«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Δημοπρατήθηκε η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Στη δημοπράτηση του μεγάλου έργου ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο ευθύνης της προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ έχει ήδη εκδοθεί και η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 17η Σεπτεμβρίου 2020.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι 12 έτη, ο προϋπολογισμός 18,5 εκ. ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ το αντικείμενο αφορά στην αντικατάσταση 14.996 φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED, στην εφαρμογή...
συστημάτων απομακρυσμένου ελέγχου και τηλεμετρίας και στη λειτουργία και συντήρηση όλου του δικτύου ηλεκτροφωτισμού των δρόμων, που ανήκουν στην ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των βλαβών και η επισκευή του ηλεκτρολογικού δικτύου στο σύνολό του. Θα αντικατασταθούν τα φωτιστικά σώματα σε συνολικό μήκος δρόμων άνω των 1.000 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη από τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος σε ετήσια βάση υπολογίζεται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξοικονομήσει 2,8 εκ. ευρώ. Η έναρξη υλοποίησης του έργου υπολογίζεται εντός του επόμενου έτους και σε 12 μήνες θα έχουν αντικατασταθεί όλα τα φωτιστικά σώματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Οι δρόμοι στους οποίους θα τοποθετηθούν τα νέας τεχνολογίας φωτιστικά για τη Χαλκιδική είναι:
- Θέρμη – Πολύγυρος (κόμβος Θέρμης – Βασιλικά – Γαλάτιστα – Πολύγυρος): 50 χλμ., 446 φωτιστικά.

- Άγιος Πρόδρομος – Αρναία (Άγ. Πρόδρομος – Παλαιόχωρα – Αρναία): 28 χλμ., 86 φωτιστικά.

- Θέρμη – Μουδανιά – Νικήτη (κόμβος Θέρμης – κόμβος Μουδανιών – Νικήτη): 89 χλμ., 1.617 φωτιστικά.

- Κύκλωμα Κασσάνδρας (κόμβος Μουδανιών – Ποτίδαια – Φώκαια – Καλλιθέα – Παλιούρι – Ποσείδι – Σίβηρη – Καλλιθέα): 98 χλμ., 875 φωτιστικά.

- Κύκλωμα Σιθωνίας (κόμβος Νικήτης – Μαρμαράς – Τορώνη – Καλαμίτσι – Σάρτη – Βουρβουρού – κόμβος Νικήτης): 104 χλμ., 376 φωτιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: