"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Συνοπτικό ιστορικό σημείωμα για τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Γερακινής

Του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακινής

"Χτες, για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους, δεν είχαμε την ευκαιρία να σας υποδεχτούμε ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ιερά πανήγυρι των Αγίων Θεοδώρων.
Σας ευχόμαστε λοιπόν χρόνια πολλά με υγεία και σας πληροφορούμε ότι φέτος τιμούμε επίσης τις εξής πολύ σημαντικές για την ενορία μας επετείους:τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ανέγερση και 100 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Γερακινής και τη συμπλήρωση 35 ετών ιερωσύνης του εφημερίου της ενορίας μας, πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Μπανάβα.

Τιμώντας την επέτειο της εκκλησίας μας, σας παρουσιάζουμε ένα συνοπτικό ιστορικό σημείωμα για τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Γερακινής, το οποίο συνέταξε και μας παραχώρησε ο ιερέας της εκκλησίας μας.

Όπως προαναφέρθηκε, φέτος γιορτάζουμε μαζί τον εφημέριό μας τα τριάντα πέντε έτη της ιερωσύνης του.
Από τη θέση αυτή θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά όλων των μελών του συλλόγου μας για τη συνεχή παρουσία του παπα Δημήτρη κοντά μας και την ευγνωμοσύνη όλων μας για την άοκνη συνεισφορά του στην ενορία μας και τη μικρή κοινότητά μας.
Όλα αυτά τα χρόνια, ο παπαΔημήτρης έχει κεντρικό ρόλο στη ζωή του χωριού μας με το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο, την έμφυτη κοινωνικότητά του, το συμβιβαστικό και ενοποιητικό του λόγο, την ευθυκρισία του, τις οργανωτικές του ικανότητες, τη δίκαιη και αμερόληπτη στάση του σε κάθε ζήτημα. Στέκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους στις δυσκολίες και τις ανάγκες τους, συμμετέχει ενεργά στον κοινωνικό βίο, φροντίζει και αναδεικνύει υποδειγματικά το ναό των Αγίων Θεοδώρων, οργανώνει την ενορία μας και τη διασυνδέει επιδέξια με τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. Διοργανώνει κάθε χρόνο εξαιρετικά την πανήγυρι των Αγίων Θεοδώρων καθώς και πλήθος άλλες λαμπρές και αλησμόνητες τελετές. Στο Σύλλογό μας προσφέρει εξαρχής αφειδώς τη συνεργασία και στήριξή του. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του είναι αναπόσπαστα συστατικά στοιχεία της κοινωνίας του χωριού μας.
Του ευχόμαστε ολόψυχα να έχει πάντα τη βοήθεια του Θεού για ένα βίο φωτεινό με υγεία, δύναμη και μακροημέρευση και θέλουμε να του ζητήσουμε να συνεχίσει να μας παρέχει τις φροντίδες του και να προστρέχει στις ανάγκες μας".

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακινής




Δεν υπάρχουν σχόλια: