«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Απ. Πάνας: Ουσιαστική στήριξη των δομών και των αναγκών των ΑΜΕΑ στη Χαλκιδική

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Γραμματέας της και Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος, ζητώντας από τέσσερις Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη στήριξη των δομών και των λειτουργικών αναγκών των ΑμεΑ στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρει, πως σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων φορέων και πολιτών οι δομές που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες  των ατόμων με αναπηρίες αλλά και τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν και διαθέτουν μειωμένο και ανειδίκευτο προσωπικό, ενώ αδυνατούν...

να υλοποιήσουν στο ακέραιο προγράμματα που καλύπτουν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. 

Παράλληλα ο κ. Πάνας στην παρέμβασή του επισημαίνει, πως σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ενδιαφερομένων υπάρχει μειωμένη δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους , ενώ σημειώνει και την ανάγκη για  υλοποίηση προγραμμάτων που θα βελτιώσουν την πρόσβασης των παιδιών ΑμεΑ σε παιδικές χαρές ανάλογων προδιαγραφών. Ταυτόχρονα, τονίζεται και η αδυναμία έγκαιρης είσπραξης των προνοιακών επιδομάτων από τους ενδιαφερομένους λόγω της υποστελέχωσης των ΕΛ.ΤΑ.

Ο κ. Πάνας δήλωσε χαρακτηριστικά : «Η ενίσχυση των δομών που υποστηρίζουν και εξυπηρετούν τα άτομα με αναπηρία, όπως επίσης και η βελτίωση των υπηρεσιών που άπτονται των αναγκών τους είναι αδιαπραγμάτευτη. Με την παρέμβασή μου στη Βουλή ζητώ από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, να προχωρήσουν στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία στη Χαλκιδική, στελεχώνοντας κατάλληλα με προσωπικό τις δομές, βελτιώνοντας την πρόσβασή τους σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και μεριμνώντας για έγκαιρη είσπραξη των προνοιακών επιδομάτων τους.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: