«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ιερισσός και Παλέρμο σε τροχιά θεματικής δικτύωσης με επίκεντρο τη ναυτική παράδοση, τον θαλάσσιο πολιτισμό και τη γαστρονομία

Άνοιγμα στην τουριστική και πολιτιστική αγορά της Νότιας Ιταλίας με σημείο αναφοράς το Παλέρμο πραγματοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης εκπροσώπων του στην πρωτεύουσα της Σικελίας.

Αντικείμενο των προγραμματισμένων συναντήσεων με θεσμικούς και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους της πόλης, ήταν η...

επικείμενη δικτύωση της Ιερισσού με το Παλέρμο, με άξονες δραστηριοποίησης τις πολιτιστικές, επιχειρηματικές, εκπαιδευτικές και τουριστικές ανταλλαγές. 

Σημαντικός κρίκος της συνεργασίας αναμένεται να αποτελέσει η ελληνική ομογένεια του Παλέρμο, με την ηγεσία της οποίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, κατά την οποία εξετάστηκε το επόμενο στάδιο της συνεργασίας, με την ένταξη του Δήμου Αριστοτέλη στο Δίκτυο Μεσογειακών Νήσων και προορισμών ΟΤΙΕ. 

Ακολούθησε σύσκεψη με εκπροσώπους του τοπικού Επιμελητηρίου, με τους οποίους συμφωνήθηκαν τρόποι εξέλιξης μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ της Ανατολικής Χαλκιδικής και του Παλέρμο σε θέματα τουριστικών, οινικών και ελαιουργικών επιχειρηματικών σχεδίων, με πρώτο βήμα τη διοργάνωση ευρείας διαδικτυακής παρουσίασης του ελληνικού προορισμού σε Σικελούς τουριστικούς επαγγελματίες και παραγωγούς, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Ο φιλέλληνας Δήμαρχος του Παλέρμο Leoluca Orlando, αποδεχόμενος πλήρως τις προτάσεις του Δήμου Αριστοτέλη, δεσμεύθηκε για πρωτοβουλίες προώθησης δράσεων διασύνδεσης των δύο Δήμων στα πεδία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης με την πραγματοποίηση school campus. Οι δύο Δήμοι αναμένεται να δικτυωθούν επίσημα μέχρι το τέλος του έτους. 

Το πρόγραμμα επαφών ολοκληρώθηκε με την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη και το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Ιταλίας. 

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Επίτιμης Προξένου της Ελλάδας στο Παλέρμο, Renata Lavagnini, αλλά και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας, Χαράλαμπου Τσολάκη. 

Το Δήμο Αριστοτέλη εκπροσώπησε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για το πολιτιστικό σκέλος του τουριστικού προγράμματος, Ελένη Καραντώνα. 

Η επόμενη φάση της συνεργασίας θα εκτυλιχθεί την επόμενη Άνοιξη στην Ανατολική Χαλκιδική. Καλλιτεχνικά και άλλα σχήματα από τη Σικελία, αλλά και αυτοδιοικητικές, επαγγελματικές και δημοσιογραφικές αποστολές αναμένονται κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2022 στην Ιερισσό, την Αμμουλιανή, την Ουρανούπολη και την Αρναία προκειμένου να ολοκληρώσουν τις επί μέρους θεματικές συνεργασίες και να πραγματοποιήσουν την πρώτη δια ζώσης γνωριμία των Σικελών με την περιοχή. 

Το μοντέλο συνεργασίας αναδεικνύει το «ελληνικό καλοκαίρι» στον Δήμο Αριστοτέλη συνδυαζόμενο με αλιευτικές και καταδυτικές αποδράσεις, boat trips, ιστιοπλοΐα, μαθήματα ναυπηγικής τέχνης, θαλασσινή γαστρονομία, αναψυχή και εμπλουτισμένο με ιστορικές αναφορές γύρω από μνημεία και ιστορικούς τόπους που γειτνιάζουν με θαλάσσιους προορισμούς.

Με βάση το ίδιο μοντέλο, ο Δήμος Αριστοτέλη πλαισιώνει τη συστηματική προσπάθεια προώθησης της προαθωνικής ακτογραμμής στην Ιταλία με ένα στοχευμένο D2D πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου στη Φλωρεντία, ενώ το 2022 προγραμματίζονται νέες δικτυώσεις στη Σικελία, με επίκεντρο μια “sea & sun” διαδικτυακή καμπάνια που θα απευθυνθεί στην αγορά του Τορίνο για την προσέλκυση yachtιng αποδράσεων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: