"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Αναμόρφωση της περιοχής “ΠΕΥΚΑ”, στην παραλία των Καλυβών Πολυγύρου


"Πριν από δύο ημέρες ανέδειξα, μέσω δημόσιας ανακοίνωσής μου, την υπόθεση που αφορά στην παραλία Καλυβών και συγκεκριμένα στην θέση “Πεύκα”. Σήμερα το πρωί, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πολυγύρου, διερεύνησα σε βάθος το θέμα, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, σχετικά με την διαμόρφωση και την αξιοποίηση της τουριστικής αυτής περιοχής.
Διαπίστωσα ότι το περιστατικό της κοπής των πεύκων, έχει σχέση με τη νόμιμη διαδικασία δημιουργίας...
δρόμου εξυπηρέτησης των ιδιοκτησιών, η οποία κοπή όμως, κατά την πεποίθηση μου, είναι απλώς μια εύκολη - αλλά μη ενδεδειγμένη - λύση. Με γνώμονα τη θέση μας, σαν Συνεργασία Πολιτών, ότι πρέπει οι παρεμβάσεις στο περιβάλλον να γίνονται με ευαισθησία προς αυτό και αναζητώντας τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις ΠΡΟΤΕΙΝΑ και επέμεινα στην άποψη ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για την διατήρηση και την ανάδειξη του άλσους, σε συνδυασμό με την υλοποίηση των έργων υποδομής.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία και τεχνικών υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι στήριξαν την πρωτοβουλία μας, παρέχοντας σημαντική πληροφόρηση για τα ισχύοντα (νόμους, μελέτες κτλ) προκρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη και του Δημάρχου, οι εξής προτάσεις μου:
1. Να εκπονηθεί, απαραίτητα, κυκλοφοριακή μελέτη, προκειμένου να κατανεμηθεί η κυκλοφορία στον οικισμό Καλυβών, έτσι ώστε ο συγκεκριμένος δρόμος - στην περιοχή “Πεύκα” - να λειτουργεί σαν πεζόδρομος, όπως προβλέπει το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής.
2. Να γίνει μελέτη διαμόρφωσης του πεζόδρομου αυτού, με τρόπο που, σε συνδυασμό με την λειτουργικότητά του, να εντάξει σ' αυτόν μέρος των υπαρχόντων πεύκων και παράλληλα να προβλέψει τη φύτευση κι άλλων δέντρων, προκειμένου να δημιουργηθουν δενδροστοιχίες εκατέρωθεν. Σκοπός είναι να επιτευχθεί, αφενός η διάσωση όσων πεύκων κρίνει η μελέτη κι αφετέρου να προστεθούν κι άλλα είδη δέντρων που θα συνθέτουν το άλσος.
3. Να ρυθμιστεί η κίνηση εντός του πεζόδρομου, όπως θα προβλέπεται από την μελέτη, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι λουόμενοι της περιοχής, χωρίς να χάνει ο πεζόδρομος τον χαρακτήρα και τον σκοπό ύπαρξής του.

Σαν Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου θα επιμείνουμε στην άμεση δρομολόγηση όλων των παραπάνω προτάσεων, προκείμένου να υλοποιηθεί αυτή η σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση του τόπου μας, προς όφελος όλων των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής".

Δημήτρης Κυργιαφίνης,
Δημοτικός Σύμβουλος - Επικεφαλής Συνεργασίας Πολιτών Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: