«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ενημέρωση και ευχές από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό

του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, σας εύχονται ολόψυχα

 Καλές Γιορτές και μια νέα, ειρηνική, ελπιδοφόρα και δημιουργική χρονιά, 

γεμάτη υγεία, αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο!

Χρόνια Πολλά & Ευτυχισμένο το 2021

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον Νέο κύκλο e - σεμιναρίων για τους επιχειρηματίες από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του, εναρμονισμένο πλήρως με τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια _ online conference,  με την καταξιωμένη εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants με πολυετή εμπειρία στον χώρο της...

παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και  της επαγγελματικής εκπαίδευσης. 

Έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο σεμινάρια, «Οργάνωση και Διοίκηση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων» καθώς και «Ψηφιακή Αναβάθμιση Επιχειρήσεων – Κοινωνικά Δίκτυα», όπου το εκπαιδευτικό υλικό από τους εισηγητές, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου μας www.epichal.gr στο μενού ΔΡΑΣΕΙΣ _ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα συνεχιστούν να διοργανώνονται ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και από το νέο έτος. Προκειμένου όμως να επιλέξουμε την θεματική ενότητα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες να παρακολουθήσουν, ζητάμε τη συμμετοχή τους και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο, μέσα από το οποίο θα επιλέξουν τη θεματολογία των σεμιναρίων που τους ενδιαφέρει.

Το ερωτηματολόγιο, με θέμα «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Σεμιναρίων», μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας να το συμπληρώσει, στο παρακάτω link : 

https://forms.gle/6xmci6HghqrFZh2r7


Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνος κος Μήντος Δημήτριος. 


  • ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Παρατείνεται έως και τα τέλη Φεβρουαρίου ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα συνεχίσει να ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου σύμφωνα με διάταξη του Υπουργείου Εργασίας. Επιπλέον στο πρόγραμμα τίθεται ανώτατο όριο στον ονομαστικό μισθό που λαμβάνεται υπόψιν για τον υπολογισμό της οικονομικής ενίσχυσης που δίνει το κράτος Ο ονομαστικός μισθός που λαμβάνεται υπόψιν δεν μπορεί να ξεπερνά το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών όπως έχει οριστεί στο νόμο 4387/2016. Αυτό σημαίνει πως ο ανώτατος ονομαστικός μισθός που θα μπορεί να δηλωθεί στον μηχανισμό δεν θα υπερβαίνει τις 6.500 ευρώ. Το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε στη θέσπιση του πλαφόν καθώς εντοπίστηκαν δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία με στόχο να εισπραχθούν μεγάλες επιδοτήσεις. 


  • ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δάνεια έως 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις 

Για τα δάνεια έως 50 χιλιάδων ευρώ για μικρές επιχειρήσεις μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Ανάπτυξης. «Συμφωνήσαμε με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και δεσμεύσαμε ένα πόσο 450 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό και η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Ιανουάριο στον αέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, η διαφορά με το τρέχον εγγυοδοτικό θα είναι πως «θα έχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις από το τρέχον εγγυοδοτικό, δηλαδή θα οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται λιγότερες εγγυήσεις για να πάρουν τα δάνεια και περισσότερες επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη για να πάρουν το δάνειο και το δάνειο αυτό θα είναι έως 50.000 ευρώ δηλαδή θα είναι ένα δάνειο που θα απευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις».


  • Παρατάσεις τριών μηνών στη "Γέφυρα" και τις επιδοτήσεις δανείων

Τρίμηνη παράταση δίνεται στους δανειολήπτες προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και την κατάθεση εγγράφων προκειμένου να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του προγράμματος Γέφυρα, αλλά και σε αυτούς των οποίων οι δόσεις βρίσκονται σε αναστολή. Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, οι διαδικασίες για την κατάθεση εγγράφων στο πρόγραμμα Γέφυρα παρατείνονται μέχρι 31 Μαρτίου 2021, έναντι 31 Δεκεμβρίου 2020 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Επίσης, για τα φυσικά πρόσωπα πλην των εμπόρων, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νέου πτωχευτικού νόμου για το σύνολο του χρέους (τράπεζες, ταμεία, εφορία) θα έχουν ισχύ από την 1η Ιουνίου 2021.  Ταυτόχρονα, παρατείνονται μέχρι 1η Ιουνίου 2021, οι αναστολές δόσεων και τα προγράμματα επιδότησης για εννέα μήνες. Οι παρατάσεις αυτές δίνονται μέχρι την έναρξη του νέου πτωχευτικού νόμου, ενώ στην περίπτωση της εννεάμηνης επιδότησης δόσεων δεν μπορεί να ξεπερνά το τέλος του 2021. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιδότηση δόσεων για εννέα μήνες θα έχουν όσοι δανειολήπτες μπορούν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Από την ημερομηνία αυτή και μετά, οι επιδοτήσεις θα διαρκούν το πολύ μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι οι παρατάσεις στο πρόγραμμα "Γέφυρα” αφορούν μόνο στους δανειολήπτες που είχαν κάνει αίτηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2020. Δεν πρόκειται δηλαδή για "νέα” γέφυρα ή για παράταση της υφιστάμενης.

  • ΧΡΕΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ: 100 αντί για 120 δόσεις με νομοτεχνική βελτίωση του Υπ. Εσωτερικών 

Μείωση,  σε εκατό, αντί για 120 όπως αρχικά προβλεπόταν, δόσεις των οφειλών σε Δήμους έκανε το υπουργείο Εσωτερικών με νομοτεχνική βελτίωση στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθες  στην Ολομέλεια της Βουλής. Με τη νομοτεχνική βελτίωση προβλέπεται επίσης ότι οι οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τους Δήμους και ΟΤΑ οι οποίες θα μπορούν να εξοφληθούν με 100 δόσεις, αφορούν το διάστημα 15 / 2/2020 έως 21/2/2021.

  • ESM: Εκταμιεύτηκε η δόση των 644 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα 

O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση στην Ελλάδα ποσού 644,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα (SMP/ANFA), όπως αναφέρει ο ESM σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter. Πρόκειται για την τέταρτη τέτοια μεταφορά πόρων στην Ελλάδα στο πλαίσιο των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που συμφωνήθηκαν το 2018. Την εκταμίευση της δόσης ενέκρινε το Eurogroup μετά από θετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

  • Άντεξε το πανδημικό 2020 το ισοζύγιο επιχειρήσεων

Ισχυρή κάμψη των διαγραφών και μονοψήφια υποχώρηση των συστάσεων επιχειρήσεων καταγράφει το ισοζύγιο επιχειρηματικότητας από την 1/1/2020 έως τις 21/12/2020 έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2019. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έφερε και συνεχίζει να φέρνει η πανδημία Covid-19, το ισοζύγιο επιχειρηματικότητας άντεξε. Μάλιστα, κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους, η εικόνα ήταν «ειδυλλιακή», καθώς καταγραφόταν αύξηση των συστάσεων και μείωση των διαγραφών. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν από το Μάρτιο με την «είσοδο» της οικονομίας σε αναγκαστική παύση, καθώς οι εγγραφές άρχισαν να εμφανίζουν υποχώρηση. Ταυτόχρονα, λόγω των μέτρων στήριξης που ελήφθησαν για τις επιχειρήσεις, καταγράφεται μια σημαντική υποχώρηση των διαγραφών, στοιχείο που χαρακτηρίζει και τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, από την 1/1/2020 έως και τις 21/12/2020, συστάθηκαν 35.335 επιχειρήσεις, έναντι 38.663 επιχειρήσεων το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Πρόκειται για μια υποχώρηση που αριθμητικά ανέρχεται σε 3.328 λιγότερες επιχειρήσεις, ή σε ποσοστό -8,6%. Το ίδιο διάστημα, όπως προαναφέρθηκε, η μείωση είναι σημαντικά μεγαλύτερη για τις διαγραφές επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, κατά το εξεταζόμενο διάστημα με βάση το ΓΕΜΗ διαγράφηκαν 12.158 επιχειρήσεις, λιγότερες κατά 8.140 από τις 20.298 επιχειρήσεις που διαγράφηκαν το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Δηλαδή πρόκειται για μία μείωση στα λουκέτα της τάξεως του 40,1%.

  • Δημιουργία Ψηφιακού Μητρώου Συνεργείων Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων, Σταθμών Αυτοκινήτων (Parking) και Πλυντηρίων – Λιπαντηρίων Αυτοκινήτων

Εκδόθηκε η υπ' αρ. 59388/940 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 5407 Β' / 09-12-2020) με θέμα «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για τη δημιουργία, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση Ψηφιακού Μητρώου Λειτουργούντων Συνεργείων και υπευθύνων τεχνιτών αυτών, σταθμών οχημάτων, λιπαντηρίων, πλυντηρίων και λοιπών συναφών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας». Με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η δημιουργία Ψηφιακού Μητρώου, στο οποίο θα είναι καταγεγραμμένα με ηλεκτρονικό τρόπο: (α) όλα τα νόμιμα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων, (β) οι σταθμοί αυτοκινήτων (Parking) και (γ) τα πλυντήρια –λιπαντήρια της Χώρας (που διαθέτουν άδεια λειτουργίας), προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα κεντρικής εποπτείας, ελέγχου και υποστήριξης των εγκαταστάσεων, καθώς και η συγκέντρωση, επεξεργασία και αποστολή των στοιχείων των σχετικών ελέγχων. Όλα τα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων, οι σταθμοί αυτοκινήτων (parking) και τα πλυντήρια –λιπαντήρια αυτοκινήτων υποχρεούνται μέχρι τις 9 Αυγούστου 2021 να ενημερώσουν την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για τα στοιχεία που ζητούνται στους πίνακες 2, 3, 4 και 5 του εν λόγω ΦΕΚ (στοιχεία επικοινωνίας, στοιχεία από την μέχρι τώρα αδειοδότηση κτλ). Επίσης, υπάρχει η υποχρέωση οι εκμεταλλευτές των παραπάνω εγκαταστάσεων να ενημερώνουν την Υπηρεσία, όταν αλλάξει κάποιο από τα δηλούμενα στοιχεία. Τονίζεται ότι οποιαδήποτε στιγμή διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία του Ψηφιακού Μητρώου δεν είναι ενημερωμένα με υπαιτιότητα του εκμεταλλευτή της εγκατάστασης, η άδεια λειτουργίας (Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας) ανακαλείται προσωρινά και ακολουθείται η διαδικασία που ορίζεται στο Ν.2690/1999 "Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας" (Α' 45) όπως ισχύει.


  • Κατάργηση τηλεομοιοτυπίας (FAX) στο Δημόσιο από 01/01/2021


Με τη θέσπιση του άρθρου 99 του Νόμου 4727/2020 σηματοδοτείται η μετάβαση του Δημοσίου στην ψηφιακή εποχή, με την κατάργηση της διακίνησης, μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax),  εγγράφων, διοικητικών και μη, μεταξύ των φυσικών ή νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και των υπηρεσιών του Δημοσίου, από την 1η Ιανουαρίου 2021. Υπόχρεοι φορείς για την εφαρμογή της ρύθμισης αυτής είναι οι φορείς του στενού δημόσιου τομέα και συγκεκριμένα το Δημόσιο, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού καθώς και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Σκοπός της εν λόγω ρύθμισης είναι η κατάργηση απαρχαιωμένων πλέον τρόπων επικοινωνίας στον δημόσιο τομέα, ώστε ο τελευταίος να καταφέρει να εισέλθει στην νέα, ψηφιακή πραγματικότητα. Η μετάδοση κειμένων σχεδίων ή φωτογραφιών θα βασίζεται πλέον καθολικά σε τεχνολογία στηριζόμενη στο διαδίκτυο και όχι σε δίκτυο τηλεφωνίας. 

Επισημαίνεται ότι η κατάργηση της διακίνησης εγγράφων μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax),  δεν αφορά μόνο στις συναλλαγές κράτους – πολιτών, αλλά και στην μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών επικοινωνία.



  • data.gov.gr: Στο φως, για κάθε χρήση, όλα τα δεδομένα του Δημοσίου

Σε λειτουργία τέθηκε το data.gov.gr για την παροχή των ανοιχτών δεδομένων του ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που ανασχεδιάστηκε ολικά με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη ριζική ανανέωση της έως τώρα υποδομής ανοιχτών δεδομένων του Δημοσίου, ώστε να παρέχονται με άμεσα αξιοποιήσιμο τρόπο για ερευνητικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς. Η νέα εκδοχή της πλατφόρμας διαθέτει δεδομένα του Δημοσίου από όλο το φάσμα της δημόσιας σφαίρας – από τις μετακινήσεις και τις βροχοπτώσεις μέχρι το δημογραφικό και την εγκληματικότητα – ανοιχτά και δωρεάν, συγκεντρωμένα σε 38 σειρές δεδομένων ενταγμένες σε 9 θεματικές κατηγορίες, στα πρότυπα του gov.gr. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται για πρώτη φορά ένα σημείο συγκέντρωσης (data lake) των δεδομένων του Δημοσίου που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, εναρμονίζοντας διαφορετικές κατηγορίες δεδομένων σε μια ενιαία αρχιτεκτονική για διαχείριση και κατανάλωση. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια της ενσωμάτωσης στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024, μέσω του Νόμου 4727/2020 για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες. Η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα που ενσωματώνει την συγκεκριμένη Οδηγία στο εθνικό της δίκαιο, εκσυγχρονίζοντας το νομοθετικό πλαίσιο που είχε τεθεί με τον νόμο 4305/2014.

  • ΕΕΤ: Μέχρι 31 Μαρτίου 2021 χωρίς pin οι συναλλαγές έως 50 ευρώ 

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την παράταση εφαρμογής της αύξησης του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 31 Μαρτίου 2021. Σε συνέχεια της από 22 Σεπτεμβρίου 2020 Ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες μέλη της, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

  • Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα

Άνοιξε από την Δευτέρα η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης από την ΑΑΔΕ. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα στην πλατφόρμα Myθέρμανση προκειμένου να λάβουν το επίδομα που κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ. Το επίδομα δικαιούνται νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα και πέλλετ για όσους κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους. Στην πλατφόρμα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων έως 11 Ιανουαρίου 2021. Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει σε δυο δόσεις ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς ως εξής: (α)     Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, (β)  Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.


  • "ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ" ενημερωτικός οδηγός για πολίτες & επιχειρήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού (πολιτών και επιχειρήσεων), δημοσίευσε έναν σύντομο οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες, ερωτήσεις, απαντήσεις και παραδείγματα, όσον αφορά θέματα ανταγωνισμού καθώς και του τί εμπίπτει και τί όχι στις αρμοδιότητές της.  Με τον οδηγό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι πολίτες μπορούν να μάθουν γιατί δημιουργήθηκε το δίκαιο του ανταγωνισμού και η ανεξάρτητη αρχή που το επιβάλει, τι εμπίπτει και τι όχι σε αυτό, πως μπορούν να προστατευθούν από τις διάφορες παραβάσεις και ποιά είναι η υπηρεσία ή η αρχή στην οποία θα πρέπει να απευθύνονται. Περισσότερες πληροφορίες για τον οδηγό, στο link : https://www.epant.gr/enimerosi/who-what-how-why.html 


  • Ενημέρωση για διαδικασίες και προϋποθέσεις εμπορίου και ανταλλαγών μεταξύ ΗΒ και ΕΕ, που θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την 1/1/2021

Εν όψη της οριστικής αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη λήξη της ισχύουσας μεταβατικής περιόδου, την 31/12/2020, σας γνωρίζουμε ότι το Γραφείο ΟΕΥ Λονδίνου, αναρτά στη διαδικτυακή πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών (www.agora.mfa.gr) πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνει και τις διαδικασίες που προβλέπει να εφαρμόσει, από 1/1/2021 το Ηνωμένο Βασίλειο σε σειρά τομέων που αφορούν τις ανταλλαγές με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πληροφόρηση αυτή επικαιροποιείται σε κάθε νέα αλλαγή και μπορεί να ανευρεθεί τους παρακάτω διαδικτυακούς συνδέσμους:

https://agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/office/834

https://agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/infofiles/office/834?office_featured=1 


  • Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις: Παρατείνεται κατά ένα έτος η υποχρέωση υποβολής αιτήματος για τη συνέχιση της λειτουργίας τους

Με μία ακόμη τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊό COV1D-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» παρατείνεται, εκ νέου, κατά ένα (1) έτος, ήτοι μέχρι 31.12.2021, η υποχρέωση υποβολής αιτήματος, από κτηνοτρόφους που επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, στην οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.).


  • Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στη Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, παρατείνεται, για δεύτερη φορά και για δύο ακόμη μήνες, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στη Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», προκειμένου στην παρούσα ιδιαιτέρως απαιτητική συγκυρία περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση του ΕΠΑνΕΚ, EΣΠΑ 2014-2020.

Η Δράση θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00, αντί την 30η Νοεμβρίου 2020, και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Σημειώνεται ότι η διαδικασία της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων είναι άμεση και οι αιτήσεις αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας. Στη Δράση συμμετέχουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με επιδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων έως 65%, με σκοπό να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Το επενδυτικό σχέδιο θα κυμαίνεται από 20.000€ έως 200.000€ . Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται με βάση τις εξαγωγικές επιδόσεις των επιχειρήσεων. Στις επιδοτούμενες δαπάνες συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, και αρκετές οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όπως είναι η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), οι δαπάνες εξοπλισμού ΤΠΕ & εξειδικευμένου λογισμικού (π.χ. ηλεκτρονικών πληρωμών), η συμμετοχή σε ελληνικά και ξένα e-marketplaces, καθώς και οι δαπάνες e-marketing (π.χ. διαφημίσεις σε μηχανές αναζήτησης και κοινωνικά δίκτυα, ανάπτυξη και βελτίωση του περιεχομένου προβολής).

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν κλείσει τουλάχιστον τρεις (3) διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας, να διαθέτουν τους επιλέξιμους ΚΑΔ της επένδυσης και να έχουν δύο (2) τουλάχιστον ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή μερικής απασχόλησης σύμφωνα με τους όρους της Αναλυτικής Πρόσκλησης. 

Ο χρόνος υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων είναι μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης, και οι επιχειρήσεις υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση χρηματοδότησης που συνοδεύεται και από ηλεκτρονικό φάκελο υποψηφιότητας στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis  . Περισσότερες πληροφορίες για τον οδηγό του προγράμματος στο link: http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20200612_3h_trop_proskl_erg_ant.pdf .


  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες 

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr. 


  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του

Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.

Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link : 

https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/entoli_zitisis_meGDPO2020_F3552.pdf 

  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις έχει αναβαθμίσει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.  Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες:  1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά.  Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν.  4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .   


  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για το ΕΡΓΟ: <<ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ>>

Δικαιολογητικά όπως και κάθε άλλη πληροφορία αναφέρoνται στη Διακήρυξη 37/2020. Συστημικοί Αριθμοί ΕΣΗΔΗΣ:.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΦΟΡΗΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟ-100508

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΣΤΑΘΕΡΩΝ FLATPANELDETECTOR-100509

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ο2 ΔΙΠΛΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ-100510

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ-100511

ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ 32 ΤΟΜΩΝ-100512

Κριτήριο κατακύρωσης: την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). Συνολική Προϋπολογιζόμενη Δαπάνη: 808.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Ε.Τ.Π.Α ( ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΜΕΣΩ ΠΔΕ.

Φορέας για τον οποίο προορίζεται η Προμήθεια: Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 21/12/2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα15:00 μμ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 25/1/2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μμ 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 29/1/2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μμ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ: 21/12/2020 

Η Προκήρυξη (περίληψη της παρούσας Διακήρυξης) & η Διακήρυξη καταχωρήθηκε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) & θα αναρτηθεί στον ιστότοπο http://et.diavgeia.gov.gr/ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ). 

Η Διακήρυξη θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.: http://www.promitheus.gov.gr

Η Διακήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής, στη διεύθυνση WWW:hospitalchalkidiki.gr στην διαδρομή : Ενημέρωση -Προκηρύξεις Τμήματος Προμηθειών. Πληροφορίες: Όλες τις εργάσιμες ημέρες από 8.00 π.μ.-14.00 μμ ΤΗΛ.2371350363 , FAX.2371350410.


  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β/5509/15.12.2020, από 15/12/2020 η εξυπηρέτηση κοινού στο Επιμελητήριο γίνεται αυστηρά μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και, κατόπιν συνεννόησης, να αποστείλουν με e-mail τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail : gemi@epichal.gr, συναλλαγή για ΑΕ - ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ 

e-mail : mitroo@epichal.gr, συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές

e-mail: info@epichal.gr , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή

Τηλ. :2371024200, 2371024300           

Fax: 2371021355

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


*Η απόφαση ισχύει έως και 07/01/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: