"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Τι συμβαίνει με το "Ψηφιακό Αποθετήριο Ιστορικού και Πολιτιστικού Αρχείου Στέφανου Κότσιανου", του Δήμου Πολυγύρου;

"Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η ιστοσελίδα του ψηφιακού αποθετηρίου του Στέφανου Κότσιανου (η εγκυκλοπαίδεια του Πολυγύρου με φωτογραφίες, αρχείο εφημερίδων, περιοδικών, βιβλίων κ.α) δεν ανοίγει, δε λειτουργεί, παρουσιάζει σφάλμα, δεν υπάρχει, όπως θέλετε ονομάστε το πρόβλημα.

Δεν είναι λίγες μέρες δυστυχώς, έχει... μήνες το θέμα, ρώτησα αρμόδιο υπάλληλο που γνωρίζει το πρόβλημα ο οποίος και ρωτούσε τον προηγούμενο μήνα συνεχώς την εταιρία που είχε αναλάβει την ψηφιοποίηση αλλά οι απαντήσεις ήταν σε δύο μέρες θα είναι έτοιμο, μετά από βδομάδα κτλ.
Το πρόβλημα δυστυχώς.... "συνεχίζει".
Σε κάθε περίπτωση δημιουργούνται ερωτήματα για το επίπεδο γνώσεων και επαγγελματισμού της εταιρείας που ανέλαβε το 2013 την ψηφιοποίηση η οποία και κόστισε ουκ ολίγα, πάνω από 190.000€, αλλά και για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να επιλυθεί το πρόβλημα και να είναι διαθέσιμο και πάλι το ιστορικό αρχείο Κότσιανου το οποίο το 2019 εντάχθηκε μέσω του εθνικού συσσωρευτή SearchCulture στην Europeana, την ψηφιακή βιβλιοθήκη για τον πολιτισμό της Ευρώπης.
Η Europeana συγκεντρώνει σε μια δικτυακή πύλη την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Δυστυχώς και μέσω αυτής δεν μπορεί κάποιος να μπει στο kotsianos.gr αναφέροντας ως προσωρινά μη διαθέσιμη την είσοδο στην ιστοσελίδα.
Αναμένουμε σχετικό ενδιαφέρον της Διοίκησης του Δήμου και γρήγορη επίλυση του προβλήματος".




*Ιωάννης Σφυρής, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πολυγύρου, με το συνδυασμό " Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Δήμου Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: