"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση της Κ.Ο.Β. Σιθωνίας του Κ.Κ.Ε. για την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή

Όσο κι αν μας κουνάει η κυβέρνηση το δάχτυλο και προσπαθεί να
μετακυλήσει όλο το φταίξιμο στην ατομική ευθύνη δεν μπορεί να κρύψει την έλλειψη της δικής της ευθύνης, της κρατικής ευθύνης, που έχει αποσυνθέσει δύο χρόνια τώρα εν μέσω πανδημίας όλη την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δύο χρόνια τώρα δεν έχει εξασφαλίσει την αραίωση των μαθητών ανά τάξη στα 15 άτομα, όπως ζητάει σύσσωμη η εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα. 
Η πολιτική της κυβέρνησης στην Πανδημία όπου τα δίνει όλα για την "υγεία" της...
οικονομίας διαμορφώνει το έδαφος και για κάθε λογής παλινωδίες και αντιφάσεις με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον ανορθολογισμό. Οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το Βήμα της ΔΕΘ για την υγεία απέδειξαν ότι η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας τα Πρωτόκολλα λάστιχο η θυσία της υγείας του λαού στο βωμό των κερδών μιας χούφτας ιδιωτικών ομίλων πηγαίνουν χέρι-χέρι με τις βάρβαρες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις συνολικά στο σύστημα υγείας. 

Ο λαός της περιοχής είναι καθημερινά εκτεθειμένος χωρίς μέτρα προστασίας από το κράτος, τα αποτελέσματα είναι φανερά, μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων στον δήμο και μάλιστα  με πρωτοβάθμια υγεία ανύπαρκτη. 

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς φάνηκε η γύμνια και οι εγκληματικές ευθύνες για τα Πρωτόκολλα ασφαλείας στα σχολεία. Για το σχολείο ο κάθε μαθητής πρέπει να κάνει 2 rapid test την εβδομάδα. Για να τα κάνουν δωρεάν πρέπει να μετακινηθούν στο ΚΥ Αγίου Νικολάου (για κάποιες περιοχές 20-30-40 χλμ μακριά). Το αντίτιμο για να το κάνουν σε ιδιώτη γιατρό είναι 10€. Αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν οικογένειες με 2-3 παιδιά στο σχολείο . το οικονομικό βάρος είναι δυσβάσταχτο. 

 Μία εικόνα που δείχνει την ανυπαρξία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή. 

Τα παιδιά στοιβάζονται στα λεωφορεία για να πάνε στο σχολείο, και ξανά στοιβάζονται όταν φτάσουν εκεί σε αίθουσες με 24,25,26 μαθητές. 

Καλούμε τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους καθηγητές και τους μαθητές της περιοχής να συντονίσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν συλλογικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία. 

Απαιτούμε:

  1. Μείωση των μαθητών μέχρι 15 ανά τάξη.

  1. Άμεση απολύμανση όλων των τάξεων. 

  2. Να έρθουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ έξω από τα σχολεία και σε κεντρικά σημεία των χωριών για να διενεργούν δωρεάν τεστ σε κατοίκους, εργαζόμενους, μαθητές και καθηγητές. 

  1. Πύκνωση των δρομολογίων για τη μετακίνηση των μαθητών. 

  2. Πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς υγειονομικού προσωπικού για στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων, του πολυδύναμου ιατρείου Συκιάς και του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, και ενίσχυσή τους με ασθενοφόρα και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

  3. Διεξαγωγή δωρεάν μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς σε εμβολιασμένους, αλλά και ανεμβολίαστους. 

                                                                                                    Κ.Ο.Β. Σιθωνίας του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: