«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στον Πολύγυρο

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρας ιδιαίτερης αξίας για τη χώρα μας, καθώς αποτελεί υπενθύμιση της αντίστασης της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και των αγώνων των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θα πραγματοποιηθούν και φέτος με την κάθε δυνατή λαμπρότητα και επισημότητα, παρά τη ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων, λόγω της έξαρσης διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 την τρέχουσα περίοδο. 

Να σημειωθεί ότι η ματαίωση των παρελάσεων ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές και τους ήρωες της Εποποιίας του 1940.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ


Α. ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020.


1. Από τις 8 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου και ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020 γ ε ν ι κ ό ς σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων.


Β. ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020.


1. Από τις 9 το πρωί σ’ όλα τα σχολεία θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.


2. Στις 11 το πρωί μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των ηρώων της πόλης. Η εκδήλωση θα κλείσει με την κατάθεση στεφάνων από όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής και τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.
3. Η φ ω τ α γ ώ γ η σ η όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, θα γίνει κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου.


Γ. ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020.


Ώρα 07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια. Ώρα 10:30: Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, η τέλεση της Δοξολογίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως η κατάθεση στεφάνων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. 

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Μαρία Καραμπατάκη, εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Πολυγύρου Ν. Χαλκιδικής.


Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων.


Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: