"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ενημέρωση για το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ "ΣΩΤΗΡ" Ν. Καλλικράτειας

Ενημέρωση για το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ "ΣΩΤΗΡ" Ν. Καλλικράτειας. Δωρεάν η συμμετοχή στο πρόγραμμα

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής του Δήμου Νέας Προποντίδας, με δυναμικότητα... 25 άτομα ανά βάρδια (σύνολο 50 άτομα) με την επωνυμία ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ο ΣΩΤΗΡ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ». 

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα λειτουργεί σε δυο βάρδιες των 25 ατόμων η καθεμιά, ήτοι από 7:00 έως τις 15:00 & από τις 15:00 έως τις 23:00 και θα εξυπηρετούνται παιδιά, έφηβοι και άτομα με αναπηρία.

Σκοπός του κέντρου είναι η δημιουργική απασχόληση και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών, όπως  λογοθεραπεία, ειδική αγωγή, ψυχοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, η προεπαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, η ψυχαγωγία και η κοινωνική ενσωμάτωση. 

Η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ο ΣΩΤΗΡ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ», στοχεύει αφενός στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις ευπαθείς αυτές ομάδες και αφετέρου στην καλύτερη κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ, γιατί με την καθημερινή τους επικοινωνία και αλληλεπίδραση, προσαρμόζουν την συμπεριφορά τους με αυτήν της τοπικής κοινωνίας και έτσι επέρχεται καλύτερα το στοιχείο της αλληλοαποδοχής στα πλαίσια  μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και δίχως αποκλεισμούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ο ΣΩΤΗΡ – ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ»: 23990 – 23667

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: 2310 – 820655 & 2310 – 820455

 www.kentroameasotir.gr
 
   
Το ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «Ο ΣΩΤΗΡ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας που ιδρύθηκε το 2002 από ορισμένους εξειδικευμένους επιστήμονες, γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητικές κυρίως αναπηρίες (νοητική υστέρηση, αυτισμός, σύνδρομο down, κλπ νοητικές αναπηρίες), από την επιτακτική ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για έναν φορέα απασχόλησης και εκπαίδευσης των ατόμων αυτών, αφού τα κρατικά ιδρύματα δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας.

Σκοπός του Κέντρου σύμφωνα με το καταστατικό είναι η ειδική και κοινωνική αγωγή, επαγγελματική κατάρτιση, κοινωνική ένταξη και η προστατευμένη διαβίωση των ατόμων με αναπηρίες.

Στο Κέντρο ιδρύθηκαν και λειτουργούν 2 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, 3 Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και 2 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Θεσσαλονίκη. Ακόμη, λειτουργούν 2 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στις περιοχές Κολχικό και Λαγκαδά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: