«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Αλλάζουν όψη οικισμοί στο δήμο Κασσάνδρας - Αρχίζει η κατασκευή έργων 4 εκατ ευρώ

Ένα φιλόδοξο και πολυδιάστατο σχέδιο αναμόρφωσης και ανάπλασης στις κοινότητες του δήμου Κασσάνδρας εκπονεί η δημοτική αρχή.
Η διοίκηση του Δήμου Κασσάνδρας υλοποιώντας τις δεσμεύσεις τις προς την τοπική κοινωνία ολοκλήρωσε μια σειρά μελετών κατασκευής έργων ζωτικής σημασίας που υπέβαλλε προς χρηματοδότηση επιτυγχάνοντας την έγκριση τους.
Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, που θα αλλάξουν ριζικά την όψη κοινοτήτων του Δήμου Κασσάνδρας αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών.
Τα έργα που αναμένεται να αρχίσουν το επόμενο διάστημα αφορούν:
- Στην Ανάπλαση οικισμού Φούρκας - προϋπολογισμού 2.450.000€ (Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - Υπουργείο Ανάπτυξης)
- Σε Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων παραλιακής ζώνης οικισμών Ν.Φώ­­­καιας και Χα­νιώτης - προϋπολογισμού 608.000€ (Χρηματοδότηση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).
- Σε Έργα εξωραϊσμού κεντρικών οδών οικισμού Πευκοχωρίου προϋπολογισμού 410.000€ (Χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας).
- Στην Ανάπλαση πλατείας Αγίας Παρασκευής προϋπολογισμού 384.000€ (Χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας).
- Στην Αποκα­τά­σταση πλακοστρωμένων οδών οικισμού Κρυοπηγής προϋπολογισμού 105.350€ (Χρηματοδότηση από το Πρό­γραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, Υπουργείο Εσωτερικών).
- Στη Συντήρηση πλακοστρωμένων οδών οικισμού Αφύτου προϋπο­λο­γι­σμού 60.000€ (Χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας).
Με την ολοκλήρωση των έργων θα προκύψουν ολοκληρωμένες υποδομές με βιοκλιματικά κριτήρια, με σύγχρονο αστικό εξοπλισμό αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (πρόβλεψη φωτοβολταϊκών συστημάτων) καθώς και νέοι χώροι πρασίνου για την επίτευξη βέλτιστων συνθηκών σκίασης και αστικής θερμοκρασίας.
«Η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων είναι μια ακόμη απόδειξη της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουμε για να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου Κασσάνδρας. Με την ολοκλήρωση των έργων θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση των οικισμών του Δήμου μας, που δυστυχώς είχαν απαξιωθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια ενώ οι υποδομές, θα κατασκευαστούν με τη χρήση και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με την άριστη συνεργασία των αρμοδίων Αντιδημάρχων, των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων , των στελεχών των Υπηρεσιών του Δήμου και με τους συνεργάτες μας, συνεχίζουμε να αξιοποιούμε συστηματικά και αποτελεσματικά κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και να εξασφαλίζουμε σημαντικούς οικονομικούς πόρους με αποκλειστικό σκοπό την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναβάθμιση των οικισμών του Δήμου μας», υπογράμμισε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός όλων των κοινοτήτων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της διοίκησης του Δήμου Κασσάνδρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: