"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Η Συνεργασία πολιτών Δήμου Πολυγύρου, επαναφέρει το αίτημα για καθιέρωση τοπικής αργίας την ημέρα της 17ης Μαΐου

Σήμερα 16 Μαΐου 2021 γιορτάζουμε στον Πολύγυρο την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση στις 17 Μαΐου 1821.
Θέλουμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση μας ότι είναι απαράδεκτο να γιορτάζουμε στην πλησιέστερη Κυριακή τη σημαντικότερη επέτειο της σύγχρονης ιστορίας της Χαλκιδικής μας.
Η Συνεργασία πολιτών Δήμου Πολυγύρου, επαναφέρει το αίτημα για καθιέρωση τοπικής αργίας την ημέρα της 17ης Μαΐου, αν θέλουμε να αναδείξουμε το πολύ σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός.
Όλοι οι φορείς και οι τοπικοί παράγοντες πρέπει να... συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στην αποκατάσταση αυτού του ελλείμματος, το οποίο από μόνο του απαξιώνει την ιστορία του τόπου, σε συνδυασμό βέβαια με το πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα της αποκατάστασης του μεγάλου κενού στα σχολικά βιβλία και την αναπλήρωση του, στο μέγεθος που της αναλογεί της ιστορίας της Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια των επαναστατικών χρονών.
Με αυτές τις δύο κύριες πρωτοβουλίες αποκαθιστούμε και αναδεικνύουμε την προσφορά της Χαλκιδικής στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία και συγχρόνως αποδίδουμε ένα πραγματικό και ουσιαστικό φόρο τιμής στους προγόνους μας, που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές κι έκαναν σημαντικές θυσίες, συμμετέχοντας πρωταγωνιστικά στην εθνική προσπάθεια.

Η Χαλκιδική έχει επιδείξει σημαντικό επαναστατικό έργο στις δύο επαναστάσεις του 19ου αιώνα του 1821 και του 1854 αποδεικνύοντας έμπρακτα την ελληνικότητα της και συγχρόνως την ευαισθησία της στην υπόθεση της ελευθερίας κι αυτό είναι κάτι που πρέπει ν' αποτυπωθεί στην συλλογική μας μνήμη με κάθε δυνατό τρόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: