"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Απ.Πάνας: Πέρασμα "Μπάλλου" στη Χαλκιδική - Ποιό το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα;

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών, Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας καθώς και Οικονομικών, κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Απόστολος με θέμα : Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης ως προς τις υποδομές  για την επόμενη μέρα μετά την επέλαση του «Μπάλλου» στη Χαλκιδική.

Ο Βουλευτής στην Ερώτησή του αναφέρει, ότι το πέρασμα του «Μπάλλου» κατέδειξε τα χρόνια προβλήματα των υποδομών που αντιμετωπίζει η Χαλκιδική , όπου οι φορείς της περιοχής με τις μικρές και εμβαλωματικές παρεμβάσεις επιχειρούν να λύσουν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές, όπως η Ολυμπιάδα, η Συκιά, η Ν. Ηράκλεια και τα Ζερβοχώρια, όπου...

ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, δρόμους και υποδομές.

Επίσης, τονίζει πως κρίνεται πλέον επιτακτικός ένας οργανωμένος σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας καθώς και η άμεση έκτακτη χρηματοδότηση από τα αρμόδια Υπουργεία για την οριστική λύση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τις υποδομές της Χαλκιδικής αλλά και η δρομολόγηση των έργων που έχουν μείνει «παγωμένα»-παρόλο που υπάρχει χρηματοδότηση-προκειμένου να θωρακιστούν οι πολίτες από παρόμοια φαινόμενα.

Επιπλέον ζητά να αποζημιωθούν άμεσα οι Χαλκιδικιώτες για τις πληγές που υπέστησαν οι περιουσίες τους και να μην επαναληφθούν παρόμοιες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις , με αυτές των καταστροφών του 2017, 2018 και 2019, όπου οι πολίτες ακόμη βρίσκονται στη αναμονή.

Ο κ.Πάνας δήλωσε σχετικά: « Έπειτα από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική με την παρούσα κοινοβουλευτική μου Ερώτηση, ζητώ από τους τέσσερις αρμόδιους Υπουργούς, να προχωρήσουν σε άμεση έκτακτη και ουσιαστική χρηματοδότηση των φορέων της Χαλκιδικής για την αποκατάσταση των καταστροφών, αλλά κυρίως την ολοκλήρωση των έργων υποδομών, που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα. Παράλληλα αιτούμαι και την αποζημίωση των Χαλκιδικιωτών για τις καταστροφές των περιουσιών τους  από τη θεομηνία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: