"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής: Επίσκεψη στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Την 11-05-2022 και ώρα 12.00 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο, κ. Γεώργιο ΔΟΥΒΑΛΗ.

Αρχικά ξεκινώντας την συζήτηση ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα, συγχαίροντας τον παράλληλα για την προαγωγή του στον βαθμό του Αντιστρατήγου. Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στην ανάγκη συμπλήρωσης της ενίσχυσης μας με έμψυχο δυναμικό, σε έναν Νομό από τους πλέον πιο τουριστικούς και με την σημείωση ότι ήδη η Διεύθυνσή μας έχει μεγάλο αριθμό αποσπασμένων σε...

άλλες περιοχές εκτός Χαλκιδικής, με τον αριθμό αυτών αυτή τη στιγμή να φτάνει τους σαράντα δύο (42).

Έγινε εκτενής αναφορά για όλες τις υπηρεσίες της Δ.Α. Χαλκιδικής, αλλά και ειδικότερα για Τμήματα όπως το Α.Τ. Αρναίας και το Α.Τ. Σιθωνίας, Υπηρεσίες στις οποίες διαχρονικά υπάρχει πρόβλημα στελέχωσής τους, κυρίως με συναδέλφους με ανακριτικά καθήκοντα, μιας και οι υπηρετούντες σε αυτά τα Τμήματα όσο και φιλότιμο να επιδείξουν, δεν φτάνουν για να μπορέσουν να καλυφθούν οι πολλές υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν συνεχώς, κυρίως ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Επίσης συζητήσαμε μαζί του και για τις δεκαπενθήμερες (15) αποσπάσεις δυνάμεων από την Ο.Π.Κ.Ε., πέντε (5) ατόμων κάθε φορά, αναφέροντας το γεγονός ότι η Χαλκιδική τουλάχιστον για την θερινή περίοδο θα πρέπει να έχει όλες τις ειδικές Υπηρεσίες σε πλήρη σύνθεση, πέραν των αναγκαίων απουσιών και λόγο των αδειών του προσωπικού, καθώς οι ανάγκες και της Δ.Α. Βοιωτίας δεν μπορούν να καλυφθούν με την ενίσχυσή της με πέντε (5) άτομα από Διευθύνσεις όπως η δική μας, που η έλλειψη αυτών των ατόμων κυρίως για την θερινή περίοδο, θα αποδυναμώσουν κατά πολύ την δυνατότητα ομαλής και αποδοτικότερης λειτουργίας των ομάδων μας.

Συνοψίζοντας, του ζητήσαμε στο κομμάτι που του αναλογεί και πάντα στο μέτρο του δυνατού, να περιοριστούν τουλάχιστον για αυτή την περίοδο, όλες οι μετακινήσεις συναδέλφων εκτός Νομού και παράλληλα να υπάρξει μέριμνα για περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό Υπηρεσιών της Δ.Α. Χαλκιδικής και σε περιοχές μη επιθυμίας όπως Α.Τ.Αρναίας και Α.Τ.Σιθωνίας αυτό να γίνει ακόμα και με έκδοση διαταγής με κάλυψη των θέσεων με έξοδα δημοσίου.

Ο κ. Επιθεωρητής, έδειξε μια πολύ θετική στάση και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το αίτημα μας για μείωση των μετακινήσεων εκτός Νομού όσο αυτό βέβαια είναι δυνατό, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, αναγνωρίζοντας την μεγάλη επισκεψιμότητα που παρουσιάζει η Χαλκιδική το καλοκαίρι με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πολλές ανάγκες που θα προκύψουν, ενώ επίσης από την πλευρά του μας είπε ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει και περαιτέρω κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών ενίσχυσης Υπηρεσιών της Διεύθυνσής μας.

Κλείνοντας, αναφερόμενοι σε όλους τους συναδέλφους θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα είμαστε δίπλα σας, σε οτιδήποτε χρειαστείτε, πολεμώντας για τα δίκαια αιτήματά σας, προκειμένου να βρίσκουμε τις όποιες κατά το δυνατό καταλληλότερες λύσεις για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: