"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

"Η ισχύς εν τη ενώσει" έφερε αποτέλεσμα για το καλό της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Δήμου Πολυγύρου

"Στη σύγχρονη δημοκρατία, η αντιπολίτευση επιτελεί τρεις βασικά ρόλους: ελέγχει την Δημοτική Αρχή, προβάλλει τις προτάσεις της για τα προβλήματα του Δήμου ώστε μέσω διαλόγου και σύγκλισης απόψεων να επιτυγχάνεται αν είναι δυνατόν το καλύτερο αποτέλεσμα για τα θέματα του Δήμου μας.
Οι τρεις Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, " Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο", "Συνεργασία Πολιτών", "Λαϊκή Συσπείρωση", με την από κοινού αποχή τους στο...
Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς την Δευτέρας 27-7-2020 πέτυχαν την ακύρωση της συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας.
Πιο συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με την υπ΄αριθμόν 163/29-05-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου, επιτρέπεται πλέον η δια ζώσης σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, κεκλεισμένων των θυρών, με τους ειδικότερους όρους που προβλέπονται εκεί.
Επομένως δεν συντρέχει περίπτωση για τη ‘’Δια Περιφοράς’’ συνεδρίαση, αφού σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει, απαιτείται ‘’να ανακύπτουν θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και βάσιμα να πιθανολογείται κίνδυνος εκ της αναβολής’’. Στην Πρόσκληση για τη Συνεδρίαση της 27/7 δεν γίνεται επίκληση τέτοιας ανάγκης ούτε από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης προκύπτει η συνδρομή των παραπάνω νόμιμων προϋποθέσεων.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, όπως η 163/29-05-2020 Εγκύκλιος ρητά διευκρινίζει, η νόμιμη απαρτία σε ‘’Δια Περιφοράς’’ συνεδρίαση, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, από την 1η Ιουνίου και μετά σχηματίζεται με την παρουσία των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεπώς για την τυχόν διεξαγωγή της επίμαχης Συνεδρίασης απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 18 δημοτικών συμβούλων, διαφορετικά δεν υπάρχει νόμιμη απαρτία.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ’’Δια περιφοράς’’ δεν υπηρξε απαρτία, γιατί απαιτούνται πλέον να είναι παρόντα τα 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (18 δημ. σύμβουλοι), κάτι που δεν συνέβη μετά την κοινή επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, των τριων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία δεκα (10) δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν της συνεδρίασης.
Κατά συνέπεια ματαιώθηκε η εν λόγω συνεδρίαση.
Τα θέματά της θα συμπεριληφθούν στην νέα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών αυτή τη φορά (το πάγιο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ώστε να δίνεται δυνατότητα διαλόγου) την Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 19:30μ.μ. που θα γίνει δια ζώσης και με ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση για την ενημέρωση των δημοτών".
"Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο" Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: