"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του, εναρμονισμένο πλήρως με τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, διοργανώνει  σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ),
ΔΩΡΕΑΝ, θεματικά εργαστήρια (online workshops), με έμφαση στους κλάδους Αγροδιατροφής, Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Τουρισμού.

Τα θεματικά εργαστήρια διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του...

εκπαιδευτικού προγράμματος “Ανάπτυξη Πωλήσεων και Κερδοφορίας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις” και του ευρωπαϊκού έργου SKILLS4MSEs

 Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 5 θεματικά εργαστήρια, συνολικής διάρκειας 15 ωρών.

Τα θεματικά εργαστήρια που  θα υλοποιηθούν είναι : 


  • «Επιχειρηματικό Μοντέλο, Business Model Canvas»,   [ολοκληρώθηκε]

                     την  Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 18:00 – 21:00


  • «Σχεδιασμός της στρατηγικής Marketing»,                   [ολοκληρώθηκε]

      την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 18:00 – 21:00


  • «Σχεδιασμός της εξυπηρέτησης πελατών», 

      την Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες  18:00 – 21:00

     

  •  «Market Fit, προσαρμογή προϊόντος/υπηρεσίας στην αγορά», 

        την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες  18:00 – 21:00


  •  «Ανάπτυξη στρατηγικής πωλήσεων»

                   την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες  18:00 – 21:00



Οι πέντε θεματικές ενότητες των workshops θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της online πλατφόρμας "miro".  Η πλατφόρμα "miro" είναι ένας διαδικτυακός ασπρο-πίνακας, πάνω στον οποίο δουλεύουν όλοι οι συμμετέχοντες απομακρυσμένα σε κατανεμημένα και υβριδικά περιβάλλοντα εργασίας.  Μέσω της πλατφόρμας "miro", ενισχύεται η διάδραση και η ομαδική εργασία, ενώ παράλληλα διευκολύνεται η οπτικοποίηση εννοιών, ιδεών και λύσεων.

 

Η συμμετοχή στα θεματικά εργαστήρια είναι περιορισμένη.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 12 άτομα.


Το ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμελείται, παρουσιάζει και διαχειρίζεται διαδικτυακά η εισηγήτρια κα. Εύα Μαρία Σαρηγιαννίδου, ιδρύτρια της Συμβουλευτικής Εταιρείας Thrive EMS.


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το e-mail τους, στο οποίο θα τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος για την παρακολούθησή του (link) μέσω του οποίου θα συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το workshop που τους ενδιαφέρει.


Για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια, παρακαλούμε να μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwndoKAXPnCn503cS4e7Qnim_Zbz-spdISOb0INSifmgdOFw/viewform


Μετά την ολοκλήρωση του 4ου κύκλου των σεμιναρίων, θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις συμμετοχής στα θεματικά εργαστήρια που παρακολούθησαν.


Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνος κος Μήντος Δημήτριος.


  • Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην επικράτεια από το Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου 2021

Δημοσιεύθηκε η Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 75414 (ΦΕΚ 5673/Β/04-12-2021) με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού που ισχύουν έως και τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 και
ώρα 06:00. Αναλυτικά το ΦΕΚ στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο Link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/FEK5673V_04_F6010.12.2021EKTAKTAMETRAAPO04.12EOS13.12.2021.pdf 


  • Eurogroup: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 767 εκ. ευρώ

Την απόφαση εκταμίευσης του έκτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 767 εκ. ευρώ, έλαβε προχθές το Eurogroup. Στη δήλωσή του για την Ελλάδα, το Eurogroup χαιρετίζει την εκτίμηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις και ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να επιβεβαιωθεί η αποδέσμευση της έκτης δέσμης των μέτρων για το χρέος.


  • Ecofin : Ποια “παράθυρα” ανοίγουν για μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ

Το δρόμο για τίτλους τέλους στον εφιάλτη του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές αλλά και για την επάνοδο σε μόνιμη βάση της έκπτωσης 30% στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ανοίγει η συμφωνία που σφραγίστηκε στο Ecofin αναφορικά με τη νέα Οδηγία ΦΠΑ, με την Ελλάδα να γράφει σημαντικά κέρδη στις διεκδικήσεις της.  Για την πρακτική υλοποίηση των ελαφρύνσεων απομένουν τώρα η υιοθέτηση των αλλαγών από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (διαβούλευση έως τον Μάρτιο 2022), η ενσωμάτωση της νέας Οδηγίας στην εθνική νομοθεσία προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από το 2025 και βέβαια η εύρεση δημοσιονομικού χώρου για την υλοποίηση των συγκεκριμένων πολιτικών. Ο δρόμος πάντως έχει ανοίξει και ειδικά στο μέτωπο των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και τα νεόδμητα ακίνητα, οι αποφάσεις προδιαγράφουν περιθώριο ευνοϊκών αλλαγών ακόμα και πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία. Εάν δεν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας δημοσιονομικής βίας, κανείς δεν αναμένεται να πιέσει την Ελλάδα ούτε να αυξήσει τους συντελεστές στα νησιά του Αιγαίου, ούτε να εφαρμόσει τις διατάξεις για ΦΠΑ 24% στα νεόδμητα ακίνητα. 

  • Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Ιδιωτικών Έργων στο ΕΠ Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020 στη Χαλκιδική

Ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης (ΕΦΔ) «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» (ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ) δημοσιεύει Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Ιδιωτικών Έργων με τίτλο: «ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ», στα πλαίσια του Μέτρου 8.3.3  “Εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης” της Προτεραιότητας 4 “Αύξηση της απασχόλησης και της Εδαφικής Συνοχής” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αλιεία & Θάλασσα 2014-2020” στη Χαλκιδική.

Το Μέτρο εφαρμόζεται στην Τοπική Κοινότητα Πυργαδικίων, Δημοτική Κοινότητα Αμμουλιανής, Δημοτική Κοινότητα Ιερισσού, Τοπική Κοινότητα Νέων Ρόδων, Τοπική Κοινότητα Ολυμπιάδος, Τοπική Κοινότητα Ουρανοπόλεως του Δήμου Αριστοτέλη καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου, Δημοτική Κοινότητα Συκέας και στην Τοπική Κοινότητα Σάρτης του Δήμου Σιθωνίας.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται ενδεικτικά σε 1.274.856,00€ (συγχρηματοδότηση από το ΕΤΘΑ).

Η δράση που δύναται να υλοποιηθεί αφορά σε ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών – Κρατικές ενισχύσεις / Επιχειρηματικότητα δυνάμει του Καν. (ΕΕ) 1407/2013 (de minimis).

Συγκεκριμένα, θα ενισχυθούν:

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΑΛΙΕΙΣ, για

  1. Ίδρυση, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό και επέκταση μονάδων εστίασης

  2. Επιχειρήσεις που συνδέονται με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον ως άθλημα ή ψυχαγωγία

  3. Ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό υποδομών διανυκτέρευσης 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: ΜΗ ΑΛΙΕΙΣ, για

  1. Επιχειρήσεις που συνδέονται με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με το θαλάσσιο περιβάλλον ως άθλημα ή ψυχαγωγία

  2. Λοιπές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών 

  3. Ίδρυση, επέκταση  και εκσυγχρονισμό υποδομών διανυκτέρευσης 

  4. Χώρους εστίασης και αναψυχής

Το Ποσοστό Επιχορήγησης για όλα τα  ανωτέρω  είναι 50%.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (http://www.ependyseis.gr) και σε έντυπη μορφή στην έδρα του ΕΦ.

 Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στήριξης: 10/11/2021, ώρα 13:00

Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στήριξης:  24/01/2022, ώρα 15:00

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, υπεύθυνη είναι η κα. Γεωργία Καραγιάννη, τηλέφωνα 2371024407 & 24507, e-mail: info@anetxa.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ στο link: https://www.anetxa.gr/alieia-prosklisi-idiotikon/ 

  • Τηλεργασία: Με νόμο η αποζημίωση που δικαιούνται όσοι εργάζονται εξ' αποστάσεως

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 5646/Β/03.12.2021 το ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης που οφείλουν να καταβάλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους που απασχολούνται με τηλεργασία, για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας. Ο νόμος προβλέπει για πρώτη φορά αποζημίωση των τηλεργαζόμενων για το κόστος που επωμίζονται εξαιτίας της τηλεργασίας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ελάχιστο ποσό που θα καταβάλλουν μηνιαίως οι εργοδότες στους τηλεργαζόμενους είναι: Για τη χρήση του οικιακού χώρου εργασίας, 13 ευρώ. Για την κάλυψη του κόστους επικοινωνιών, 10 ευρώ. Για την συντήρηση του εξοπλισμού, 5 ευρώ.  

  • Νέα Παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 "Ενίσχυση Επιχειρήσεων Εστίασης  για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου"

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη στις 22-4-2021 παρατείνεται εκ νέου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση "Επιχορήγηση των Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου" του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 31/12/2021.

  • ΟΕΕ: Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για 3.500 εργαζομένους

Μια σημαντική πρωτοβουλία έχει αναλάβει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με στόχο – όπως πάντα – την περαιτέρω κατάρτιση και εξειδίκευση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος, την υλοποίηση της Πράξης, «Συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, για τη συμμετοχή τους στη διαρθρωτική αλλαγή της οικονομίας», με κωδικό ΟΠΣ 5047758.

Αντικείμενο είναι η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης 3.500 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων (σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ισοδύναμο ή τον ΕΟΠΠΕΠ). Με αυτό τον τρόπο, θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα, ώστε να εξασφαλίσουν προσφορότερους εργασιακούς όρους για την προσαρμογή τους στις διαρθρωτικές αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της οικονομίας εν γένει.

Πού απευθύνεται

Το έργο απευθύνεται σε εργαζόμενους όλων των περιφερειών της Ελλάδας – Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - EKT) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Τα αντικείμενα κατάρτισης

1. Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικής προώθησης εταιρικής παρουσίας - Social media Marketing.

2. Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου (e-Commerce).

3. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουριστικό Τομέα.

4. Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

5. Οικονομικός Αναλυτής.

6. Στέλεχος διοίκησης και διαχείρισης έργου.

7. Στέλεχος Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Η υποβολή της αίτησης

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους από Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021, μέχρι την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021, και ώρα 9.00 μ.μ.. Για το κείμενο της πρόσκλησης, πληροφορίες για το έργο και την υποβολή της αίτησης, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΟΕΕ στο link : https://121.oe-e.gr/ 

  • Ενημέρωση για την Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος ΟΒΕ για πρόγραμμα εργαζόμενων

Σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.) υλοποιεί δύο προγράμματα κατάρτισης 80 ωρών έκαστο, που αφορούν : 1)Στέλεχος Πωλητής Λιανικής 2)Στέλεχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ασφαλούς Διακίνησης Καυσίμων. 

Σ' αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν 1.280 εργαζόμενοι συνολικά (αθροιστικά και για τα δύο) από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας (με σχέση εξαρτημένης εργασίας) ή εποχικά εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα από τον κλάδο ή την επιχείρηση που απασχολούνται και ο καθένας εξ αυτών μπορεί να επιλέξει να συμμετάσχει σε ένα εκ των δύο. Το εκπαιδευτικό επίδομα είναι 400 ευρώ (μείον τις νόμιμες κρατήσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση και την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στις παραπάνω δράσεις, όπως επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: https://www.katartisi.obe.gr/ ή να επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 3820860 (Αρμόδιος υπάλληλος: κα ΓΡΟΥΖΗ ΤΖΟΓΙΑ)  και στο e-mail: obekatartisi@gmail.com 


  • Παράταση δυνατότητας συνεδριάσεων συλλογικών οργάνων ΝΠ με τηλεδιάσκεψη - Παράταση θητείας αιρετών μελών και διοικήσεων 

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄208_05.11.2011 ο Νόμος 4850 «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, διατάξεις σχετικά με την οδήγηση ατόμων με αναπηρία, ρυθμίσεις για την ταξινόμηση και την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών». Μεταξύ άλλων στα άρθρα 76 έως 79 ορίζεται ότι :

2. Παρατείνεται, επίσης, έως την 31η.12.2021, αντί της, κατά περίπτωση, ισχύουσας ημερομηνίας λήξης:

- η δυνατότητα συνεδρίασης και η λήψη αποφάσεων με τηλεδιάσκεψη συλλογικού οργάνου οποιουδήποτε νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου ή οποιοσδήποτε νομικής οντότητας,

- η θητεία των:

i) οριζόμενων διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων των πολιτιστικών, αθλητικών, φιλανθρωπικών και άλλων σωματείων και συλλόγων, αθλητικών ενώσεων και επαγγελματικών οργανώσεων,

ii) Διοικητικών και Πειθαρχικών Συμβουλίων, των Εξελεγκτικών Επιτροπών και των εκπροσώπων των τοπικών Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο.),

- η θητεία και το χρονικό διάστημα για ηλεκτρονική εξ αποστάσεως διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών των αναφερόμενων διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών κ.λπ. οργανώσεων,

- η ημερομηνία σύγκλησης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των αστικών συνεταιρισμών και η θητεία των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων αστικών συνεταιρισμών, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.


  • Επιχορήγηση επιχειρήσεων που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω κορονοϊού 

Τη θέσπιση επιχορήγησης σε επιχειρήσεις που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι
οποίες επιτάθηκαν από φυσικές καταστροφές που εκδηλώθηκαν εντός του έτους 2021 καθώς και την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση
στους ιδιοκτήτες ίππων, προπονητές και αναβάτες δρομώνων ίππων, λόγω της αναστολής των ιπποδρομιών και του ιπποδρομιακού στοιχηματισμού, προβλέπεται στο άρθρο 21 του νόμου  Ν.4859/27.11.2021 (ΦΕΚ 228Α) με τίτλο «Μέτρα διευκόλυνσης του εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διατάξεις για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις.»


  • ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Ανάπτυξη 13,4% το γ' τρίμηνο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το γ' τρίμηνο 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 2,7%, σε σχέση με το β' τρίμηνο 2021, ενώ σε σύγκριση με το γ' τρίμηνο 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 13,4%. Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το γ' τρίμηνο 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 13,7% σε σχέση με το γ' τρίμηνο 2020. Καθοριστικός για την εξέλιξη της ανάπτυξης ήταν ο τομέας του τουρισμού, ο οποίος κινήθηκε σε σαφώς καλύτερα επίπεδα συγκριτικά με το γ' τρίμηνο του 2020, εξαλείφοντας τις αρνητικές επιπτώσεις από τη διεύρυνση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών και της ενεργειακής κρίσης.


  • ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 6,7% εφέτος και 4,8% το 2022 για την Ελλάδα

Ανάπτυξη 6,7% εφέτος και 4,8% το 2022, προβλέπει ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, ενώ για το 2023 εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί 2,9%. Η ισχυρή ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Οργανισμό, προβλέπεται καθώς η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης ενισχύουν τα εισοδήματα και τις επενδύσεις, ενώ η κρατική στήριξη θα συνεχίσει - σε περιορισμένη έκταση - και το 2022 να στηρίζει τα εισοδήματα και την κατανάλωση, με περαιτέρω ώθηση να δίνεται από την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από την αρχή του νέου έτους. Οι εξαγωγές θα ενισχυθούν από την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης και του παγκόσμιου τουρισμού.



  • e - ΕΦΚΑ : Σε ισχύ η ρύθμιση των 72 δόσεων

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση (02.12.2021) :Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου
2021 η νέα ρύθμιση για τους πληγέντες από την πανδημία ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, η οποία επιτρέπει τον διακανονισμό των οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που δημιουργήθηκαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού εντός της χρονικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020 έως Ιουνίου 2021, με την προϋπόθεση να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και να έχουν διαβιβαστεί στο Κ.Ε.Α.Ο. 

Σημειώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσδιορισμού των οφειλών για 767.645 μη μισθωτούς για το χρονικό διάστημα από 01.01.2020 έως 30.09.2021, η ένταξη των οποίων στο Κ.Ε.Α.Ο. ξεκίνησε επίσης από 01.12.2021. Επισημαίνεται επίσης πως οι οφειλές Φεβρουαρίου-Μαρτίου-Απριλίου–Μαΐου 2020 που είχαν τεθεί σε αναστολή είσπραξης δεν εντάσσονται στην εν λόγω
ρύθμιση καθώς δεν θεωρούνται ληξιπρόθεσμες. Η περίοδος αναστολής είσπραξης αυτών των οφειλών λήγει στις 31/12/2021.
Ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι ότι παρακολουθείται αυτοτελώς, χωρίς να επηρεάζεται από τη ύπαρξη τρεχουσών
οφειλών ή την τήρηση άλλων παράλληλων ρυθμίσεων του ίδιου οφειλέτη. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί ξεχωριστός ειδικός
κωδικός πληρωμής, ο οποίος συνδέεται αποκλειστικά με την συγκεκριμένη ρύθμιση και θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τους
οφειλέτες για την καταβολή των δόσεων. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022 στις
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. Για οφειλέτες που τυχόν εξαιρούνται από τη πιστοποίηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. 
αίτηση θα μπορεί να υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κ.Ε.Α.Ο. κλείνοντας ένα ηλεκτρονικό ραντεβού μέσα από τον
ιστότοπο του e-Ε.Φ.Κ.Α.


  • Δημοσιεύτηκε ο οδηγός για το Εξοικονομώ

Την επόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου προβλέπεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το νέο Εξοικονομώ για να υποδεχτεί τις αιτήσεις για μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα. Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 50.000, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο. Το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), για την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας. Ο οδηγός του Νέου Εξοικονομώ είναι αναρτημένος στο link:  https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/%CE%94%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B5-%CE%95%CE%94%CE%A9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%95%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%8E-2021.pdf 


  • Νέο ΦΕΚ για την πυροπροστασία επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ 5519/B/29.11.2021 η απόφαση Αριθμ. 69019 οικ. Φ.700.13 του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά, που αφορά στην “Έγκριση της υπ’ αρ. 13/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης με θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ελέγχου και έκδοσης των διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις – εγκαταστάσεις, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 167 του ν. 4662/2020». 

Με την ανωτέρω απόφαση εγκρίνεται η υπ’ αρ. 13/2021 πυροσβεστική διάταξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος,
σύμφωνα με την οποία καθορίζεται η διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ελέγχου και έκδοσης των κάτωθι διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 4662/2020 (Α’ 27): 


Έγκριση μελέτης (ενεργητικής) πυροπροστασίας
Αρχειοθέτηση μελέτης (ενεργητικής) πυροπροστασίας
Υπόδειξη μέτρων πυροπροστασίας (Έκθεση Επιθεώρησης)
Έκδοση πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας
Ανανέωση πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας και
Έκδοση προσωρινού πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας 


Η διάταξη εφαρμόζεται σε κανονιστικές διατάξεις πυροπροστασίας κτιρίων και εγκαταστάσεων, για την έκδοση και έλεγχο εφαρμογής των οποίων είναι αρμόδιο ή συναρμόδιο το Πυροσβεστικό Σώμα. Το σχετικό ΦΕΚ είναι αναρτημένο στο link : https://www.teetkm.gr/wp-content/uploads/2021/11/%CE%95%CE%94%CE%A9-2.pdf 


  • Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: ΣΗΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ - ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Τουρισμού της Π.Κ.Μ. στα πλαίσια του εγκεκριμένου έργου  "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ" που αφορά στη ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, σε συνεργασία με την εταιρία μας οργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ, 9 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12:30 π.μ., με θέμα:

ΣΗΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ -   ΤΟΠΙΚΗΣ  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πληροφορίες για την Ημερίδα θα δίδονται από την  εκπρόσωπο  του Αναδόχου  (κα Σοφία Μπαξεβάνου) στο  τηλέφωνο  2310 508034  ή στο email info@ids-ltd.gr

Η συμμετοχή σας κρίνεται πολύ χρήσιμη, δεδομένου ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση της προσπάθειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην  προώθηση της Τουριστικής Προβολής της περιοχής. 

 Ακολουθούν στοιχεία Σύνδεσης και Εγγραφής στην Ημερίδα:

Σύνδεση στο Zoom  :  https://zoom.us/j/9976640538?pwd=aFpwNjNKTHRJQVlSczJPZXBWbWw3QT09

Εγγραφή:  https://forms.gle/quBSLiHDDZE3hKYs7

  • Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022, 4-6 Φεβρουαρίου 2022, MEC-ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Αθήνα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 – The Greek Fine Food Exhibition», που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως και 6 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ στην Αθήνα. 

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.  

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτελεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων για τους επαγγελματίες του πιο premium κλάδου τροφίμων και ποτών, και για τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας και του fine food.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή έκθεση δίνοντας αφενός τη  δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα και δείχνοντας αφετέρου τον επαγγελματισμό των παραγωγών αλλά και της Περιφέρειάς μας που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές αυξάνοντας το κύρος τους.  

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση θα παραδοθεί καθ ́ όλα έτοιμο την παραμονή έναρξης της έκθεσης, χώρος 153 τ.μ.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Παρασκευή – Σάββατο 10:00-20:00, Κυριακή 10:00- 19:00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.

Όσοι επιθυμούν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα e-mail: g . karali @pkm.gov.gr ή dao @pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2022.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.  

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κα. Τσιαμπαλή Χαρίκλεια, κα. Μαρία Ελευθεριάδου 2313330052.


  • ΥΑΑΤ: Καινοτόμα mobile πλατφόρμα για "έξυπνες" συσκευές: i-AGRIC

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια ανάπτυξης και παροχής νέων υπηρεσιών συστημάτων βέλτιστης πληροφόρησης – ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του αγροτικού πληθυσμού, υλοποίησε μία καινοτόμα mobile πλατφόρμα για «έξυπνες» συσκευές (smartphones). Η νέα εφαρμογή «i-AGRIC» παρέχει στους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής και τους πολίτες υπηρεσίες γενικής ενημέρωσης, εξατομικευμένων ειδοποιήσεων, προσωποποιημένης ενημέρωσης και προσωποποιημένης εξυπηρέτησης/συμβουλευτικής.

  1. Υπηρεσίες ενημέρωσης (δελτία τύπου, ανακοινώσεις Υπουργείου κλπ)

  2. Υπηρεσίες εξατομικευμένων ειδοποιήσεων - Ο χρήστης της υπηρεσίας έχει την ευχέρεια να επιλέξει τις κατηγορίες/τα θέματα για τα οποία ενδιαφέρεται να λαμβάνει ενημερώσεις – ειδοποιήσεις, γύρω από τα αντικείμενα που αφορούν στο Υπουργείο ή και τους εποπτευομένους φορείς. Μπορεί επίσης να επιλέξει την Περιφερειακή Ενότητα για την οποία θέλει να λαμβάνει ενημερώσεις – ειδοποιήσεις ή/και συνδυασμό θεμάτων και γεωγραφικής περιοχής. Με τον τρόπο αυτό κάθε πολίτης έχει εξατομικευμένες επιλογές και λαμβάνει περιεχόμενο μόνο για ότι πραγματικά τον ενδιαφέρει.

  3. Υπηρεσίες προσωποποιημένης ενημέρωσης – Οι πολίτες μετά την αυθεντικοποίησή τους μέσω taxisnet, έχουν πρόσβαση σε προσωποποιημένες υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με αιτήματα και υποθέσεις τους. Ενδεικτικά:

Πρόσφατες πληρωμές ενισχύσεων ΟΠΕΚΕΠΕ
Μεταβίβαση δικαιωμάτων ΟΠΕΚΕΠΕ
Πρόσφατες πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ
Οφειλές προς ΕΛΓΑ
• Διοικητικό στάδιο αιτήσεων αποζημιώσεων ΕΛΓΑ

  1. Υπηρεσίες προσωποποιημένης εξυπηρέτησης - συμβουλευτικής - Οι πολίτες μετά την αυθεντικοποίησή τους, έχουν πρόσβαση σε προσωποποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και συμβουλευτικής. Έχουν την ευχέρεια να υποβάλλουν από την εφαρμογή του κινητού, αιτήματα εξυπηρέτησης για μεγάλο αριθμό διοικητικών διαδικασιών ή/και θεμάτων του Υπουργείου και των εποπτευομένων φορέων του. Τα αιτήματα των πολιτών είναι εφικτό να συνοδεύονται από φωτογραφίες και γεωγραφική απεικόνιση της περιοχής ή του γεωγραφικού στίγματος για το οποίο υποβάλλουν αιτήματα εκείνη τη στιγμή. Τα αιτήματα εξυπηρέτησης παραλαμβάνουν, οι πύλες εισόδου αιτημάτων στο Υπουργείο (ticketing system) και στους εποπτευομένους φορείς, ανάλογα με το θέμα εξυπηρέτησης, προκειμένου να το διεκπεραιώσουν. Η απάντηση της Υπηρεσίας στέλνεται στη θυρίδα του κινητού του χρήστη.

 Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή σε smartphones στην ηλεκτρονική διεύθυνση (link): http://www.minagric.gr/index.php/el/xrisimewplirofories-2/i-agric-ypaat


  • Ζήτηση για ελληνικά τρόφιμα από Σερβική εταιρεία 

Η σερβική εταιρεία Aman, η μεγαλύτερη εγχώρια αλυσίδα λιανικής στη Σερβία με περισσότερα από 280 σούπερ μάρκετ λιανικής αυτή τη στιγμή και 3.500 υπαλλήλους, πάνω από 30 σούπερ μάρκετ και 20 υπεραγορές σε όλη τη χώρα, ενδιαφέρεται να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της. Για το λόγο αυτό αναζητά ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να εξάγουν στη Σερβία. Η εταιρεία Aman, που έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 270 εκατ. €,  εισάγει διάφορα είδη προϊόντων από όλο τον κόσμο, από τρόφιμα μέχρι ρούχα και προϊόντα για το σπίτι και το νοικοκυριό.

Ενδεικτικό βίντεο για την εταιρεία μπορείτε να βρείτε εδώ: https://we.tl/t-npZadpRzEe

Οι κύριες κατηγορίες προϊόντων που την ενδιαφέρουν είναι: αλμυρά και γλυκά είδη, κονσέρβες, χυμοί, μαρμελάδες, noodles, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας, κονσερβοποιημένα φρούτα κα. Πληροφορίες: Aleksandra Vuković, Category manager, AMAN doo, Vinogradska 52a, 11000 Beograd. Tel: +381 62 88 70 630, E-mail: aleksandra.vukovic@aman.co.rs, www.aman.co.rs

  • Γ. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ  αριθμ. 36/2021

Το  Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, βάσει της υπ΄αριθμ.26η/26-11-2021 (θέμα36ο) ( ΑΔΑ :9ΨΞΒ46907Υ-Α3Α) Απόφασης του   Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Χαλκιδικής  προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό Κάτω των ορίων, για την «συντήρηση και επισκευή με ανταλλακτικά , συμπεριλαμβανομένης της ακτινολογικής λυχνίας , του Αξονικού τομογράφου» (CPV:50421200-4), για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, Συνολικού Προϋπολογισμού  45.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., με κριτήριο αξιολόγησης την χαμηλότερη τιμή.

Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί την 15-12-2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00μ.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου  ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης WWW.promitheus.gov.gr του συστήματος ύστερα από προθεσμία τουλάχιστον δεκαεπτά (17) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της διακήρυξης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Ο Συστημικός Αριθμός του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού της Διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ είναι :144110

Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: 29-11-2021 στις 15:00 μ.μ.

Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:  9-12-2021 στις 15:00 μ.μ.

Ο διαγωνισμός εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4412/2016 ( Α΄147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις /κοινοπραξίες αυτών ή συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο του υπό ανάθεση έργου.

Οι προσφέροντες οφείλουν με ποινή αποκλεισμού, να καταθέσουν Εγγύηση Συμμετοχής στο διαγωνισμό, της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το 2% της προϋπολογιζόμενης δαπάνης για το είδος για το οποίο κατατίθεται η προσφορά, χωρίς Φ.Π.Α.

Ο χρόνος ισχύος των προσφορών ανέρχεται σε εκατόν ογδόντα (180)   ημέρες (άρθρο 97, παρ. 4 του Ν. 4412/2016), προθεσμία που αρχίζει από την επόμενη της διενέργειας του διαγωνισμού.

 Πληροφορίες από το γραφείο Προμηθειών του Γ.Ν. Χαλκιδικής, αρμόδιος  υπάλληλος: Καμήλαλη Κωνσταντινιά  Tηλ.23713-50207, E-mail:kamilalik@1157.syzefxis.gov.gr

To πλήρες κείμενο της Διακήρυξης διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.hospitalchalkidiki.gr ).


  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του

Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.

Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link : 

https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/entoli_zitisis_meGDPO2020_F3552.pdf .


  • Η επίσημη σελίδα του Επιμελητηρίου στα social media

Σας ενημερώνουμε ότι από εδώ και πέρα το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα βρίσκεται κοντά σας στο Facebook μόνο μέσα από την επίσημη σελίδα του. Για να παρακολουθείτε πιο άμεσα τα νέα και τις ενημερώσεις μας, μπορείτε να κάνετε like. 👍

https://www.facebook.com/halkidikichamber


🆕 Επίσης, θα μας βρείτε πλέον και στις σελίδες μας σε Instagram & LinkedIn.

https://www.instagram.com/halkidikichamber/

https://www.linkedin.com/company/chamber-of-halkidiki/



  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι, η εξυπηρέτηση κοινού στο Επιμελητήριο γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά ΚΥΑ , απαραίτητα με: 


Ι. Πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή 

ΙΙ. Πιστοποιητικού νόσησης,  ή 

ΙΙΙ.  Αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). 

Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας.  

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.


Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και, κατόπιν συνεννόησης, να αποστείλουν με e-mail τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.


 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail : gemi@epichal.gr, συναλλαγή για ΑΕ - ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ 

e-mail : mitroo@epichal.gr, συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές

e-mail: info@epichal.gr , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή

Τηλ. :2371024200, 2371024300  

Δεν υπάρχουν σχόλια: