"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πολυγύρου, για την ακαρπία της ελιάς

Δελτίο τύπου της Συνεργασίας Πολιτών Δήμου Πολυγύρου

Την Τρίτη 30/11/21, συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Πολυγύρου, κατά την διάρκεια της οποίας τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης αρκετά ζητήματα. Στην σημερινή ανάρτηση θα αναφερθούμε σε κάποια από αυτά, όπως ακολουθούν παρακάτω:
1. Μετά από πρόταση και εισήγηση του επικεφαλής της Συνεργασίας πολιτών, Δημήτρη Κυργιαφίνη, αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση απόφασης - ψηφίσματος που αφορά στην ΑΚΑΡΠΙΑ της ελιάς. Στην απόφαση αυτή ζητάμε ως Δημοτικό συμβούλιο την ικανοποίηση του αιτήματος για αποζημίωση των αγροτών παραγωγών ελιάς και ελαιολάδου, δηλώνοντας με αποφασιστικότητα την πρόθεση μας να υποστηρίξουμε το δίκαιο αυτό αίτημά τους.
Η Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις τέτοιου είδους εμπίπτουν... απόλυτα στον  ηγετικό και αντιπροσωπευτικό ρόλο του Δήμου στην τοπική κοινωνία.
Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παίρνονται πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν και επιλύουν τοπικά θέματα, ειδικά όταν άπτονται ζητημάτων τόσο σοβαρών, όπως η επιβίωση των συνδημοτών μας σε συνθήκες ακραίας οικονομικής δυσπραγίας.
2. Στην συνέχεια ο Δημήτρης Κυργιαφίνης κατέθεσε πρόταση, που έγινε δεκτή από την διοίκηση του Δήμου, να προχωρήσει ο Δήμος μας σε αντικατάσταση και αποκατάσταση των κομμένων πεύκων στον Δήμο μας, με το φύτεμα δένδρων άλλου είδους, αξιοποιώντας το υπάρχον προσωπικό του Δήμου, έτσι ώστε να αποκατασταθούν και να συμπληρωθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν στα πάρκα και τα άλση του Δήμου μας, μετά την κοπή τους ή, σε κάποιες περιπτώσεις, την φυσική τους φθορά. 
Με αυτό τον τρόπο και αξιοποιώντας το ενδιαφέρον και την εργατικότητα των υπαλλήλων του Δήμου μας, προχωρούμε στην αποκατάσταση και στην ανάπλαση των χώρων πρασίνου, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα και φυτεύοντας δένδρα και θάμνους που ταιριάζουν στην φυσική χλωρίδα του τόπου, χωρίς τα γνωστά προβλήματα των πεύκων.
3. Τέλος, εγινε ερώτηση από τον Δημήτρη Κυργιαφίνη σχετικά με την πληρωμή των οφειλών προς τις οχτώ εργαζόμενες ΙΔΑΧ του Δήμου μας, που εκκρεμεί από καιρό, μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου.
Εν τέλει, δόθηκε υπόσχεση για πληρωμή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: