"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Επέτειος 26 ετών από την τοποθέτηση του θεμελίου λίθου του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Πολυγύρου

30/6/1996 - 30/6/2022

Το χθεσινό επετειακό αφιέρωμα του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Πολυγύρου.

"Μια ακόμη αιτία δοξολογίας προς τον Τριαδικό Θεό η σημερινή επέτειος. Πριν 26 ολόκληρα χρόνια τέτοιες ώρες ο πολύκλαυστος μακαριστός Μητροπολίτης Κασσανδρείας Συνέσιος τοποθετούσε τον θεμέλιο λίθο του περικαλούς Ιερού μας Ναού. Τότε ανακοίνωνε πως ο... μοναδικός υπεύθυνος για το έργο το οποίο ξεκινούσε θα είναι ο πολιός π.Αγαθάγγελος.
Ο τελευταίος δόθηκε με όλες του τις δυνάμεις στη διακονία της ανοικοδόμησης που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως "έργο θαύματος".
Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η πορεία από το 1996 έως το 2010, όταν ο Ποιμενάρχης μας κ.κ.Νικόδημος τέλεσε τα θυρανοίξια. Μέσα σε 14 μόλις χρόνια εκ του μηδενός δημιουργήθηκε ο περικαλέστατος αυτός Ναός προς δόξαν Θεού και τιμή και μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, με τον μόχθο του κτήτορος, από το υστέρημα απλών ανθρώπων και από όσα έδωσε ο Άγιός μας.
Έτσι, ο Πολιούχος μαζί με τον Άγιο Νικόλαο βρήκε και πάλι το σπίτι του! Μάλιστα, από το Μάρτιο του 2021, ο Δεσπότης μας έδωσε την ευλογία ώστε να γίνει η δεύτερη ενορία του Πολυγύρου και η νεότερη της Μητροπόλεως!

Δόξα Τω Θεώ πάντων ένεκεν"! 





Δεν υπάρχουν σχόλια: