα οποία η διοίκηση του δήμου θέλησε να φέρει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «στην αυλή» του κάθε δημότη.
Τόσο κατά το καλοκαιρινό φεστιβάλ Πολυγύρου, όσο και στη... διάρκεια άλλων εποχικών διοργανώσεων, μεταφέραμε ένα μεγάλο κομμάτι τους στον πεζόδρομο Πολυγύρου και στις πλατείες των τοπικών κοινοτήτων. Κάναμε πράξη το σύνθημα «όλη η πόλη μια γιορτή» και δώσαμε χρώμα και πρόσωπο, ευκαιρία για προσωπική συμμετοχή, και ξεχωριστό παλμό σε όλες τις εκδηλώσεις μας.
Από τα Χριστούγεννα, που ανάβουμε το δέντρο μας στον ορεινό Ταξιάρχη, και στολίζουμε κάθε πλατεία σε όλα τα χωριά του δήμου, στις απόκριες που διαδίδουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις από άκρη σε άκρη με ζωντάνια και την κορύφωση της παρέλασης στην πρωτεύουσα, στη συνέχεια, στο πολιτισμικό μας τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου πλούσιο σε συναυλίες, παραστάσεις και Μουσικές Πλατείες.
Όλα μαζί, με επίκεντρο τον δημότη που πλέον συμμετέχει ενεργά και γίνεται μέρος του θεάματος και του κεφιού. Ο πολιτισμός στον τόπο μας είναι διάχυτος και οι ψυχαγωγικές δράσεις γίνονται κομμάτι του, στο πλαίσιο της λαογραφίας και της παράδοσης. Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής συμβάλλαμε στους πολιτιστικούς συλλόγους και με αρωγό τους χορηγούς μας τολμήσαμε να συναγωνιστούμε τα φεστιβάλ της Χαλκιδικής με πολλή μεγαλύτερη ιστορία της δικής μας.
Παράλληλα όμως αφουγκραστήκαμε και τις ανάγκες των επαγγελματιών, κυρίως στη δημοτική ενότητα Πολυγύρου, που προσπαθούν να κερδίσουν το στοίχημα της ισχυρής τοπικής αγοράς, μια προσπάθεια στην οποία μας βρίσκουν σύμμαχο με κάθε τρόπο.
Ευχαριστούμε πάνω από όλα τον κόσμο για τη συμμετοχή του, είτε τα καλοκαίρια, είτε τους χειμώνες, που βγήκαν μαζί μας και χόρεψαν στις πλατείες, στα χωριά, στα μπαλκόνια. Αυτό είναι ο Πολύγυρος. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…

Συνεχίζουμε"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: