"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ENHΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδα του  Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. με χωρική και επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα...

Επιμελητήρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα:


Ερωτήσεις-Απαντήσεις & Χρήσιμες επισημάνσεις για την ορθή υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ:

«Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» 


την Τετάρτη 16/6/2021 και ώρα 19:00


Για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν οπωσδήποτε μέχρι την Τρίτη 15/6/2021 την ακόλουθη φόρμα εγγραφής με τα ερωτήματά τους προκειμένου να απαντηθούν κατά προτεραιότητα στην εκδήλωση. Επισυνάπτουμε το link για τη δήλωση συμμετοχής :  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxy2HvITz2tsTMMmIy0dnCbnsj1XAcVphwR1S9odrbVxL8Iw/viewform


Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί έγκαιρα το σύνδεσμο με τις οδηγίες σύνδεσης & μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση (με την εγγραφή επίσης εμφανίζεται η διεύθυνση της ψηφιακής πλατφόρμας). 




  • Έκδοση του 3ου Ενημερωτικού για το πρόγραμμα Smart Farming 4All που συμμετέχει ως εταίρος και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής 


Ολοκληρώθηκε και δημοσιοποιήθηκε το 3ο Ενημερωτικό έντυπο (newsletter) του προγράμματος “Smart Farming 4 All” που συμμετέχει και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ως εταίρος . Το ενημερωτικό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο Link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/SMARTFARMING_NEWSLETTERNo3_F760.pdf 

Σχετικά με το πρόγραμμα,  οι έξι εταίροι του έργου (2 Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Τουρκία, Ελλάδα) θα συνεργαστούν προκειμένου να διεξάγουν έρευνες απευθυνόμενες σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων και επαγγελματιών του χώρου της γεωργίας και της τεχνολογίας, να δημιουργήσουν ένα εγχειρίδιο έξυπνης γεωργίας και να το προωθήσουν σε όλους και να αναπτύξουν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών που θα χρησιμοποιηθούν για την κατάρτιση ενδιαφερόμενων από τους συμμετέχοντες οργανισμούς ως «φορείς» καινοτομίας, ώστε να είναι σε θέση να διαδώσουν και να ενσωματώσουν αυτή τη νέα μέθοδο πίσω στις περιφέρειες τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη 2030, η υλοποίηση του έργου θα παράσχει ένα κοινό σύνολο εργαλείων που θα μοιραστούν σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την έξυπνη γεωργία, υδροπονία, ενυδρειοπονία και αυτοματοποιημένα συστήματα: νέοι και ενήλικοι σπουδαστές, επιχειρηματίες και συνεργάτες, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτές και ακόμη και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα παρουσιαστούν με τα αποτελέσματα του έργου και την ικανότητά τους να τα αξιοποιήσουν, με τον καθένα για τους αντίστοιχους σκοπούς τους, αλλά πάντα με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.


  • Τα νέα μέτρα που ισχύουν στην επικράτεια από Δευτέρα 7 έως Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2366/Β/05-06-2021)  η απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 35169 με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
και ώρα 6:00.». Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα μέτρα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/FEK2366V_05_F1714.06.2021EKTAKTAMETRAAPO07EOS14.06.2021.pdf 


  • Συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων να τίθεται «στο τραπέζι». Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις θα αφορούν μια σειρά θεμάτων, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ και η μουσική στην εστίαση, η οποία μέχρι τώρα απαγορεύεται. Θεωρείται πιθανή η παράταση κατά μία ώρα στο ωράριο κυκλοφορίας (1.00 ή 1.30), η άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, ενώ θα επιτρέπονται περισσότερα άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους και βαφτίσεις), πιθανότατα 200 αντί για 100 που ισχύει ως σήμερα.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών, καθώς θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

  • Αιτήσεις έως 17 Ιουνίου για την επιδότηση παγίων δαπανών 

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2236Β/29.05.2021 η απόφαση Αριθμ. ΓΔΟΥ 504 σχετικά με την Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιδότηση παγίων δαπανών κατά τους μήνες Απρίλιο ως και Δεκέμβριο 2020. Σύμφωνα με την απόφαση, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με σκοπό τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών, για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες, για το διάστημα από 1η Απριλίου 2020 ως και 31 Δεκεμβρίου 2020, μέσω πιστωτικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, για αποπληρωμή τρεχουσών φορολογικών οφειλών έτους 2021 που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021 ή και τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών έτους 2021 που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα συνοδευτικά στοιχεία υποβάλλονται στην πλατφόρμα έως την 17η Ιουνίου 2021. Η διαδικασία καθώς και οι ΚΑΔ που εντάσσονται στη δράση , στο link : https://www.e-nomothesia.gr/kat-epikheireseis/koine-upourgike-apophase-gdou-504-2021.html 

Επιπλέον σύμφωνα με την εγκύκλιο Αρ. Πρωτ: Ε 2118/31-05-2021 της ΑΑΔΕ με θέμα «Διευκρινήσεις σχετικά με την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για μη καλυπτόμενες δαπάνες», οι επιχειρήσεις, που θέλουν να ενταχθούν στο νέο μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών, πρέπει να ακολουθήσουν δύο βήματα : 

1) Να υποβάλουν, μέχρι τη 17η Ιουνίου 2021, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).(2) Απαιτείται η οριστικοποίηση του εντύπου Ε3, ανεξάρτητα της υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων, η οποία σε κάθε περίπτωση δύναται να οριστικοποιηθεί μέχρι την 27η Αυγούστου 2021.


  • Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ : «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων»

Ξεκίνησε και λειτουργεί από Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων ένταξης τους στη δράση "Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδοτόπων”, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ. Η νέα δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία, καθώς η λειτουργία τους έχει ανασταλεί καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος των γενικών περιοριστικών μέτρων. Δικαιούχοι της Δράσης είναι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων που διατηρούν αδειοδοτημένη επαγγελματική έδρα (σε διακριτό της οικίας τους χώρο), ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή. Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ, στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιούνται οι δυνητικά ωφελούμενες επιχειρήσεις (κύριοι ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα σύμφωνα με το φορολογικό έντυπο Ε3 του έτους 2019) είναι οι:

  • 93.13.10.01 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ)

  • 93.13.10.02 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής

  • 93.11.10.04 Υπηρεσίες πίστας καρτ

  • 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου

Η δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται έως 18.000 ευρώ ανά ωφελούμενη επιχείρηση. Η επιχορήγηση ανά ωφελούμενη επιχείρηση, θα χορηγηθεί ως κατ' αποκοπή ποσό (lump sum) για την κάλυψη μελλοντικών λειτουργικών δαπανών. Το κατ' αποκοπή ποσό αφορά στο 25% του ετήσιου κόστους λειτουργίας του 2019 και αποδίδεται στην ωφελούμενη επιχείρηση κατά την ένταξη της στη Δράση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα για διάστημα 6 μηνών από την απόφαση χρηματοδότησής της.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Δευτέρα 31/05/2021 και ώρα 12:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τετάρτη 28/07/2021 και ώρα 17:00

Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis . Η πρόσκληση είναι αναρτημένη στο παρακάτω link:  http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/prokhryxh_gymnasthria-paidotopoi.pdf 


  • ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών» - ΕΠΑΝΕΚΙΝΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19,  με την προμήθεια πρώτων υλών απαραίτητων για τη λειτουργία τους.

 Προϋπολογισμός της Δράσης

 330 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας, τα οποία κατανέμονται σε 280 εκατ. ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και 50 εκατ. ευρώ για Μεγάλες Επιχειρήσεις.

 Το ποσό αυτό δύναται να αυξηθεί ώστε να καλύψει το σύνολο των θετικά αξιολογημένων αιτήσεων χρηματοδότησης.  Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

 Δικαιούχοι της Δράσης

 Επιχειρήσεις Εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, οι οποίες θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον έναν από τους ακόλουθους ΚΑΔ:  

  • 56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης,

  • 56.21: Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις,

  • 56.29.20: Άλλες υπηρεσίες εστίασης,

  • 56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών.

 Επιδότηση _Έως 100.000 ευρώ.

 Σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή Κεφαλαίου Κίνησης που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 7% του ετησίου κύκλου εργασιών έτους 2019.

 Στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών εντός του 2019 ή εντός του 2020 δίνεται συνολική μη επιστρεπτέα ενίσχυση υπό μορφή Κεφαλαίου Κίνησης που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 7% επί του ανηγμένου κύκλου εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020). Ο ανηγμένος κύκλος εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020) υπολογίζεται ως ο συνολικός κύκλος εργασιών έτους (2019 ή 2020) δια των αριθμό ημερών λειτουργίας έτους (2019 ή 2020) επί  365 ή 366 αντιστοίχως.

 Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής

 Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:  

  • Να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μέχρι την 31.12.2020,

  • Να έχουν ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του Κεφαλαίου 6: «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 01.01.2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα, όπως αυτός αναγράφεται στο σχετικό Πεδίο του Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) του φορολογικού έτους 2019 που υποβλήθηκε στο έτος 2020. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του κύριου ΚΑΔ δραστηριότητας,

  • Να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014,

  • Να είναι υπόχρεες υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ,

  • Να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών του έτους 2020 ποσοστού 30%, τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019,

  • Ο δυνητικός λήπτης της ενίσχυσης υποβάλλει μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ, για το σύνολο εγκαταστάσεων εστίασης που διαθέτει.

 Οι επιχειρήσεις που έχουν συνάψει συμβάσεις δικαιόχρησης (franchise), με την ιδιότητα του δικαιοπαρόχου ή του δικαιοδόχου, δηλώνουν το εν λόγω γεγονός στην αίτηση χρηματοδότησης και ελέγχονται κατά το στάδιο της επαλήθευσης ως προς το αν αποτελούν συνδεδεμένες μεταξύ τους επιχειρήσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν οι ενισχύσεις που προσμετρώνται για τον έλεγχο της σώρευσης.

 Επιδοτούμενες Δαπάνες

 Οι δαπάνες των επιχειρήσεων για την προμήθεια πρώτων υλών είναι επιλέξιμες από την 1η Απριλίου 2021 και μετά.  Η καταβληθείσα προκαταβολή κεφαλαίου κίνησης για την προμήθεια πρώτων υλών θα πρέπει να έχει αναλωθεί από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών έως 31.12.2021.

 Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 10:00

 Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00

 Ηλεκτρονική Υποβολή Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis

Η δράση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/PROKHRYXH_KEF_KINHSHS-ESTIASH_F25455_F8580.pdf .

Επιπλέον πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ στο link : https://kepa-anem.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%83-2/ 


  • Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων»

Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων» αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων. Στόχος της Δράσης είναι η αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των δικηγορικών γραφείων προκειμένου οι δικηγόροι να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, σε δικαστήρια και σωφρονιστικά́ καταστήματα της χώρας.

Επιδοτούνται αιτήσεις με επιχορήγηση από 500 ευρώ έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με τα έσοδα του 2019, για δαπάνες ψηφιακού εκσυγχρονισμού.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι έκαναν έναρξη εντός του 2020 δύναται να αιτηθούν και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης ποσό 1.500 ευρώ.  

Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 20.000.000 ευρώ.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, ως φυσικά πρόσωπα, εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό 

σύλλογο, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2020. Επισημαίνεται ότι αποκλείονται τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Τετάρτη 16/06/2021 και ώρα 13:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Παρασκευή 30/07/2021 και ώρα 15:00

Ηλεκτρονική Υποβολή

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr  με την ένδειξη: «Επιχορήγηση  αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων». Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. (κατόπιν ραντεβού)

Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.

Εmail:infoepan@mou.gr

Ιστοσελίδεςwww.antagonistikotita.grwww.espa.gr

Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & των Περιφερειακών Μονάδων τουςwww.efepae.gr

  • Νέα Παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 "Ενίσχυση Επιχειρήσεων Εστίασης  για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου"

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη στις 22-4-2021 παρατείνεται εκ νέου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση "Επιχορήγηση των Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου" του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 31/12/2021.

Νέα δράση, προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η δράση χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και αφορά μικρομεσαίες (300 εκατομμύρια ευρώ) και μεγάλες (50 εκατομμύρια ευρώ) επιχειρήσεις:

- Ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια

- Τουριστικά γραφεία / πρακτορεία

- Επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων.

Περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στο 5% για τα καταλύματα και στο 2,5% για τις λοιπές επιχειρήσεις επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019. 

Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί εντός του 2019 ή εντός του 2020 το ποσό της ενίσχυσης ορίζεται ως εξής:

[(κύκλος εργασιών 2019 ή 2020)/αριθμός ημερών λειτουργίας]*365*5%.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται στα 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ. Τα κριτήρια ένταξης στη δράση είναι:

Α) Νόμιμη λειτουργία.

Β) Ουσιαστική δραστηριοποίηση στις ανωτέρω δραστηριότητες (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα).

Γ) Μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερη ή ίση του 30%.

Δ) Προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας.

Ε) Υποχρέωση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ (Κανονικό Καθεστώς ΦΠΑ).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων τοποθετείται εντός του Ιουνίου και αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η αξιολόγηση θα είναι άμεση και η εκταμίευση της επιχορήγησης θα γίνεται αμέσως μετά την έγκριση και την ένταξη στη δράση, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί η υποβολή νέας αίτησης. Ανάλωση της επιχορήγησης στο διάστημα 1/4/2021  -  31/12/2021.

Η επιχορήγηση είναι ακατάσχετη. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η προσκόμιση φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στο link : http://www.mindev.gov.gr/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8b%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-350-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%af/

  • Δημοσιεύτηκαν τα Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1632/Β/21.04.2021) η Απόφαση  Αριθμ. 6632 με θέμα «Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποί-ων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 2084), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αρ. 8958/15.06.2020 (Β’ 2370), 9418/23.06.2020 (Β’ 2498) και 16192/2020 (Β’ 4687) όμοιες αποφάσεις». Τα υγειονομικά μέτρα ισχύουν έως 31.05.2022. Αναλυτικότερα οι λεπτομέρειες για τα νέα υγειονομικά μέτρα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=7007&articleid=12561


  • G7: Ιστορική συμφωνία για την επιβολή παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15%

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7, των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, συμφώνησαν να δεσμευτούν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα. "Δεσμευόμαστε να φτάσουμε σε μια ισότιμη λύση ως προς την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης με τις χώρες να αποκτούν δικαιώματα φορολόγησης τουλάχιστον 20% επί του κέρδους που θα ξεπερνάει ένα περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες", αναφέρει μια ανακοίνωση των υπουργών που είδε το Reuters.


  • ΕΚΤ: Άθλος ο τραπεζικός δανεισμός για τις ΜΜΕ στην Ελλάδα 

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα σε σχέση με τον τραπεζικό δανεισμό, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παρόλο που η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί σημαντικά οι συνθήκες δανεισμού των ελληνικών ΜΜΕ είναι από τις χειρότερες στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με την έρευνα το 22% των αιτήσεων για δάνειο που υποβάλλουν στην Ελλάδα οι ΜΜΕ απορρίπτεται, ενώ το ποσοστό αυτό στην Ε.Ε είναι μόλις 8%. Από την άλλη πλευρά τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει από την ΕΚΤ επιδοτούμενη ρευστότητα περίπου 44,5 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 14 δισ. ευρώ.


  • ΑΑΔΕ: Νέα χρέη 2,56 δις ευρώ προς την εφορία στο 4μηνο 

Στα 109 δισ. ευρώ διατηρηθήκαν τα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Εξ αυτών τα 24,2 δισ. ευρώ χαρακτηρίζοντας ως ανεπίδεκτα είσπραξης, με αποτέλεσμα το πραγματικό ύψος των ληξιπρόθεσμων να φτάνει τα 84,8 δισ. ευρώ, οριακά μειωμένο έναντι του Μαρτίου 2021. Αναφορικά με τα ληξιπρόθεσμα που δημιουργήθηκαν μέσα στη χρονιά, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 2,561 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο το 2020 είχε φτάσει τα 2,43 δισ. ευρώ (αύξηση κατά 5,3%). Μόνο τον Απρίλιο προστέθηκε νέο ληξιπρόθεσμο χρέος 250 εκατ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 222 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 12,6%).


  • Τον χάρτη των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων ανακοίνωσε ο Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Τον χάρτη των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων (ΦΕΚ 2375/Β/07.06.2021), ο οποίος μετά τις αναπροσαρμογές καλύπτει το 98% των εντός σχεδίου περιοχών της χώρας, από 85% που ήταν μέχρι τώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προκύψουν επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη και στη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων. Ο στόχος των αναπροσαρμογών είναι οι νέες τιμές να συγκλίνουν με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, να διορθωθούν κενά και αδικίες και να διευρυνθεί η φορολογική βάση μέσω δικαιότερης κατανομής του ΕΝΦΙΑ. Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει η αναδιάρθρωση του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να απορροφηθούν οι επιπτώσεις από τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ενώ προανήγγειλε και νέες μειώσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας βάσει των δεσμεύσεων της κυβέρνησης. 


  • Koινωνικός τουρισμός: Τα κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (Αρ. 35278 – ΦΕΚ, Τεύχος B’ 2446/08.06.2021) η απόφαση για τους όρους συμμετοχής και τα κριτήρια, στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της περιόδου 2021 – 2022. Το πρόγραμμα επιδοτεί τις διακοπές εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού. Η χρονική του διάρκεια είναι 12 μήνες, αλλά υπάρχει πρόβλεψη παράτασής του για τρεις μήνες με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, εφόσον ο διαθέσιμος προϋπολογισμός δεν έχει εξαντληθεί. Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 1η Αυγούστου 2021 και η λήξη η 31η Ιουλίου 2022.


  • ΕΠΕ :  Τροποποίηση αόριστης διάρκειας σε ορισμένου χρόνου 

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.4541/2018 υπάρχει μεταβατική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι ΕΠΕ αόριστης διάρκειας θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 31/12/2021 να προβούν σε τροποποίηση του καταστατικού και να ορίσουν συγκεκριμένο χρόνο διάρκειας της εταιρείας τους. Οι εταιρείες που δεν θα ανταποκριθούν στα προαναφερθέντα θα τεθούν από τις ΥΓΕΜΗ αυτοδίκαια σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης (Έγγραφο Τμήματος Εταιρικού Δικαίου & ΓΕΜΗ, με αρ.πρωτ. 62833/12.06.2018 και θέμα «Ενημέρωση σχετικά με την τροποποίηση του Ν.3190/1955 περί εταιρειών περιορισμένης ευθύνης»). Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες. Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής 2371024200 , 24300 e-mail : gemi@epichal.gr, συναλλαγή για ΑΕ - ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ. 


  • Ανακοίνωση Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.).

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.), ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης µε τίτλο: «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα σε αντικείμενα Μάρκετινγκ και Ασφάλειας - Ποιότητας Παραγωγής» (Κωδ. ΟΠΣ: 5035154) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» µε συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

ΚΑΛΕΙ

Εργαζομένους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (όλων των κλάδων) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης στα παρακάτω θεματικά αντικείμενα:

  1. "Ψηφιακό Μάρκετινγκ και Ηλεκτρονικό Εμπόριο"

  2. "Τεχνικές Παραγωγής Ασφαλών και Ποιοτικών Τροφίμων-Ποτών"

  3. "Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων"

Τα προγράμματα απευθύνονται σε εργαζόμενους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των εποχικά εργαζομένων, (και των εργαζόμενων σε αναστολή λόγω κυβερνητικών μέτρων/ covid 19), σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας και όλης της χώρας.

Τα προγράμματα έχουν διάρκεια 86 ώρες και θα πραγματοποιηθούν εκτός ωραρίου εργασίας µε τηλεκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος κατάρτισης, οι καταρτισθέντες συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν στο θεματικό αντικείμενο που καταρτίσθηκαν. Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργηθούν από διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων (ΦΠΠ) σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO /IEC 17024.

Οι Ωφελούμενοι θα λάβουν  επίδομα 5€ / ανά ώρα εκπαίδευσης  (σύνολο 430 € μικτά).

Υποβολή Αιτήσεων από 21/5/2021 έως και 18/6/2021 (ώρα 23:59:59)


  • Tourism-Advisory-Committee-Platform > New online Guide on EU funding for tourism


Σας προωθούμε ηλεκτρονικό μήνυμα του Υπουργείου Τουρισμού αναφορικά με τον οδηγό ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τον τουρισμό, για την ενημέρωσή σας και τυχόν δικές σας ενέργειες. Στον κάτωθι σύνδεσμο της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής θα βρείτε τον πλήρη οδηγό ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τον τουρισμό.


https://ec.europa.eu/growth/sectors/tourism/funding-guide_el


για την χρονική περίοδο 2021-2027. Περιλαμβάνει διάφορους τομείς που σχετίζονται με την Βιωσιμότητα στον Τουρισμό, την Ανταγωνιστικότητα, Έρευνα και Καινοτομία, ανάκαμψη από την κρίση, Ψηφιακός Τουρισμός, Δεξιότητες, τα οποία μπορεί να είναι για πλήρη χρηματοδότηση, δανειοδότηση ή τεχνική βοήθεια. Επιλέγοντας το αντίστοιχο πρόγραμμα εμφανίζει γενικές και ειδικές 

πληροφορίες, τρέχοντα project καθώς και ανακοινώσεις για πρόσκληση αιτήσεων-προτάσεων.


  • Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Έκθεση ANUGA 2021

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση ANUGA 2021, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Koelnmesse στην Κολωνία. Στόχος της Περιφέρειας με τη συμμετοχή της είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

Με 100 χρόνια εμπειρίας, η Anuga αποτελεί μία από τις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων. Η ANUGA διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας και αποτελεί την σημαντικότερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο τροφίμων ποτών παγκοσμίως. Το υψηλό επίπεδο διεθνοποίησης της έκθεσης, προσελκύει πάνω από 165.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 198 χώρες μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται αγοραστές από κορυφαίες εταιρείες τροφίμων.

Μέσα σε 10 αίθουσες συνολικής έκτασης 280.000 τ.μ., 7.400 εταιρείες από 107 χώρες, παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, δημιουργώντας την πιο αξιόπιστη αγορά στον παγκόσμιο κόσμο τροφίμων για πελάτες τόσο από την Γερμανία όσο και από το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της έκθεσης προβάλλεται το σύνολο των προϊοντικών κατηγοριών της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, όπως και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στην έκθεση του 2021 θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης στον εκθεσιακό χώρο και όχι μόνο. Παράλληλα η αύξηση των τ.μ των διαδρόμων, η μείωση της συνολικής εκθεσιακής επιφάνειας, η απόσταση μεταξύ των περιπτέρων και άλλα θα διασφαλίσουν την προστασία των εκθετών και επισκεπτών, με βάση τα όσα ανακοίνωσε η διοργανώτρια KOELN MESSE.

Για την αρτιότερη συμμετοχή επιχειρήσεων από την ΠΚΜ στην έκθεση, μπορούν εταιρίες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο ειδικό Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της ΠΚΜ στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κα. Τσιαμπαλή Χαρίκλεια, κα. Μαρία Ελευθεριάδου 2313330052 και 2313330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος.

  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες 

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr. 


  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του

Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.

Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link : 

https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/entoli_zitisis_meGDPO2020_F3552.pdf .

  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις έχει αναβαθμίσει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.  Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες:  1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά.  Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν.  4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .   


  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ 2366/Β/06.06.2021, η εξυπηρέτηση κοινού στο Επιμελητήριο γίνεται αυστηρά μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και, κατόπιν συνεννόησης, να αποστείλουν με e-mail τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail : gemi@epichal.gr, συναλλαγή για ΑΕ - ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ 

e-mail : mitroo@epichal.gr, συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές

e-mail: info@epichal.gr , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή

Τηλ. :2371024200, 2371024300           

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


*Η απόφαση ισχύει έως και 14/06/2021 

Δεν υπάρχουν σχόλια: