"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ο Ι.Ν.Αγ.Χαραλάμπους Πολυγύρου για τα ονομαστήρια του γέροντος Αγαθαγγέλου

Κάθε ημέρα που ξημερώνει η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει Αγίους και Αγίες ως παραδείγματα τα οποία ο κάθε χριστιανός τιμά και διδάσκεται από αυτά.
Την 23η ημέρα του μηνός Ιανουαρίου εκάστου έτους τιμάται η μνήμη ενός μεγάλου μάρτυρος, του Αγίου Αγαθαγγέλου. Ο εν λόγω μάρτυρας της πίστεως γνώρισε τον Χριστό από τον διδάσκαλο και συναθλητή του Κλήμη επίσκοπο Αγκύρας, τον οποίο και ακολούθησε μέχρι το τέλος που τους βρήκε με αποκεφαλισμό στη Ρώμη, αφού υπέστησαν φρικτές δοκιμασίες για την πίστη τους επί 28 χρόνια!
Αυτού του μεγαλομάρτυρος το όνομα φέρει, τιμά και λαμπρύνει ο πολιός Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πολυγύρου και κτήτορας του περιβλέπτου Ιερού μας Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Αγαθάγγελος.
Τα ονομαστήρια του γέροντά μας είναι πάντοτε αιτία χαράς και... πανηγύρεως όχι μόνο για τη νεοσύστατη ενορία μας, αλλά και για την πόλη μας!
Η αφορμή αυτής της χαράς μας είναι η ίδια η χαρά ενός ανθρώπου, ως ο γέροντας, που εδώ και 63 χρόνια ιερατεύει θεοφιλώς και θεαρέστως στον Πολύγυρό μας, αποτελώντας ένα παράδειγμα εκκλησιαστικού ανδρός με μεγάλο έργο και λόγο.
Αποκορύφωμα της μεγάλης και ανεκτίμητης πνευματικής προσφοράς του στον τόπο μας είναι, σίγουρα, η ανέγερση εκ βάθρων του περικαλεστάτου Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, για το οποίο αφιέρωσε προσωπικό αγώνα και μόχθο από το 1996, ώστε εμείς σήμερα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να απολαμβάνουμε την δεύτερη ενορία της πόλης μας και τη νεότερη της Μητροπόλεώς μας. Όμως, πέραν τούτου, σταθμός στην μέχρι τώρα προσφορά του είναι το παράδειγμα που έχει δώσει σε όλους μας αυτά τα χρόνια. Αυτή η εις Χριστόν καλλιέργεια του ποιμνίου για την οποία μεριμνά και αγωνίζεται ακαταπαύστως όλα τα χρόνια της εδώ παρουσίας του.
Σε αυτόν, λοιπόν, τον άνθρωπο, στον δικό μας αγαθό άγγελο ευχόμαστε ο Κύριος Ιησούς να του χαρίζει πάμπολλα έτη ευλογημένα και υγιεινά προκειμένου να δύναται να απολαμβάνει τους καρπούς του πολυετούς αγώνα του!

Γέροντα, να σε χαιρόμαστε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: