«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Eλλάδα παντού - Ναύπακτος

Γράφει και φωτογραφίζει ο Μπάμπης Τάσιος

Στην ιστορική πολιτεία των δυόμιση χιλιάδων χρόνων ιστορίας, εδώ στην είσοδο του Κορινθιακού κόλπου, στην πόλη των θρύλων την Ναύπακτο, που λέγεται πως πήρε το όνομα της από τις λέξεις ναυς και πήγνυμι, που σημαίνουν "κατασκευάζω πλοίο", τώρα το φθινόπωρο μπορείς ταξιδευτή μου, να χαθείς σε υπέροχες εικόνες και ιστορήσεις.
Να χαθείς στα στενοσόκακα, να βαδίσεις δίπλα στα τρία αλλεπάλληλα τείχη, να θαυμάσεις το... ενετικό λιμάνι με τους δύο πύργους του, το κάστρο της πόλης στα ψηλά. Εκεί που Έλληνες, Ενετοί, Τούρκοι και Άγγλοι, άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία τούτης της ναυτικής πολιτείας.
Εδώ στην πόλη που η ιστορία της αρχίζει όταν οι Δωριείς κατά το 1104 π.Χ. την χρησιμοποίησαν για να κατασκευάσουν σχεδίες, εδώ που το 1571, έλαβε χώρα η ιστορική ναυμαχία, το χθες συναντά το σήμερα. Οι εικόνες της πολύχρωμης παλέτας του λιμανιού με τις βάρκες αραγμένες στα γαληνεμένα νερά, το πολύβουο πλήθος να περιδιαβαίνει τα τοπόσημα της πόλης και ν' απολαμβάνει στιγμές ηρεμίας, μένουν για πάντα στο νου.
Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!











https://www.facebook.com/Kaleidoscopephotogr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: