"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

"Επαναποίκηση" Αρκούδας στο Χολομώντα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,

σχετικά με τον βασανισμό Αρκούδων από Ανθρώπους 
αλλά και το αντίστροφο σχετικά με το βασανισμό 
Ανθρώπων από Αρκούδες εξαιτίας όμως Ανθρώπων Έργα "Επαναποίκηση" Αρκούδας στο Χολομώντα και στο Χορτιάτη. 
Δηλαδή επιστροφή. Αναπαράχθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο ως όρος που χρησιμοποιήθηκε από "ειδικούς" του χώρου  για την πρωτοφανή ξαφνική εμφάνιση... τέλος Απριλίου αρχές Μαϊου 2023  αρκούδας ή αρκούδων στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη.
"Η αρκούδα του Χορτιάτη προέρχεται από το καταφύγιο αγρίων ζώων του Χολομώντα".
Επίσης παραπλανητική έκφραση Φυσικά η σκοπιμότητα της χρήσης αυτών των όρων επιτυγχάνεται με την έννοια ότι υποσυνείδητα γίνονται αποδεκτοί από τους αποδέκτες της πληροφόρησης ότι η Χαλκιδική και ο Χολομώντας αποτελεί καταφύγιο αγρίων ζώων συμπεριλαμβανομένων των αρκούδων. 
Άρα όλα όσα συμβαίνουν με τις αρκούδες στη Χαλκιδική είναι απολύτως φυσιολογικά και η άγρια ζωή επιστρέφει εκεί που εκδιώχθηκε. Δεν υπάρχει όμως επαναποίκηση γιατί ποτέ δεν υπήρξε αποίκηση. 
Στην περιοχή της Χαλκιδικής τουλάχιστον στην προφορική θύμηση ή ιστορική καταγραφή των τελευταίων 200 ετών δεν απαντάται έστω και περιστασιακή παρουσία αρκούδας. Είναι αστείο να υποστηρίζεται ότι σήμερα πύκνωσαν τα δάση και  δημιουργήθηκαν διάδρομοι φυσικοί που ευνοούν την μετακίνηση. Δεν  απαντάται φαινόμενο εμφάνισης αρκούδας στη Χαλκιδική τότε που ο Χολομώντας από τον Κάκκαβο μέχρι και τον Χορτιάτη ήταν αδιάβατο δάσος πλούσιο σε πανίδα και χλωρίδα με ιδανικότερες καιρικές συνθήκες. Ποτέ η περιοχή αυτή δεν αποτέλεσε φυσικό βιότοπο Αρκούδας. Λύκοι Τσακάλια Αγριογούρουνα Ζαρκάδια πάντα υπήρχαν πολλαπλασιαζόμενα και μειούμενα κατά  χρονικές περιόδους. Αρκούδες ποτέ.  Άρα δεν πρόκειται για επαναποίκηση.
Είναι σαν να εμφανίζεις ένα Λιοντάρι στην Πελοπόννησο και το παρουσιάζεις ως "Η επαναποίκηση του Λιονταριού της Νεμέας". Δασαρχεία Δήμοι Περιφέρεια και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και κρατικοί υπέστησαν bulling, περί πρωτόκολλου διαχείρισης και άλλες ανεδαφικές και παραπλανητικές διαδικασίες με αποτέλεσμα κανείς να μην κινηθεί ποιο υπεύθυνα διακινδυνεύοντας ακόμα και ανθρώπινες βλάβες. 
Η έννοια του πρωτόκολλου και η βασική φιλοσοφία περί αλληλεπίδρασης ανθρώπου αρκούδας είναι καταφανές ότι αναφέρεται και σαφώς εννοεί την διαχείριση περιστατικών σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο της αρκούδας. ΕΙΝΑΙ η Χαλκιδική η θέλουν κάποιοι να θεωρηθεί ως φυσικός βιότοπος της Αρκούδας; 
Η μοναδική πρόβλεψη που υπάρχει από το πρωτόκολλο στην περίπτωση αυτή είναι ο ΑΜΕΣΟΣ εντοπισμός και η απομάκρυνση  του ζώου στον φυσικό του βιότοπο.  Αυτοί που επικαλούνται την ανάγκη προστασίας της Αρκούδας οφείλουν άμεσα να το πράξουν. Αφέθηκαν τα ζώα να περιφέρονται χαμένα σε μια άνυδρη για τα ίδια περιοχή λιμοκτονούμενα με ελάχιστες επιλογές διατροφής και επιβίωσης ωθώντας τα καθημερινά όλο και πιο κοντά σε επαφή με ανθρωπογενείς δραστηριότητες εκθέτοντας τα ίδια και τους ανθρώπους σε κίνδυνο. Δεν έχεις ζώα στον φυσικό τους βιότοπο. Εδώ φαίνεται ότι έχεις ένα η διπλά άγρια ζώα εγκλωβισμένα σε ένα περιβάλλον άγνωστο για αυτά που προσπαθούν να βρουν τρόπο επιβίωσης 
Γιατί με τόση σιγουριά κάποιοι από τους υπεύθυνους ΜΚΟ και η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής μας εξηγούν για την προέλευση του ζώου για τα χαρακτηριστικά του τη συμπεριφορά του κλπ και δεν μας εξηγούν γιατί μέχρι τώρα αν το ζώο ήρθε μόνο όπως λένε και δεν το έφεραν που δυστυχώς αποτελεί πλέον ικανότατο σενάριο, δεν βρήκε το δρόμο επιστροφής. Γιατί ένα ζώο με απίθανη αντίληψη προσανατολισμού δεν βρίσκει το σημείο εισόδου. Από τις μέχρι τώρα κινήσεις φαίνεται περιφερόμενο σαν χαμένο και σε κατάσταση λιμοκτονίας. Μήπως δεν βρίσκει το δρόμο επιστροφής απλά γιατί δεν ήρθε μόνο; ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ. Οι ενέργειες και συμπεριφορές κάποιων πάνε να περάσουν από την πίσω πόρτα της κοινής αντίληψης το νέο ενδεχόμενο να αποτελέσει ο Χολομώντας νέο βιότοπο Αρκούδας. Αυτό που η φύση δεν επέβαλε θα το επιβάλουν άνθρωποι;  Ας μας πει ξεκάθαρα η Διεύθυνση Δασών ποια η θέση της .Θα αφεθεί το ζώο  εδώ αναγνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί φυσικό φαινόμενο βιοτόπου για την αρκούδα η θα απομακρυνθεί; Αρχικά για να επιβίωση αναγκάσθηκε να σπάει σχεδόν άδειες από μέλι κυψέλες μελισσών . Έφαγε τα ξύλα και τα κεριά. Έσπασε μπάλες από τριφύλλι. Κατέβασε κι έφαγε αγίνωτα σύκα. Κινήσεις πείνας κι απελπισίας Τι να φάει στο Χολομώντα. Άντε λίγα κεράσια και κανένα μελίσσι την περίοδο αυτή. Μετά τι. Με μαθηματική ακρίβεια το οδηγούν στα ανθρωπογενή. Γιατί με τόση σιγουριά δίνουν οι υπεύθυνοι οδηγίες  αντιμετώπισης περιστατικών επαφής ανθρώπου αρκούδας βασιζόμενοι σε πρωτόκολλο αντίγραφο συμπερασμάτων βόρειο αμερικανικών ερευνών η έστω συμπεριφορών που ισχύουν κατά κανόνα σε περιοχές βιοτόπων της αρκούδας. Εδώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν πρόκειται για το χειρισμό ζώου στον φυσικό του βιότοπο. Πρόκειται για χειρισμό άγριου ζώου η ζώων που ξαφνικά βρέθηκαν εδώ που βρέθηκαν 
 Οφείλουν ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιοι να επαναποικήσουν το ζώο η τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.  Οι ευθύνη τους είναι μεγάλη Όσο περνάει ο χρόνος και αφού μετράμε καθημερινά άπειρες εμφανίσεις του ζώου η των ζώων στο Χολομώντα στον Πολύγυρο στα Βράσταμα στον Ταξιάρχη  στη Μεγάλη Παναγία στο Γομάτι στην Αρναία στον Βάβδο στον Άγιο Πρόδρομο στη Γαλάτιστα στα Πετροκέρασα στο Χορτιάτη.  Τελευταία μέσα σε οικόπεδα σπιτιών στο Φύλιρο δίπλα στον αστικό ιστό στη Θεσσαλονίκη. Πιθανώς από ανεύθυνους πειραματισμούς η ζημιά μπορεί να γίνει μη αντιστρέψιμη.  
Δυστυχώς Όλοι θα φωνάζουν για λογοδοσία εκ των υστέρων. Αφού πέρασαν σχεδόν δύο μήνες μετά τα πρώτα περιστατικά εμφάνισης αρμόδιοι φορείς  επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ολιγωρία δέσμιοι  γραφειοκρατικών πρωτοκόλλων  παραμένουν θεατές του πρωτόγνωρου για τα δεδομένα της περιοχής φαινομένου εκδίδοντας πληροφορίες που αντικειμενικό σκοπό έχουν να αποσείσουν τις ευθύνες όταν συμβεί κάποια πιο αρνητική εξέλιξη. Δηλαδή πόσο καθησυχαστική η δεοντολογική για την περίπτωση είναι η ανακοίνωση περί ομάδων απώθησης του ζώου με πυροτεχνήματα από ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Ανεδαφική και παραπλανητική. 
Δηλαδή θα το τρομάξουμε  να φύγει μακριά από τον Ταξιάρχη και να πάει που; Στην Αρναία; Και από εκεί που; Στον Άγιο Πρόδρομο;  Δηλαδή αποδέχονται ότι θα συνεχίσει περιφέρεται κατά δική τους βούληση το άγριο ζώο εγκλωβισμένο στη περιοχή της Χαλκιδικής; Η το άλλο. Θα εντοπισθεί θα ναρκωθεί και θα περάσουν κολάρο ραδιοεντοπισμού. Δηλαδή θα το πιάσουν και δεν θα το πάνε στο φυσικό του βιότοπο αλλά θα το αφήσουν να περιφέρεται όπως μέχρι σήμερα. Ο Αρκτούρος με ανακοίνωση του από τις πρώτες ημέρες εμφάνισης κατέστησε σαφές η καλλίτερα        "κούνησε απειλητικά το δάκτυλο" ότι σε καμμιά περίπτωση από το πρωτόκολλο δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση του ζώου. Απλά θα ξέρουν αν είναι στα Βράσταμα η στη Γαλάτιστα και θα ενεργούν με απωθητικά μέτρα εναντίον του. Που δηλαδή θα επιτρέπουν να ζει αυτό το ζώο! Ανατολικά του Καβρόλακα και νοτιοδυτικά του Τσουκαλά; Όλα αυτά φαντάζουν πλήρως ανεδαφικά αποτελούν  έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης και  σε καμμιά περίπτωση δεν θα απαλλάσσουν στο μέλλον από απόδοση ευθυνών είτε για μη πραγματική παροχή προστασίας προς το αυστηρά προστατευόμενο  είδος του ζώου αυτού είτε σε επακόλουθους κινδύνους ανθρώπινης σωματικής ακεραιότητας η σε βάρος άλλων δραστηριοτήτων. Οι άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες πρέπει άμεσα να απεγκλωβιστούν από τις ατελέσφορες αυτές πρακτικές. 
Οι κ. κ. Δήμαρχοι Πολυγύρου, Αριστοτέλη, Πυλαίας Χορτιάτη πρέπει να πάρουν σαφή ξεκάθαρη και ρεαλιστική θέση γύρω από το ζήτημα Πρέπει να ενημερώσουν ξεκάθαρα τα χωριά και τις κωμοπόλεις τους αν συμφωνούν στη μετατροπή της περιοχής τους σε τεχνητό χειραγωγούμενο βιότοπο Αρκούδας. Αν όχι  θα πρέπει άμεσα να ζητήσουν να γίνει μεταφορά του ζώου η των ζώων σε φυσικό βιότοπο του είδους. Επίσης οι φιλοζωικές οργανώσεις, και οι πραγματικοί φίλοι της άγριας ζωής θα πρέπει να πάρουν θέση και να απαιτήσουν τον άμεση ουσιαστική προστασία του ζώου η των ζώων αυτών. 
Με αυτές τις σκέψεις - παρεμβάσεις  προσδοκώ στην  καταγραφή μιας άποψης που αντίκειται στα πεπραγμένα που ακούσαμε διαβάσαμε η αντιληφθήκαμε μέχρι σήμερα για τα ζητήματα, "Αρκούδας", "Πρωτόκολλου Διαχείρισης", "Βιοτόπου Χολομώντα κλπ." και σαφέστατα αντίκειται στην παντού και πάντα παρούσα φοβική και γραφειοκρατική αντίληψη των εντεταλμένων υπηρεσιών. 
Ως μέλος μελισσοκομικής οικογένειας έχοντας περαιτέρω έννομο συμφέρον περί προστασίας ζωής  σωματικής ακεραιότητας, επικείμενης οικονομικής βλάβης που μπορούν να προέλθουν η να συμβούν εξαιτίας παράλειψης εκτέλεσης καθήκοντος αλλά και 
για το τεράστιο κεφάλαιο των επιπτώσεων σε σχέση με την περαιτέρω άσκηση μελισσοκομικών, αγροτικών, δασικών, τουριστικών και άλλων ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στην περιοχή τον αιφνίδιο εξαναγκασμό όλων σε βίαιη προσαρμογή εντός ελάχιστου χρόνου στα νέα δεδομένα επιφυλάσσομαι για τη συνέχεια. 
Δεν προσδοκώ να εμπλακώ σε ατέρμονη διαδικτυακή η άλλη προσωπική συζήτηση η αντιπαράθεση. Αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ας κατατεθούν. Εκ του αποτελέσματος όλοι και όλα θα κριθούν. 

ΚΑΡΑΤΖΙΟΒΑΛΗΣ ΛΕΥΤΈΡΗΣ
Βράσταμα Χαλκιδικής  

κάτοικος Πολυγύρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: