"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Σκουπιδότοπος στο "Τσαΐρι" στις Καλύβες

Επιστολή του συμβούλου της Κοινότητας Πολυγύρου Αργύρη Καλαϊτζή προς το Δήμαρχο Πολυγύρου

"Κύριε Δήμαρχε,

Στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Πολυγύρου, στις 28-01-2021, έθεσα στον Πρόεδρο κύριο Κατσακιώρη, το γνωστό σε όλους σοβαρότατο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ρίψης σκουπιδιών στο δημοτικό κτήμα "Τσαΐρι". Ο χώρος έχει καταντήσει ένας τεράστιος σκουπιδότοπος της ευρύτερης περιοχής. Καταγγελίες πολιτών αναφέρουν ότι μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφέρουν και εναποθέτουν μπάζα και σκουπίδια στο συγκεκριμένο χώρο. Είναι βέβαιο ότι οι αρμόδιοι του Δήμου για την καθαριότητα έχουν σαφή γνώση της κατάστασης που επικρατεί.
Δυστυχώς τη Δευτέρα, 01/02/2021, το πρωί διαπιστώσαμε ότι μια μεγάλη φωτιά έκαιγε στον παραπάνω χώρο και μαύρος καπνός γέμισε την... περιοχή μέχρι αργά το βράδυ και δεν ξέρουμε και για πόσο ακόμα, επιβαρύνοντας περιβαλλοντικά  τον οικισμό των Καλυβών. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν δυστυχώς σε μια περιοχή που θέλουμε να αναδείξουμε τουριστικά, δημοτικό κτήμα, και πολύ κοντά σε εν λειτουργία δημοτικών γεωτρήσεων ύδρευσης.

Κύριε Δήμαρχε,
α) Να μεριμνήσετε για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς,
β) Να φροντίσετε για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του χώρου,
γ) Να βρείτε λύση λειτουργική με σεβασμό στο περιβάλλον για τη συλλογή και διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων.
Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του χωριού το γρηγορότερο, ώστε να μη χρειαστεί να προβούμε σε άλλες ενέργειες για τη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας".

Αργύρης Καλαϊτζής
Τοπικός Σύμβουλος

ΥΓ. Σήμερα το πρωί, Τρίτη 02/02/2021, στις 9 πηγαίνοντας στο χώρο για να δω την εξέλιξη της κατάστασης, διαπίστωσα ότι η φωτιά συνέχιζε να καίει και άσπρος καπνός κάλυπτε την περιοχή. ΔΥΣΤΥΧΩΣ είδα ο ίδιος προσωπικά αυτοκίνητο, φορτηγό του Δήμου να ρίχνει εύφλεκτα υλικά και σκουπίδια στο χώρο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: