"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Πολύγυρο

 
 Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. 

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, η τέλεση της Δοξολογίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως η κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. 

Ως εκ τούτου, κατά τη φετινή επέτειο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα λάβει χώρα το ακόλουθο πρόγραμμα: 
          

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020:

1. Γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου σε όλα τα δημόσια, Δημοτικά κτίρια, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., καθώς και τα καταστήματα των οργανισμών και Τραπεζών. 
2. Φωταγώγηση όλων των παραπάνω κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες. 
3. Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στις 10.00 το πρωί. 

Πέρας προσέλευσης των επισήμων 09:45. 

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

4. Ομιλία μετά το πέρας της δοξολογίας από την κα. Ευαγγελοπούλου Όλγα, εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Πολυγύρου


5. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων. 

6. Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. : 

• Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης. 
• Εκπρόσωπο της Βουλής. 
•Διοικητή Φρουραρχείου-Στρατηγό Γ΄ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του 
• Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής. 
• Δήμαρχο Πολυγύρου 
• Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής. 
• Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής. 
• Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής.   
• Ομοσπονδίες Μικρασιατικών και Προσφυγικών Σωματείων. 

• Στεφάνι μπορεί να καταθέσει ακόμη οποιοσδήποτε εκπρόσωπος Νομικού Προσώπου, Συλλόγου ή Σωματείου, που θέλει να τιμήσει την εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. (Οι Σύλλογοι, τα Σωματεία και τα Νομικά Πρόσωπα οφείλουν να μεριμνήσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια τους, ενημερώνοντας εγκαίρως το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη.) 

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου. Επιπλέον, παρακαλούνται οι αντιπροσωπείες των Προσφυγικών και Μικρασιατικών Σωματείων και Συλλόγων, που θα τιμήσουν την εκδήλωση με την κατάθεση στεφάνων, να είναι μονομελής (μόνο ένα άτομο που θα κρατά το λάβαρο του κάθε συλλόγου).

7. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. 

8. Ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου. 

Λήξη Τελετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: