"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Εορτασμός 202ης Επετείου της Μάχης των Βασιλικών, στην Αγία Αναστασία

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στην Ιερά Μονής Αγίας Αναστασίας και στο χώρο του Μνημείου η 202η επέτειος της φονικής Μάχης των Βασιλικών, η θυσία του Καπετάν Χάψα και των παλληκαριών του, καθώς και η πυρπόληση του Μοναστηριού και η σφαγή του τότε Ηγουμένου Μακαρίου και λοιπών μοναχών. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο από τον Ηγούμενο της Μονής Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Αστέριος Λυρτζής ο οποίος ήταν και ο Τελετάρχης της εκδήλωσης. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου.

Τον φετινό εορτασμό τίμησαν με την παρουσία του και κατέθεσαν στεφάνια...

ο Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάλης, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα Αικατερίνη Ζωγράφου, Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Σερρών κ. Δημήτριος Νότας, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Ιωάννης Σιμώνης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου,  ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας κ. Βασίλειος Ζήσιος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, Βασιλικών κ. Όλγα Γιαννιού, Γαλαρινού κ. Γεώργιος Γαλαρινιώτης, Λειβαδίου κ. Δημήτριος Γουδήρας, η Εκπρόσωπος του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Διοικητής της Αστυνομίας Χαλκιδικής , ο Διοικητικής Π.Υ. Χαλκιδικής, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών Χαλκιδικής κ. Νικόλαος Βασιλάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Βρασταμινών κα Μαριάννα Πραβητιανού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Χαλκιδικής κ. Βασίλειος Ράπτης, ο  Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμμ. Παπά Θεσσαλονίκης και ο Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Κοτσάνης.

Στην εκδήλωση εκτός των παραπάνω παρέστησαν οι Βουλευτές Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, κα Κυριακή Μάλαμα και κ. Απόστολος Πάνας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γρηγόριος Τάσιος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θέρμης κ. Τσολάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ Σιμέλα Κυριακίδου, το Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου και κοσμήτορας του Μνημείου  κ. Αστέριος Σαμαράς, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και λοιπών Φορέων,   μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού καθώς και μέλη του Δ.Σ.  κ.α.

Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπίες μαθητών με σημαίες από το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαλάτιστας καθώς και η φιλαρμονική της Γαλάτιστας.

Το Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού  ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Σήμερα 202 χρόνια μετά, ως σύγχρονοι Χαλκιδικιώτες και Χαλκιδικιώτισες, διατηρούμε ζωντανή την Εθνική συνείδηση και την ιστορική μνήμη, τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και απολαμβάνουμε τους καρπούς εκείνων, που προσέφεραν τις ζωές τους , για να ζούμε εμείς με ελευθερία. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής,  που οργάνωσε την εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου και τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο, προσέφερε κέρασμα στους παρευρισκομένους σε καφετέρια της Γαλάτιστας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: