"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Αποζημίωση της ελιάς λόγω ακαρπίας

Του Μάκη Πάνου, Γεωπόνου

Επανερχόμενοι στο φλέγον θέμα της αποζημίωσης της ελιάς, λόγω ακαρπίας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν από την σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Χαλκιδικής, Κυριακής Μάλαμα στη Βουλή, σας ενημερώνουμε ότι, όπως συνάγεται από την απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού, συρρικνώνονται πλέον οι πιθανότητες αξιοπρεπούς αποζημίωσης της ελιάς, διότι δεν έχει κατατεθεί κανένα τέτοιο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ελλάδα. Επίσης, από τα λεγόμενα του υφυπουργού, το πρόβλημα της ακαρπίας αντιμετωπίζεται αποσπασματικά κι αναποτελεσματικά σ' όλη την Ελλάδα.

Κατόπιν αυτού, εμείς, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι ενεργοί πολίτες της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΉΜΟΥ ΠΟΛΎΓΥΡΟΥ, δηλώνουμε και πάλι ότι:
Θα βρεθούμε στο πλευρό των χιλιάδων παραγωγών που πλήττονται και θα στηρίξουμε όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν οι φορείς τους.
Θα ζητήσουμε και θα επιμείνουμε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας να παρθεί απόφαση στήριξης των παραγωγών μας και θα επιδιώξουμε να παρθούν ανάλογες αποφάσεις και από τα δημοτικά συμβούλια των άλλων δήμων του Νομού μας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο πίεσης στην κυβέρνηση, για την αποκατάσταση της αδικίας. 
Η Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου πιστεύει ότι οι παρεμβάσεις των αυτοδιοικητικών φορέων είναι απαραίτητες και πρέπει να γίνονται σε ειδικά και γενικά θέματα που αφορούν στην κοινωνία, στην προστασία και υποστήριξη των δημοτών που εκπροσωπούν, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, με μοναδικό στόχο την βελτίωση της ζωής όλων και την πρόοδο και την ευημερία του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: