"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2021 ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για τα: 


«ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2021»


στις παρακάτω κατηγορίες βραβείων:


  1. Βραβείο Καινοτομίας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Έρευνας

  2. Βραβείο Περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης

  3. Βραβείο Μακροβιότερης Επιχείρησης 


Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Pomegranate Wellness Spa Hotel στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Η όλη εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα Υπουργείων, δημόσιων οργανισμών και φορέων της χώρας μας και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. 

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ανεξάρτητα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και του οικονομικού τους μεγέθους.

Κάθε επιχείρηση κατά την υποβολή της αίτησής της, επιλέγει μόνο μία από τις τρεις κατηγορίες βραβείων και μπορεί να υποβάλλει μόνο μία αίτηση, σε ένα κλάδο επιχειρηματικής δραστηριότητας, για να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή κλαδική εκπροσώπηση στα βραβεία.

Τα κριτήρια επιλογής των επιχειρήσεων θα είναι ποιοτικά και ποσοτικά. Τα αποτελέσματα θα προκύπτουν από τη συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων. 


Τα οικονομικά στοιχεία που θα ζητηθούν, αφορούν τις χρονιές 2017, 2018, 2019.

Αρμόδια επιτροπή για την αξιολόγηση των φακέλων υποψηφιοτήτων των επιχειρήσεων για τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2021» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, είναι καθηγητές-μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Κοινωνικής Έρευνας και Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτηση υποψηφιότητας μέχρι την Παρασκευή 02 Ιουλίου 2021, μόνον ηλεκτρονικά στο e-mail halkidiki-awards@epichal.gr, χωρίς να απαιτείται κατάθεση φυσικού φακέλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα δικαιολογητικά, την αίτηση συμμετοχής και τα κριτήρια αξιολόγησης στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.epichal.gr, στην ένδειξη «ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2021», ή στα τηλέφωνα του 2371024200, 2371024300, υπεύθυνος κος Μήντος Δημήτρης.


  • ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ENHΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020


Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδα του  Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. με χωρική και επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα:


Ερωτήσεις-Απαντήσεις & Χρήσιμες επισημάνσεις για την ορθή υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ:

«Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» 


την Τετάρτη 16/6/2021 και ώρα 19:00


Για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν οπωσδήποτε μέχρι την Τρίτη 15/6/2021 την ακόλουθη φόρμα εγγραφής με τα ερωτήματά τους προκειμένου να απαντηθούν κατά προτεραιότητα στην εκδήλωση. Επισυνάπτουμε το link για τη δήλωση συμμετοχής :  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxy2HvITz2tsTMMmIy0dnCbnsj1XAcVphwR1S9odrbVxL8Iw/viewform


Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί έγκαιρα το σύνδεσμο με τις οδηγίες σύνδεσης & μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση (με την εγγραφή επίσης εμφανίζεται η διεύθυνση της ψηφιακής πλατφόρμας). 


  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO digital 14-18/06/2021

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Digital 2021, από 14 έως 18 Ιουνίου 2021. Η έκθεση θα υλοποιηθεί μόνο σε ψηφιακή μορφή, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, μέσω μιας custom made ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής είναι οι εξής:

1. PAGONIS OILS                                                                         ΡΟΔΟΝΕΡΟ-ΡΙΓΑΝΗ-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΡΙΓΑΝΗΣ

2. MELIMNOS                                                                      ΜΕΛΙ- ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ

3. ΠΛΑΣΤΙΜΑΚ ΑΒΕΕ                                                           ΕΥΚΑΜΠΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

4. THALLON                                                                        ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

5. YANNI'S OLIVE GROVE                                                    ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ - ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

6. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ - ΒΟΤΑΝΑ ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ     ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ, ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

7. INOLIVIA - MEDITERRANEAN LIFE                                   ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΕΛΙΕΣ – ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ – ΠΙΠΕΡΙΕΣ -    

                                                                                 ΛΙΑΣΤΕΣ  ΤΟΜΑΤΕΣ - ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ – ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ – 

                                                                                 ΧΟΥΜΟΥΣ, ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ)

8. ΓΑΒΑΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΠΕ                                               ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ, COOKIES, ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ, 

                                                                                        ΠΑΣΤΕΛΙΑ

Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή και δίνοντας το έναυσμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ομαλοποίηση της αγοράς των τροφίμων και ποτών, δίνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην FOODEXPODigital, η δυνατότητα να παρουσιάσουν και να αναδείξουν την ποιότητα των προϊόντων τους και να πραγματοποιήσουν επικερδείς συνεργασίες με χιλιάδες σημαντικούς Διεθνείς και Έλληνες αγοραστές. 

  • Τα νέα μέτρα που ισχύουν στην επικράτεια από Δευτέρα 14 έως Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2476/Β/10-06-2021)  η απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 36587 με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00.». Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα μέτρα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/FEK2366V_05_F1714.06.2021EKTAKTAMETRAAPO07EOS14.06.2021.pdf 


  • Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ : «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων»

Ξεκίνησε και λειτουργεί από Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων ένταξης τους στη δράση "Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδοτόπων”, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ. Η νέα δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία, καθώς η λειτουργία τους έχει ανασταλεί καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος των γενικών περιοριστικών μέτρων. Δικαιούχοι της Δράσης είναι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων που διατηρούν αδειοδοτημένη επαγγελματική έδρα (σε διακριτό της οικίας τους χώρο), ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή. Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ, στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιούνται οι δυνητικά ωφελούμενες επιχειρήσεις (κύριοι ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα σύμφωνα με το φορολογικό έντυπο Ε3 του έτους 2019) είναι οι:

  • 93.13.10.01 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ)

  • 93.13.10.02 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής

  • 93.11.10.04 Υπηρεσίες πίστας καρτ

  • 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου

Η δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται έως 18.000 ευρώ ανά ωφελούμενη επιχείρηση. Η επιχορήγηση ανά ωφελούμενη επιχείρηση, θα χορηγηθεί ως κατ' αποκοπή ποσό (lump sum) για την κάλυψη μελλοντικών λειτουργικών δαπανών. Το κατ' αποκοπή ποσό αφορά στο 25% του ετήσιου κόστους λειτουργίας του 2019 και αποδίδεται στην ωφελούμενη επιχείρηση κατά την ένταξη της στη Δράση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα για διάστημα 6 μηνών από την απόφαση χρηματοδότησής της.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Δευτέρα 31/05/2021 και ώρα 12:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τετάρτη 28/07/2021 και ώρα 17:00

Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis . Η πρόσκληση είναι αναρτημένη στο παρακάτω link:  http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/prokhryxh_gymnasthria-paidotopoi.pdf 


  • ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών» - ΕΠΑΝΕΚΙΝΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19,  με την προμήθεια πρώτων υλών απαραίτητων για τη λειτουργία τους.

 Προϋπολογισμός της Δράσης

 330 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας, τα οποία κατανέμονται σε 280 εκατ. ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και 50 εκατ. ευρώ για Μεγάλες Επιχειρήσεις.

 Το ποσό αυτό δύναται να αυξηθεί ώστε να καλύψει το σύνολο των θετικά αξιολογημένων αιτήσεων χρηματοδότησης.  Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

 Δικαιούχοι της Δράσης

 Επιχειρήσεις Εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, οι οποίες θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον έναν από τους ακόλουθους ΚΑΔ:  

  • 56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης,

  • 56.21: Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις,

  • 56.29.20: Άλλες υπηρεσίες εστίασης,

  • 56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών.

 Επιδότηση _Έως 100.000 ευρώ.

 Σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή Κεφαλαίου Κίνησης που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 7% του ετησίου κύκλου εργασιών έτους 2019.

 Στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών εντός του 2019 ή εντός του 2020 δίνεται συνολική μη επιστρεπτέα ενίσχυση υπό μορφή Κεφαλαίου Κίνησης που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 7% επί του ανηγμένου κύκλου εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020). Ο ανηγμένος κύκλος εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020) υπολογίζεται ως ο συνολικός κύκλος εργασιών έτους (2019 ή 2020) δια των αριθμό ημερών λειτουργίας έτους (2019 ή 2020) επί  365 ή 366 αντιστοίχως.

 Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής

 Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:  

  • Να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μέχρι την 31.12.2020,

  • Να έχουν ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του Κεφαλαίου 6: «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 01.01.2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα, όπως αυτός αναγράφεται στο σχετικό Πεδίο του Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) του φορολογικού έτους 2019 που υποβλήθηκε στο έτος 2020. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του κύριου ΚΑΔ δραστηριότητας,

  • Να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014,

  • Να είναι υπόχρεες υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ,

  • Να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών του έτους 2020 ποσοστού 30%, τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019,

  • Ο δυνητικός λήπτης της ενίσχυσης υποβάλλει μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ, για το σύνολο εγκαταστάσεων εστίασης που διαθέτει.

 Οι επιχειρήσεις που έχουν συνάψει συμβάσεις δικαιόχρησης (franchise), με την ιδιότητα του δικαιοπαρόχου ή του δικαιοδόχου, δηλώνουν το εν λόγω γεγονός στην αίτηση χρηματοδότησης και ελέγχονται κατά το στάδιο της επαλήθευσης ως προς το αν αποτελούν συνδεδεμένες μεταξύ τους επιχειρήσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν οι ενισχύσεις που προσμετρώνται για τον έλεγχο της σώρευσης.

 Επιδοτούμενες Δαπάνες

 Οι δαπάνες των επιχειρήσεων για την προμήθεια πρώτων υλών είναι επιλέξιμες από την 1η Απριλίου 2021 και μετά.  Η καταβληθείσα προκαταβολή κεφαλαίου κίνησης για την προμήθεια πρώτων υλών θα πρέπει να έχει αναλωθεί από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών έως 31.12.2021.

 Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 10:00

 Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00

 Ηλεκτρονική Υποβολή Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis

Η δράση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/PROKHRYXH_KEF_KINHSHS-ESTIASH_F25455_F8580.pdf .

Επιπλέον πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ στο link : https://kepa-anem.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%83-2/ 


  • Νέα Δράση : Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Νέα δράση, προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η δράση χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και αφορά μικρομεσαίες (300 εκατομμύρια ευρώ) και μεγάλες (50 εκατομμύρια ευρώ) επιχειρήσεις:

- Ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια

- Τουριστικά γραφεία / πρακτορεία

- Επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων.

Περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στο 5% για τα καταλύματα και στο 2,5% για τις λοιπές επιχειρήσεις επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019. 

Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί εντός του 2019 ή εντός του 2020 το ποσό της ενίσχυσης ορίζεται ως εξής:

[(κύκλος εργασιών 2019 ή 2020)/αριθμός ημερών λειτουργίας]*365*5%.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται στα 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ. Τα κριτήρια ένταξης στη δράση είναι:

Α) Νόμιμη λειτουργία.

Β) Ουσιαστική δραστηριοποίηση στις ανωτέρω δραστηριότητες (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα).

Γ) Μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερη ή ίση του 30%.

Δ) Προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας.

Ε) Υποχρέωση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ (Κανονικό Καθεστώς ΦΠΑ).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 1η Απριλίου 2021.

Η καταβληθείσα προκαταβολή κεφαλαίου κίνησης θα πρέπει να έχει αναλωθεί από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών έως 31.12.2021. Αυτό θα αποδεικνύεται βάσει των Κωδικών:

  • 361 Αγορές και δαπάνες στο εσωτερικό της χώρας

  • 363 Λοιπές Εισαγωγές εκτός επενδυτικών αγαθών (πάγια)

  • 364 Ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών

  • 365 Ενδοκοινοτικές λήψεις υπηρεσιών αρ. 14.2.α

των εντύπων των σχετικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για την περίοδο 1/4/2021 – 31/12/2021.

Το ποσό κεφαλαίου κίνησης που αντιστοιχεί στην παρούσα Δράση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 70% του αθροίσματος των ποσών των  τεσσάρων (4) κωδικών.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής ΥποβολήςΤετάρτη 16/06/2021 και ώρα 10:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τετάρτη 29/9/2021 και ώρα 17:00

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ. Η αξιολόγηση θα είναι άμεση και η εκταμίευση της επιχορήγησης θα γίνεται αμέσως μετά την έγκριση και την ένταξη στη δράση, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί η υποβολή νέας αίτησης. Ανάλωση της επιχορήγησης στο διάστημα 1/4/2021  -  31/12/2021.

Η επιχορήγηση είναι ακατάσχετη. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η προσκόμιση φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στο link : http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20210610_kef_kinhshs_tourismos.pdf

  • Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων»

Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων» αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων. Στόχος της Δράσης είναι η αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των δικηγορικών γραφείων προκειμένου οι δικηγόροι να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, σε δικαστήρια και σωφρονιστικά́ καταστήματα της χώρας.

Επιδοτούνται αιτήσεις με επιχορήγηση από 500 ευρώ έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με τα έσοδα του 2019, για δαπάνες ψηφιακού εκσυγχρονισμού.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι έκαναν έναρξη εντός του 2020 δύναται να αιτηθούν και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης ποσό 1.500 ευρώ.  

Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 20.000.000 ευρώ.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, ως φυσικά πρόσωπα, εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό 

σύλλογο, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2020. Επισημαίνεται ότι αποκλείονται τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τετάρτη 16/06/2021 και ώρα 13:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Παρασκευή 30/07/2021 και ώρα 15:00

Ηλεκτρονική Υποβολή

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr  με την ένδειξη: «Επιχορήγηση  αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων». Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. (κατόπιν ραντεβού)

Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.

Εmail:infoepan@mou.gr

Ιστοσελίδεςwww.antagonistikotita.grwww.espa.gr

Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & των Περιφερειακών Μονάδων τουςwww.efepae.gr

  • Νέα Παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 "Ενίσχυση Επιχειρήσεων Εστίασης  για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου"

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη στις 22-4-2021 παρατείνεται εκ νέου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση "Επιχορήγηση των Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου" του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 31/12/2021.

  • Οφειλές προς Δήμους: ‘Έως  31 Οκτωβρίου η αίτηση για τις 100 δόσεις 

Περιθώριο έως τις 31 Οκτωβρίου έχουν οι οφειλέτες στους δήμους για να υποβάλουν αίτηση και να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Παράλληλα, μπορούν να ρυθμίσουν και οφειλές που βεβαιώθηκαν πρόσφατα ή πρόκειται να βεβαιωθούν ως τις 30 Ιουνίου όταν η αρχική ημερομηνία ήταν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr). Ωστόσο η σχετική πλατφόρμα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Μέχρι να ανοίξει, οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους απευθείας στους οικείους δήμους, είτε στις δημοτικές ειδικές εφαρμογές, είτε μέσω e-mail, είτε στον ιστότοπο του δήμου.

  • ΑΑΔΕ: Τί αλλάζει από 1η Ιουλίου στον ΦΠΑ εισαγωγών μικροδεμάτων μέσω διαδικτύου 

Ενόψει της έναρξης ισχύος του νέου πλαισίου της ΕΕ στον τομέα του ΦΠΑ, σε σχέση με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (e-commerce), και ειδικότερα τη φορολογική επιβάρυνση των μικροδεμάτων, που εισάγονται από τρίτες χώρες, από 1η Ιουλίου 2021, επέρχονται αλλαγές. Αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ διευκρίνισαν ότι όλες οι εισαγωγές δεμάτων αξίας έως 22 ευρώ, που παραγγέλνονται ηλεκτρονικά και σήμερα απαλλάσσονται του ΦΠΑ, υπόκεινται στον φόρο αυτόν απο την 1Ιουλίου. Συνεπώς, οι καταναλωτές επιβαρύνονται με τον συντελεστή ΦΠΑ, που ισχύει στη χώρα μας (24% ή 13% ή 6%), αναλόγως του είδους του αγαθού.

  • ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή επιτροπή συγκέντρωσε 20 δις ευρώ μέσω δεκαετούς ομολόγου για να χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 20 δισεκ. ευρώ μέσω δεκαετούς ομολόγου που λήγει στις 4 Ιουλίου 2031 για να χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης (NextGenerationEU). «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έκδοση θεσμικών ομολόγων στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα θεσμική συναλλαγή ενιαίας δόσης και το μεγαλύτερο ποσό που έχει αντλήσει η ΕΕ στο πλαίσιο μίας και μόνο συναλλαγής», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

  • Γεωγραφική επέκταση και Παράταση υποβολής αιτήσεων του Προγράμματος Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών 2021

Γεωγραφική επέκταση του Προγράμματος Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών σε όλη την Ελλάδα ανακοινώνει η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Οι επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που ενδιαφέρονται για ΔΩΡΕΑ εξοπλισμού παραγωγής, υπηρεσιών πιστοποίησης και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring), μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους συνοδευόμενη μόνο από τη λίστα των ΚΑΔ-κωδικών δραστηριότητας τους, έως και την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς της Αγροδιατροφής/ Βιομηχανίας Τροφίμων και Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ΠΔΒ) και να έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών 2020 μεταξύ €15.000-€500.000.

 Η πλήρης Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ www.mkoapostoli.gr , στην ενότητα «Η Δράση μας», στην υποενότητα «Προγράμματα» με τον τίτλο «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών». Πληροφορίες δίδονται μόνο μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στις διευθύνσεις: t.galdara@mkoapostoli.gr  ή e.kiousis@mkoapostoli.gr  

  • Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 23:59. Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται και φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών. 

 Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

 Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους,γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

 Δικαιούχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou

 Πάροχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

 Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού (ΟΑΕΔ) ή Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού. Επισημαίνεται ότι η ορθή και πλήρης συμπλήρωση των αιτήσεων, καθώς και η ταυτόχρονη υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα βοηθήσει στην ταχύτερη επεξεργασία τους.

 Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2020:  

  • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή

  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή

  • ήταν εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

 Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30.000.000 €. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos 

  • E-ΕΦΚΑ: Nέα ηλεκτρονική υπηρεσία αυτόματης λήξης ασφάλισης μελών Νομικών Προσώπων

Ο e – ΕΦΚΑ επεκτείνει την Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Λήξη Ασφάλισης Μη Μισθωτών» και στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους Ελεύθερους Επαγγελματίες και Αυτοαπασχολούμενους (τ. ΟΑΕΕ και τ. ΤΣΜΕΔΕ) οι οποίοι συμμετέχουν σε Νομικά Πρόσωπα (ΟΕ,ΕΕ, ΕΠΕ,ΙΚΕ,ΑΕ) με την ιδιότητα του εταίρου, ή διαχειριστή ή μέλους Δ.Σ. και επιθυμούν να υποβάλλουν αίτημα διακοπής της ασφάλισής τους στον e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνεται, μέσω διαλειτουργικότητας, από την ΑΑΔΕ για την παύση των ασφαλιστέων δραστηριοτήτων και αυτοματοποιημένα, διακόπτονται η ασφάλιση και η εισφοροδότηση, στην εφαρμογή «Έσοδα -Ασφάλιση Μη Μισθωτών». Με τον τρόπο αυτό καταργούνται μετακινήσεις από και προς τα τοπικά υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ, εξοικονομούνται εργατοώρες και όλη η απαιτούμενη πληροφορία μεταφέρεται αυτόματα μεταξύ ΑΑΔΕ και e-ΕΦΚΑ. Για την πρόσβαση στην Υπηρεσία o χρήστης εισέρχεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr και ακολουθεί τη διαδρομή: Αρχική-> Εργασία και ασφάλιση-> Ασφάλιση-> Λήξη ασφάλισης μη μισθωτών (e-ΕΦΚΑ), είτε μέσω του διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ : www.efka.gov.gr και ακολουθεί τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Ελεύθερους Επαγγελματίες/Αυτοαπασχολούμενους->«Λήξη Ασφάλισης Μη Μισθωτών».


  • Ενημέρωση ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών TUTTO FOOD 2021, στο Μιλάνο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση TUTTOFOOD 2021, που θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 26 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου κέντρου εκθέσεων και εμπορίου “Fiera Milano” στο Μιλάνο. Για πρώτη φορά φέτος, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την HOST, που είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως στον ξενοδοχειακό τομέα, τον τομέα του εξοπλισμού και γενικά του κλάδου HORECA. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και η MEAT-TECH, η κορυφαία έκθεση που αφορά την συσκευασία και επεξεργασία κρέατος καθώς και έτοιμων
γευμάτων.  Η ΤUTTOFOOD, η οποία πραγματοποιείται για 8η χρονιά, είναι μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις για τον κλάδο τροφίμων-ποτών παγκοσμίως και αποτελεί το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers από όλον τον κόσμο. Η έκθεση χωρίζεται σε 14 εξειδικευμένες ενότητες του κλάδου τροφίμων-ποτών, όπως φαίνεται παρακάτω:1.Tutto Grocery: Προϊόντα παντοπωλείου (αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, μαρμελάδες, αυγά και άλλα προϊόντα). 2.Tutto Sweet: Προϊόντα ζαχαροπλαστικής , 3.Tutto Drink: Ποτά, αναψυκτικά και χυμοί, 4.Τutto Fruit: Φρούτα και λαχανικά, 5.Tutto Meat: Προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι., 6.Tutto Dairy: Γαλακτοκομικά προϊόντα, 7.Tutto Pasta: Zυμαρικά,  8.Τutto Seafood: Ψάρια και θαλασσινά,  9.Τutto Oil: Λάδι, 10.Tutto Frozen: Κατεψυγμένα προϊόντα,παγωτά, 11.Tutto Health: Φυτικά, οργανικά, ‘’απαλλαγμένα από’’ και άλλα προϊόντα, 12.Τutto Wine: Κρασί, 13.Tutto World: Προϊόντα ανά Περιφέρειες, 14.Tutto Digital: Hλεκτρονικό εμπόριο, υπηρεσίες ντελίβερι. 

Η TUTTO FOOD 2021 ενισχύεται με την πλατφόρμα FieraMilano αφιερωμένη σε ολόκληρη την κοινότητα των εμπλεκόμενων αλυσίδων εφοδιασμού, από εκθέτες, αγοραστές και επισκέπτες μέχρι bloggers και δημοσιογράφους. Οι εκθέτες που θα συμμετάσχουν στην TUTTO FOOD 2021 με φυσική παρουσία θα έχουν και πρόσβαση στην ψηφιακή πλατφόρμα. Αποτελεί ένα καινοτόμο ολοκληρωμένο σύστημα, που από τον Σεπτέμβριο θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την δικτύωση μεταξύ αγοραστών και εκθετών. Μέσω της πλατφόρμας οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν μηνύματα με τους αγοραστές και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές συναντήσεις. Οι επιχειρήσεις  που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ., μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο ειδικό Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr   ή dao@pkm.gov.gr  το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 23 Ιουνίου 2021. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κα.Τσιαμπαλή Χαρίκλεια, κα. Μαρία Ελευθεριάδου 2313330052 και 2313330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος.


  • ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ & Mastercard: Εκπαιδευτική δράση για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων επικοινωνίας των μικρών επιχειρήσεων.

Η Mastercard σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Mastercard "Digital Doors" για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τη διευκόλυνση της ψηφιακής τους μετάβασης, δημιούργησαν μια σειρά δωρεάν ψηφιακών μαθημάτων. Η πρόσβαση στα ψηφιακά μαθήματα είναι ελεύθερη για όλους τους εργοδότες μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες. Τα προσφερόμενα ψηφιακά μαθήματα διατίθενται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και περιλαμβάνουν ενότητες που έχουν στόχο να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες και τις δεξιότητες επικοινωνίας των συμμετεχόντων. Η παρακολούθηση των ψηφιακών μαθημάτων πραγματοποιείται με ασύγχρονη μέθοδο, δηλαδή σε τόπο, χρόνο και ρυθμό επιλογής του συμμετέχοντα με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου (Η/Υ, smart κινητό, ταμπλέτα). 

Δείτε τα ψηφιακά μαθήματα στο link : https://elessons.eseminars.gsevee.gr/index?cmid=d34657df-7b6e-407a-92b6-61fc4bb31b28 

Κάντε την αίτηση σας στο Link : https://form.jotform.com/211373752901957?cmid=8996eebf-cd5f-462c-a963-cce6b0843609 


  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες 

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr. 


  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του

Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.

Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link : 

https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/entoli_zitisis_meGDPO2020_F3552.pdf .

  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις έχει αναβαθμίσει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.  Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες:  1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά.  Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν.  4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .   

  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ :ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ αριθμ.  9η / 2021

Tο  Γενικό  Νοσοκομείο Χαλκιδικής, βάσει των  υπ΄αριθμ. 11ης/25-5-2021 (θέμα 15ο) ΑΔΑ:ΩΚΛΦ46907Υ-ΒΔΛ   Απόφαση  του Διοικητικού  Συμβουλίου  του Γ.Ν. Χαλκιδικής.

                                                           Προκηρύσσει

 Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό, για την προμήθεια «Επίδεσμοι»  (CPV 33141110-4), για την κάλυψη των αναγκών  του Γενικού  Νοσοκομείου  Χαλκιδικής, Συνολικού  Προϋπολογισμού  125.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., με κριτήριο αξιολόγησης  την πλέον συμφέρουσα από οικονομική  άποψη προσφορά  μόνο βάσει  τιμής.   

Ο Διαγωνισμός  θα διενεργηθεί  την Παρασκευή 2-7-2021 και ώρα 11:00 π.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου  ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί  με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού  Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης WWW.promitheus.gov.gr του συστήματος ύστερα από προθεσμία τουλάχιστον είκοσι δύο (22)  ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της διακήρυξης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Ο  Συστημικός  Αριθμός του  Ηλεκτρονικού  Διαγωνισμού  της  Διακήρυξης  στο  ΕΣΗΔΗΣ  είναι  133215

Ημερομηνία  έναρξης  υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: Τετάρτη  9-6-2021   στις 15:00 μ.μ.

Καταληκτική   Ημερομηνία υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: Παρασκευή  25-6-2021  στις 16:00 μ.μ.

Ο διαγωνισμός εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4412/2016 (Α΄147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δικαίωμα συμμετοχής  στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή  νομικά πρόσωπα ή   ενώσεις /κοινοπραξίες αυτών  ή  συνεταιρισμοί  που  δραστηριοποιούνται  στο  αντικείμενο  του  υπό  ανάθεση  έργου.

Οι προσφέροντες οφείλουν με ποινή αποκλεισμού, να καταθέσουν  Εγγύηση Συμμετοχής  στο διαγωνισμό, της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το 2% της  προϋπολογιζόμενης   δαπάνης για το είδος για το οποίο κατατίθεται η προσφορά, χωρίς Φ.Π.Α.

Ο χρόνος ισχύος των προσφορών ανέρχεται σε  διακόσιες σαράντα  (240)  ημέρες  (άρθρο 97, παρ. 4 του Ν. 4412/2016), προθεσμία που αρχίζει από την  επόμενη  της  διενέργειας  του διαγωνισμού.

Πληροφορίες από το γραφείο  Προμηθειών του Γ.Ν. Χαλκιδικής, αρμόδιος  υπάλληλος Παναγιωτίδου Δέσποινα   τηλ.23713-50207,  fax. 23713-50410.

To  πλήρες κείμενο της Διακήρυξης διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.hospitalchalkidiki.gr).


  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ 2476/Β/10.06.2021, η εξυπηρέτηση κοινού στο Επιμελητήριο γίνεται αυστηρά μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και, κατόπιν συνεννόησης, να αποστείλουν με e-mail τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail : gemi@epichal.gr, συναλλαγή για ΑΕ - ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ 

e-mail : mitroo@epichal.gr, συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές

e-mail: info@epichal.gr , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή

Τηλ. :2371024200, 2371024300           

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


*Η απόφαση ισχύει έως και 21/06/2021 

Δεν υπάρχουν σχόλια: