«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Ενημέρωση από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου

Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου 2021

Στις προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις, θέσαμε τα παρακάτω θέματα:
α) Εκφράσαμε τη χαρά μας και την ικανοποίηση μας, που επιτέλους, ο «Τουρισμός» έχει αρχίσει «να ακούγεται» και στο Δήμο Πολυγύρου και την δικαίωση, για το ότι με τη δράση μας συμβάλλουμε σ' αυτό. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας υποστηρίζουμε πως ο Τουρισμός, σε συνέργεια με τον Φυσικό πλούτο και το Περιβάλλον της ενδοχώρας του Δήμου μας, τα Πολιτιστικά δρώμενα και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, τα Θρησκευτικά Κέντρα της περιοχής, καθώς και σε άμεση συσχέτιση με την Πρωτογενή Παραγωγή μας και τον Αγροτοδιατροφικό τομέα, μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την Ανάπτυξη του τόπου μας. Σ' αυτό το πλαίσιο υποστηρίζουμε πως είναι... απαράδεκτη η απουσία όλα τα τελευταία χρόνια του Δήμου Πολυγύρου – σε αντίθεση με όλους τους άλλους Δήμους της χώρας μας - από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» του Υπουργείου Τουρισμού και επιμένουμε στην ανάγκη να κινηθούμε άμεσα για τη συμμετοχή μας και τη διεκδίκηση αυτού του συμβόλου ποιότητας, οργάνωσης, ασφάλειας και διαφήμισης για τις παραλίες του Δήμου μας.
β) Ρωτησαμε τον Δήμαρχο για τις ενέργειες του και τοποθετηθηκαμε για ακόμη μία φορά επί της ανάγκης κατασκευής τουαλετών στο Δημοτικό Σχολείο της Μεταμόρφωσης. Το έργο, μετά και από πολλές δικές μας επαφές, συζητήσεις και προτάσεις και την καλή συνεργασία όλων των αρμοδίων, έχει σχεδιαστεί από την Τεχνική Υπηρεσία, έχει την ομόφωνη σύμφωνη θετική γνώμη της Σχολικής Επιτροπής και πρέπει να υλοποιηθεί το γρηγορότερο, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της Σχολικής Μονάδας.
γ) Ζητήσαμε την επίσπευση των διαδικασιών που απομένουν (ορισμός τελικού αναδόχου, επικαιροποίηση και υπογραφή σύμβασης), ώστε να ξεκινήσει το έργο για τις Παιδικές Χαρές στα χωριά του Δήμου (μεταξύ αυτών στην Ορμύλια και στη Μεταμόρφωση) και να ολοκληρωθεί πριν την καλοκαιρινή περίοδο και την έλευση των τουριστών και επισκεπτών στον τόπο μας.
δ) Προτείναμε στο Δήμαρχο να επισπεύσει τις ενέργειες, επειδή αυτή η περίοδος είναι ιδανική για μια πρώτη δράση, να προχωρήσει σε καθαρισμό των παραλιών μας από τα ξύλα, τα φύκια και τα άλλα υλικά που μετά τις κακοκαιρίες του χειμώνα εκβράζονται στις παραλίες μας.
ε) Τοποθετηθηκαμε θετικά στην αίτηση του εργολάβου για 2η παράταση εργασιών ως την 21/4/21 στο έργο της Ροδιάς στη Μεταμόρφωση επισημαίνοντας την ανάγκη για επίσπευση και ολοκλήρωση των τελευταίων ασφαλτικών εργασιών πριν τη θερινή περίοδο.
Σε επόμενη ανάρτηση, θα αναφερθούμε και στις υπόλοιπες ερωτήσεις μας.
Καλλιμάνης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος Συνεργασίας Πολιτών
Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: