"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού

Το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, ενημερώνει:

Για μια ακόμη χρονιά φιλοξενήσαμε, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, 150 φοιτητές από το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των εργασιών που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκπαιδευτικής τους άσκησης στον Δήμο μας στην περιοχή του όρους Στρατονικό (περιοχή του δικτύου NATURA 2000 (GR1270005) με θέμα άσκηση «Βοτανολογώντας στο βουνό του Αριστοτέλη» .
Στόχος της υπαίθριας άσκησης ήταν... η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για τη συλλογή, διάκριση, αναγνώριση και ονομασία φυτικών δειγμάτων των κυριότερων οικογενειών της ελληνικής χλωρίδας. Οι φοιτητές αφού συγκέντρωσαν δείγματα των φυτών, χαρακτηριστικά της χλωρίδας της περιοχής, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εργασίας τους, στους καθηγητές και τους συμφοιτητές τους, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ιερισσού σε workshop ανά ομάδες τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλά.
Στα πλαίσια της φιλοξενίας των φοιτητών στο χώρο μας, πραγματοποιήθηκε από τα δύο Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο και Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων, ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού, όπου φιλοξενείται η διεθνούς φήμης Έκθεση του Ευθυμίου Βαρλάμη με θέμα «Το Άγιον Όρος για όλους», καθώς και προβολή της τρισδιάστατης ταινίας του Αγίου Όρους ‘’Φως Μοναχοίς Άγγελοι’’.
Οι καθηγητές και οι φοιτητές έφυγαν ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να προτείνουν το Δήμο μας και το Κέντρο Πολιτισμού μας ως ένα σπουδαίο τόπο με πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά για όσους επισκέπτες ενδιαφέρονται γι’ αυτόν.

Σε κοινή δήλωση τους ο πρόεδρος του Α.Π.Κ κ. Τζιτζιρίκας Αστέριος και η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α Δ.ΑΕ κα. Ζαμανη Μαρία Ελένη δήλωσαν «… είναι μεγάλη η χαρά μας που φέτος, μετά από 2 δύσκολα χρόνια, φιλοξενήσαμε το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι το καθιερωμένο ραντεβού μας με την νέα γενιά που περιμένουμε με ανυπομονησία! Φέτος τα παιδιά, εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις που απέκτησαν, γνώρισαν την απαράμιλλη τέχνη του Μάκη Βαρλάμη και πήραν μια γεύση της ζωής στο Άγιο ‘Όρος. Τους ευχαριστούμε θερμά που επέλεξαν το χώρο μας κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκπαιδευτικής τους άσκησης στη περιοχή μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά». 






Δεν υπάρχουν σχόλια: