«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Αποκατάσταση της αλήθειας...

Απάντηση της Ειδικής Συμβούλου & Υπεύθυνης Γραφείου Κοινωνικών Δράσεων και Πολιτισμού του Δήμου Πολυγύρου, σε σημερινό δημοσίευμα.

"Αγαπητέ κ. Σφυρή,

με μεγάλη έκπληξη διάβασα σήμερα το κείμενο που αναρτήσατε, τόσο στο προσωπικό σας προφίλ, όσο και στη σελίδα “ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, η πόλη μας...” . Με λυπεί λοιπόν το γεγονός, ότι άθελα σας, έτσι θέλω τουλάχιστον να πιστεύω, αυτοβούλως ή με την παραίνεση συνεργατών σας, υποπέσατε στο παράπτωμα των faκe news διασπείροντας αβάσιμα νέα και κατηγορίες για τη... δημοτική αρχή και το γραφείο Κοινωνικών Δράσεων και Πολιτισμού. Ένα γεγονός που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, όπως γνωρίζετε, απλά με μια ερώτηση στο αρμόδιο γραφείο Κοινωνικών Δράσεων και Πολιτισμού ή και στον ίδιο το Δήμαρχο.
Να ενημερώσω λοιπόν, τόσο εσάς όσο και τους ανθρώπους που σας ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα πεπραγμένα.
Τον Ιούλιο άνοιξε η πλατφόρμα του «Ελλάδα 2021». Από τις 15/7/2020 μέχρι τα τέλη του μήνα, ο Δήμος Πολύγυρου κατέθεσε έξι προτάσεις που έχουν συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα του «Ελλάδα 2021». Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις είναι: 1) Τριήμερο επιστημονικό συμπόσιο ιστορικού περιεχόμενου, σχετικά με την Επανάσταση στη Χαλκιδική. 2) Έκθεση Κειμηλίων Αγίου Όρους. 3) Εκπαιδευτική Ημερίδα διαδραστικού χαρακτήρα για παιδιά, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 4) Έθιμο της καμήλας και γάμος της Μανιώς. 5) Οι Φωταροί. 6) Συναυλία Φιλανθρωπικού σκοπού.
Οποιοσδήποτε πραγματικά ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την πορεία των δράσεων του Δήμου Πολυγύρου για το «Ελλάδα 2021» και όχι μόνο, μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να επικοινωνήσει με τα αρμόδια γραφεία και όχι αφ ‘εαυτού του, να προχωρά στη διασπορά λανθασμένων πληροφοριών.
Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να ενημερώσετε τους πολίτες, τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας, καλό θα ήταν να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των πληροφοριών σας. Θα ήθελα να τονίσω σ΄αυτό το σημείο, ότι είχατε τη δυνατότητα να μας έχετε καταθέσει και τις δικές σας προτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν είχαν συμπεριληφθεί.
Εν κατακλείδι, θα επαναλάβω, ότι το γραφείο Κοινωνικών Δράσεων και Πολιτισμού είναι ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για και προς όλους".

Με εκτίμηση

Έφη Κελιαφάνου
Ειδική Σύμβουλος &Υπεύθυνη Γραφείου Κοινωνικών Δράσεων και Πολιτισμού.


Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του


🇬🇷200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.🇬🇷
‼️Γιατί απουσιάζει ο Δήμος Πολυγύρου από τις εκδηλώσεις;‼️
Καλημέρα σε όλους....
Στην αρχή δεν το πιστέψαμε ούτε κι εμείς… Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Ο Δήμος Πολυγύρου πέτυχε το αδιανόητο: Να απέχει κατά τον εθνικό εορτασμό των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Εκατόν δεκαοκτώ (118) Δήμοι υπέβαλαν προτάσεις για συμμετοχή στο εθνικό πρόγραμμα Ελλάδα 2021. Ποιο συγκεκριμένα 41 Πρωτευουσες Νόμων από τους 54 συνολικά της Ελληνικής Επικράτειας.
Ο Δήμος Πολυγυρου, Πρωτεύουσα του Νόμου Χαλκιδικης αδιαφόρησε…‼️
Ποιος Δήμος;
👉Ο Δήμος που οι κάτοικοι του πρώτοι ξεσηκώθηκαν για την Απελευθέρωση της Μακεδονίας.
👉 Ο Δήμος που στα διοικητικά του όρια έγινε η μεγάλη μάχη του Καπετάν Χαψα απέναντι στον Μπαϊράμ Πασά.
👉 Ο Δήμος που στο ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου στο Λευκο μυήθηκαν στην Φιλική Εταιρεία οι Πολυγυρινοι Κύρκος Παπαγεωργακης, ο αδερφος του Μαυρουδής, ο Γιαννάκης Λογοθέτης κ.α. που ξεκίνησαν την επανασταση με τον ξεσηκωμο το βράδυ της 16ης Μαϊου 1821 και αργότερα ακολούθησαν τα υπόλοιπα χωριά της Χαλκιδικής όπως της Ορμύλιας κ.α.
Και μόνο η αναφορά στα ονόματα του Εμμανουήλ Παπά, του Καπετάν Χάψα , του Κυρκου Παπαγεωργακη συγκινεί και συνεγείρει κάθε Χαλκιδικιώτη και Χαλκιδικιωτισσα.
Η ηρωική επανάσταση της Χαλκιδικής άρχισε στις 17 Μαΐου 1821 στον Πολύγυρο και τελείωσε στις 30 Οκτωβρίου 1821 στην Κασσάνδρα. Επί 6 και πλέον μήνες οι Χαλκιδικωτες αγωνίστηκαν αγόγγυστα ενάντια, στον καλά οπλισμένο και πολυάριθμο τούρκικο στρατό, με μεγάλες απώλειες και σοβαρές συνέπειες για τον πληθυσμό.
Η προσφορά της Επανάστασης της Χαλκιδικής, στον γενικότερο αγώνα της πατρίδας μας, υπήρξε ανεκτίμητη.
Ο ηρωικός αγώνας δεν πήγε χαμένος. Οι επαναστάτες απασχολώντας μεγάλο αριθμό τουρκικών δυνάμεων έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο για να εδραιωθεί η Επανάσταση στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Εξίσου σημαντικός ήταν ο ηθικός αντίκτυπος. Η επανάσταση της Χαλκιδικής ενέπνευσε ολόκληρες γενιές Μακεδόνων στους μετέπειτα αγώνες για την ελευθερία.
❓Πώς είναι δυνατόν να απουσιάσει ο Δήμος Πολυγυρου από τους εορτασμούς για μια τέτοια εθνικη επέτειο;
❓Ποιος ο λόγος τότε σύστασης Γραφείου Πολιτισμού και Κοινωνικών Δράσεων στο Δήμο μας; Υπάρχει κάποιο σημαντικοτερο θέμα να ασχοληθεί όταν σε τρεις μήνες συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821;;;
📌 Δυστυχώς προσπάθειες πολλών ετών και πολλών ανθρώπων είναι εύκολο να καταρρεύσουν, όταν δεν υπάρχει ευαισθησία και δημιουργική διάθεση.
📌 Ακόμη και σήμερα οφείλει η δημοτική μας αρχή να σπεύσει για να διασώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί.
📌 Ακόμη και σήμερα (παρά το πέρας όλων των προθεσμιών) οφείλει ο Δήμος μας να κινητοποιηθεί και να εντάξει τον ιστορικό μας τόπο στον κορμό του εθνικού προγράμματος για το 2021.
👉Να οριστεί άμεσα Συντονιστική Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η μεγάλη αυτή επέτειος θα αποτελέσει την ευκαιρία όχι απλά να οργανωθούν μεγάλες εκδηλώσεις μνήμης αλλά και αναστοχασμού και ανατροφοδότησης για όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες. Παράλληλα παρουσιάζεται η μοναδική ευκαιρία στον τόπο μας να αναδείξει την τοπική του ιστορία και να φωτίσει επιτέλους τη συμμετοχή του στα χρόνια της Επανάστασης ή οποία κακώς δεν αναφέρεται στα σχολικά βιβλία.
📌Εστω στο «και 5΄», πρέπει να εξασφαλιστεί, με ταχύτατες και διαφανείς διαδικασίες, η συμμετοχή του Δήμου Πολυγύρου στις εθνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια από την Κήρυξη της Επανάστασης του 1821.
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι στα πλαίσια των δράσεων της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», παρέχονται σημαντικές ευκαιρίες σε όλους τους Δήμους της Χώρας όχι μόνο να αναδείξουν τις ιστορικές πτυχές των περιοχών τους, την προβολή της συμβολής σημαντικών προσωπικοτήτων κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1821 αλλά και τη δημιουργία των βάσεων για αναπτυξιακές δομές στο μέλλον, τουριστικής προβολής και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων κάθε τόπου με τελικό στόχο την οικονομική ανάπτυξή του, τη δημιουργία υποδομών και θέσεων απασχόλησης.
⏰ Επιτέλους ας ξυπνήσουν οι αρμόδιοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: