«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Καθαρή πλέον ολόκληρη η έκταση του Γλαρόκαβου Κασσάνδρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δέκα τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων και 30 τόνους ογκωδών απορριμμάτων κατάφεραν και περισυνέλλεξαν τα απορριμματοφόρα, τα μηχανήματα έργου και οι οδοκαθαριστές του Δήμου Κασσάνδρας, στο πλαίσιο των εργασιών καθαρισμού του Γλαρόκαβου, δράση ενταγμένη στην καμπάνια του Δήμου Κασσάνδρας με τίτλο "Καθαρή Κασσάνδρα".

Οι εργασίες καθαρισμού Γλαρόκαβου αφορούσαν... στο σύνολο του παραλιακού μετώπου από τη θέση "μπούκα" προς το Πευκοχώρι αλλά και προς το Παλιούρι.
Η επιβάρυνση της περιοχής από απορρίμματα ήταν γνωστή σε όλους εδώ και χρόνια και ποτέ ως τώρα ο Δήμος Κασσάνδρας δεν είχε προχωρήσει σε ανάλογη ενέργεια ευρέως καθαρισμού.
Ωστόσο, η Δημοτική διοίκηση αποφάσισε να υιοθετήσει την περιοχή ρίχνοντας στη "μάχη" στόλο απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου και κατόρθωσε να καθαρίσει απολύτως την υπέροχη αυτή έκταση που είχε μετατραπεί όλα αυτά τα χρόνια σε κάτι χειρότερο από σκουπιδότοπο.
Σύμμικτα απορρίμματα και ογκώδη απορρίμματα όπως παλιά ψυγεία, οικιακά έπιπλα, παλιές τηλεοράσεις, οικοδομικά μπάζα, εγκαταλελειμμένες ξύλινες κατασκευές αλλά και υπολείμματα πρασίνων από κηπουρικές εργασίες που εναποτίθεντο παράνομα στον Γλαρόκαβο,είχαν μετατρέψει την έκταση σε "ντροπή για τον τουρισμό και τον πολιτισμό" της Κασσάνδρας.
Η Δημοτική διοίκηση με πολλή δουλειά και συντονισμένες προσπάθειες καθάρισε πλήρως το Γλαρόκαβο και τον παραδίδει στους κατοίκους και επισκέπτες του πεντακάθαρο για όμορφες διακοπές.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά:

"Η Δημοτική διοίκηση Κασσάνδρας υιοθέτησε το Γλαρόκαβο και τον ενέταξε στην καμπάνια με τίτλο "Καθαρή Κασσάνδρα" καθώς το φυσικό μας περιβάλλον είναι το σπίτι μας .Στις επόμενες ημέρες, θα τοποθετήσουμε κάδους απορριμμάτων στην περιοχή. Επίσης θα προχωρήσουμε και στην τοποθέτηση ειδικής προειδοποιητικής σήμανσης. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων. Διατηρούμε καθαρό το "σπίτι" μας και γινόμαστε όλοι μαζί εμείς οι υπερασπιστές του.
Γιατί το περιβάλλον είναι ο Πολιτισμός μας, είναι πολύτιμο και μας δίνει ζωή.
Γιατί μόνο αν αγαπήσουμε το περιβάλλον, αγαπούμε τον εαυτό μας και τους διπλανούς μας.
Γιατί, μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι, αποδοτικοί, γενναιόδωροι με τη Φύση όσο γενναιόδωρη είναι και εκείνη.
Υιοθετούμε το Γλαρόκαβο, τον διατηρούμε καθαρό και χαιρόμαστε σ' αυτόν εμείς και τα παιδιά μας, ξέγνοιαστους περιπάτους, χαρούμενες διακοπές και αξέχαστες στιγμές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: