"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • Ανακοινώθηκαν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα μετά και την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Κοινής Υπουργικής Απόφαση (ΦΕΚ 2084Β/30.05.2020 _ Αριθμ Απόφ. 1881/29.05.2020) με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τα οποία οι...
τουριστικές επιχειρήσεις θα προσαρμόσουν την λειτουργία τους στην εποχή του κορωνοϊού.
Ως γνωστό από Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και στις 15 Ιουνίου τα εποχικά τουριστικά καταλύματα.
Στην ΚΥΑ ξεχωρίζει η θέσπιση του Σήματος Πιστοποίησης που φέρει τον τίτλο «Health First» και το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020. Το εν λόγω σήμα θα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου. Για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, το σήμα χορηγείται από το υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση της επιχείρησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (www.mintour.gov.gr). Παράλληλα ιδιαίτερη σημασία δίδεται και στην παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων. Αυτή, όπως τονίζεται, θα είναι υποχρεωτική και θα συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης.
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) γίνεται μεταξύ άλλων, εκτενή αναφορά των μέσων προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται από τα τουριστικά καταλύματα, στα μέτρα που θα ισχύσουν στα εστιατόρια που διαθέτουν μπουφέ (buffet), καθώς στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στα φυσικά και νομικά πρόσωπα που παραβιάζουν τους όρους των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου και τα οποία θα κυμαίνονται, σύμφωνα με την ΚΥΑ από πεντακόσια (500) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας της τουριστικής επιχείρησης για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες. Όλο το ΦΕΚ επισυνάπτεται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=7007&articleid=10982
  • ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Τουρισμού η δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα δίνεται  στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς και σε άλλους φορείς, όπως οι Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια, με την ΚΥΑ υπ’ αρ. 1881/29.5.2020 (ΦΕΚ Β' 2084/30-5-2020) για τα «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19».
Με την ίδια ΚΥΑ οι φορείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην χρεώνουν για την παροχή του εκπαιδευτικού υλικού ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τις επιχειρήσεις και αποτελεί προϋπόθεση το υλικό της εκπαίδευσης να έχει εγκριθεί από το υπουργείο Τουρισμού με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ. Επιπροσθέτως, το υγειονομικό σήμα που βεβαιώνει πως η τουριστική επιχείρηση τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα χορηγείται ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, από το ΞΕΕ για τα κύρια καταλύματα και από το Υπουργείο Τουρισμού για τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως αυτό προβλέπεται στην εν λόγω ΚΥΑ.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του και τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από Δευτέρα 1 Ιουνίου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:
✓ 55.10 / Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα (12μηνης λειτουργίας)
✓ 55.30 /Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, με εξαίρεση τις παιδικές κατασκηνώσεις.
✓ 56.21/Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)
✓ 59.14 /Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (μόνο σε θερινούς κινηματογράφους).
✓ 56.29.20.02 /Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων.
✓ 91.01 / Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων.
✓ 93.11.10.02 / Υπηρεσίες γηπέδων γκολφ ή μίνι γκολφ
✓ 93.11. 10.03 / Υπηρεσίες  κολυμβητηρίου (πισίνας).
✓ 93.29.11.03 / Υπηρεσίες εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών).
✓ 93.29.19.01 / Υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών).
✓ 96.09.19.06 / Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων
✓ 96.09.19.09 / Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ).
✓ 96.09.19.17 / Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).
✓ 96.04.10.05 / Υπηρεσίες μασάζ.
✓ 94.99.16.01 / Πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία χωρίς την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
✓ Αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (Κυριακάτικες αγορές, Εμποροπανηγύρεις κλπ).
Οι ιδιαίτεροι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για τις παραπάνω ιδιωτικές επιχειρήσεις, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα περιγράφονται στην κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.
Επίσης δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2086/Β/30.05.2020 η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 33464 με την οποία προβλέπονται οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές για το χρονικό διάστημα από 01 Ιουνίου 2020 έως και 07 Ιουνίου 2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

  • Μερική άρση μέτρων στις οργανωμένες παραλίες
Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών (ΦΕΚ 2095/Β/01.06.2020 Αριθμ. Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ. 33475 ) , που ορίζει τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και επιτρέπεται πλέον η παρασκευή ροφημάτων όπως καφέ, χυμό, κ.λπ. αλλά εξακολουθεί η απαγόρευση για την αναμετάδοση μουσικής, η διοργάνωση εκδηλώσεων και η χρήση του μπαρ για την παραμονή των πελατών.
Με βάση την απόφαση, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός λουόμενων σε 1.000 τ.μ. παραλίας τα 40 άτομα, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζονται τα 4 μέτρα, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστη απόσταση 1 μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους.
Επίσης ορίζονται τα εξής:
- Μέγιστος αριθμός 2 ξαπλωστρών ανά ομπρέλα, με εξαίρεση την περίπτωση οικογενειών με ανήλικα τέκνα

- Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ξαπλωστρών που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται το 1,5 μέτρο.
- Δεν επιτρέπονται τα ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Για τις υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου καταστήματος σε ενιαίο χώρο με την παραλία ορίζονται τα εξής:

- Επιτρέπεται η παροχή προϊόντων σε πακέτο και delivery στο σημείο της ξαπλώστρας

- Τα προϊόντα πωλούνται μόνο συσκευασμένα. Επιτρέπεται η παρασκευή μόνο ροφημάτων όπως καφέ, χυμό, κ.λπ.

- Απαγορεύεται η αναμετάδοση μουσικής, η διοργάνωση εκδηλώσεων, η χρήση του μπαρ για την παραμονή των πελατών.
- Επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο λειτουργίας του καταστήματος

- Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών ορίζεται το 1,5 μέτρο.

- Και υπάρχει η ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας για τους εργαζόμενους.

Στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους όρους της ΚΥΑ επιβάλλεται ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες. Όλο το ΦΕΚ επισυνάπτεται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link : https://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=7007&articleid=11001

  • H λίστα των χωρών που από τις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα για τους τουρίστες
Το Υπουργείο Τουρισμό , σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 29 Μαΐου 2020, ανακοινώνει τη λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες , με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.
Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος. Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες. H λίστα, η  οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.
 Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:
 Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.
  • Ξεκινά η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας
Την έναρξη της λειτουργίας, σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες από τις 12:00 το μεσημέρι μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis.  
  • Νέες ημερομηνίες για τις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων
Για τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, με κρατική εντολή, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο σύστημα «Εργάνη» παρατάθηκε μέχρι και σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου. Η αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας ήταν η 31η Μαΐου. Από την πλευρά τους, οι μισθωτοί που ήταν σε αναστολή τον προηγούμενο μήνα θα πρέπει να περιμένουν για να λάβουν τα 534 ευρώ που δικαιούνται για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα. Με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, η έκτακτη αποζημίωση θα τους καταβληθεί από 5 έως 10 Ιουνίου. Επίσης, την Κυριακή 7 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων από εργοδότες των οποίων οι  επιχειρήσεις άνοιξαν διαδοχικά το Μάιο.
  • Τι ισχύει για τους κανόνες σώρευσης για τα μέτρα στήριξης στο πλαίσιο των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το  Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, σε ό,τι αφορά τους κανόνες σώρευσης για τους συμμετέχοντες, ισχύουν τα εξής:
1. Επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19: υπάγονται στο προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων. Το όριο ενίσχυσης είναι 800.000 ευρώ και χορηγείται βάσει του προσωρινού πλαισίου (κεφ.3.1) για τις άμεσες επιχορηγήσεις. Στο όριο συνυπολογίζονται τυχόν άλλες ενισχύσεις που έχει λάβει η επιχείρηση σε επίπεδο ομίλου με το ίδιο κεφάλαιο 3.1 του προσωρινού πλαισίου.
3. Εγγυήσεις νέων δανείων κεφαλαίων κίνησης για μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις – Εγγύηση 80% για κάθε δάνειο κεφαλαίου κίνησης και επιδότηση της προμήθειας εγγύησης έως και 100%: υπάγονται στο προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων. Όριο ενίσχυσης για την επιδότηση προμήθειας εγγύησης, βάσει του προσωρινού πλαισίου (κεφ. 3.1) για τις άμεσες επιχορηγήσεις, όπως αυτό περιγράφεται παραπάνω. Για το χορηγηθέν δάνειο δεν υφίσταται κανονιστικό όριο πέραν των αναφερομένων στη σχετική πρόσκληση.
2. Νέα δάνεια κεφαλαίου κίνησης με διετή επιδότηση επιτοκίου από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ: υπάγονται στον Κανονισμό de minimis. Όριο ενίσχυσης λόγω μειωμένου επιτοκίου έως 200.000 ευρώ (100.000 ευρώ για εμπορευματικές μεταφορές) την τριετία σε επίπεδο επιχειρηματικού ομίλου, βάσει του ισχύοντος κανόνα de minimis (Κανονισμός ΕΕ 1407/2013). Δεν σωρεύει με τις ενισχύσεις του προσωρινού πλαισίου, αλλά μόνο με άλλες ενισχύσεις de minimis. (πηγή: Δελτίο Τύπου Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων).
Τέλος, η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ σας ενημερώνει ότι οι ενισχύσεις που θα δοθούν στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημικής κρίσης του Κορωνοϊού (COVID -19), θα εξαιρούνται των περιορισμών που τίθενται στις Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, ως προς την συμμετοχή του Δικαιούχου σε άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και τη μη χρηματοδότηση/συγχρηματοδότηση επιμέρους κατηγοριών δαπανών από άλλα προγράμματα (π.χ. αυτής της απασχόλησης), υπό τις προϋποθέσεις και τους λοιπούς περιορισμούς που τίθενται από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις.
  • ΥΠ. ΑΝ.: Ειδική διυπηρεσιακή μονάδα ελέγχου αγοράς κατά του παρεμπορίου
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε προχθές το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, διατάξεις για την ανάπτυξη, την έρευνα και την καινοτομία», το οποίο αποσκοπεί στην πάταξη του παρεμπορίου, αλλά και στην άρση εμποδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με το σχέδιο νόμου επιχειρείται, σύμφωνα με το υπουργείο, αφενός η αναδιάρθρωση του ελεγκτικού μηχανισμού για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς σε όλα τα στάδια διακίνησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών, μέσω της διυπηρεσιακής συνεργασίας των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών και αφετέρου εισάγονται διατάξεις που ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της άρσης των εμποδίων για την διευκόλυνση των οικονομικών δραστηριοτήτων.
  • Το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο
Το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις, παρουσίασαν στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γεώργιος Ζαββός. Το νομοσχέδιο έχει ως πρωταρχικό σκοπό να διευκολύνει την χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ιδίως όσον αφορά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τις start up εταιρείες, αλλά και κάθε είδους άτομα που είναι αποκλεισμένα από την τραπεζική χρηματοδότηση λόγω έλλειψης επαρκών εξασφαλίσεων, ή άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν για να μπουν στο χώρο εργασίας. Δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης, ενισχύεται η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται ο περιορισμός της παραοικονομίας και δημιουργείται μια υγιής επιχειρηματική κουλτούρα.

  • «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Σε ΦΕΚ ο νόμος σχετικά με τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης
Τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, για το χρονικό διάστημα από τις 15.6.2020 έως τις 15.10.2020, ενεργοποιεί η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (4690/2020). Συγκεκριμένα, τίθεται σε εφαρμογή η δυνατότητα του εργοδότη να εφαρμόζει εκ περιτροπής εργασία με επιδότηση μέρους του μισθού από το κράτος. Ο εργοδότης θα μπορεί να μειώνει το χρόνο εργασίας κατά 50% είτε για μέρος είτε για το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης, καταβάλλοντας το 50% του μισθού. Από το υπόλοιπο 50% του μισθού το κράτος θα καταβάλλει στον εργαζόμενο το 60%. Από την 1η Ιουνίου, όλες οι επιχειρήσεις με απώλεια τζίρου 20% και άνω, θα μπορούν να μπουν στο συγκεκριμένο μηχανισμό.

  • Ξεκίνησε από 1η Ιουνίου η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες
Ξεκίνησε από 1η Ιουνίου 2020, η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες στη μισθωτή εργασία μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης. Όπως έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Εργασίας, το μέτρο έρχεται ως εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και θα βοηθήσει σημαντικά, συνδυαστικά με τις άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στην επανάκαμψη της απασχόλησης και, συγκεκριμένα, στην αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

  • Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος της "επιστρεπτέας προκαταβολής" στις επιχειρήσεις
Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος της "επιστρεπτέας προκαταβολής" στις επιχειρήσεις, ενώ σημαντικά αυξημένο θα είναι
το ποσό που θα διατεθεί μέσω αυτής. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών στόχος είναι κατά τον
δεύτερο γύρο της "επιστρεπτέας προκαταβολής" να διατεθεί ποσό τουλάχιστον 1,4 δισ. ευρώ και σε διευρυμένο αριθμό δικαιούχων, αφού μέσω των αλλαγών που εξετάζονται να γίνουν θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους να υποβάλλουν αίτηση

  • Από την 1η Ιουνίου η υποβολή δηλώσεων των εργοδοτών στο σύστημα «Εργάνη»
Επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού ετοιμάζονται να υποβάλλουν από Δευτέρα 1η Ιουνίου έως
και την Κυριακή 7 Ιουνίου τις δηλώσεις με τους εργαζόμενους τους που τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους και το μήνα Μάιο. Πρόκειται για επιχειρήσεις - εργοδότες που είτε επαναλειτούργησαν εντός του Μαΐου με μέρος του προσωπικού τους ή θεωρούνται πληττόμενοι βάσει των ΚΑΔ. Οι δηλώσεις των εργοδοτών αφορούν την χρήση του μέτρου της παράτασης της αναστολής συμβάσεων εργασίας και είναι απαραίτητες, προκειμένου ο μισθωτός να λάβει την ειδική αποζημίωση έως και 534
ευρώ για τον Μάιο. Οι εργοδότες πρέπει να συμφωνήσουν με τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το σύστημα “Εργάνη.”

  • Ένταξη δεκαπέντε νέων διαδικασιών αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα ΚΕΠ
Κοινό δελτίο τύπου των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Στα ΚΕΠ εντάσσονται, έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, δεκαπέντε πιστοποιητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έως σήμερα χορηγούνταν μόνο από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συμπληρώνει τις υπηρεσίες που υλοποιούνται από το gov.gr. Η υπηρεσία αφορά τους πολίτες που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και εντάσσεται στο πλαίσιο μετεξέλιξης των ΚΕΠ στο μοναδικό σημείο φυσικής επαφής των πολιτών με το Δημόσιο.
Επιπλέον, μετά από πρόταση της κοινής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) μεταξύ των πιστοποιητικών που θα χορηγούνται από τα ΚΕΠ είναι και το πιστοποιητικό περί θέσεως σε δικαστική συμπαράσταση (προσωρινή ή οριστική) για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία.
Τα πιστοποιητικά τα οποία θα είναι στο εξής διαθέσιμα από τα ΚΕΠ, είναι τα εξής:
  1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΜΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΜΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
  3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ Ή ΜΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  4. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ Ή ΜΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
  5. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟY
  6. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
  7. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ/ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ/ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  8. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ/ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ/ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
  9. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  10. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΚΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  11. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΘΕΣΕΩΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
  12. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  13. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  14. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΙΣΘΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
  15. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΚΑΤA ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΡΙΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ
Υπενθυμίζεται ότι το προσεχές χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί η διαλειτουργικότητα των συστημάτων του solon.gov.gr και των ΚΕΠ, προκειμένου τόσο η αποστολή του αιτημάτων όσο και η παραλαβή των διοικητικών προϊόντων να γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.
Η συνεργασία των δύο Υπουργείων θα συνεχιστεί προκειμένου να ενταχθεί στα ΚΕΠ το σύνολο των διοικητικών διαδικασιών των Ειρηνοδικείων και των Πρωτοδικείων, με στόχο τόσο τη βελτίωση της φυσικής εξυπηρέτησης του Πολίτη όσο και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται από το δικαστικό μας σύστημα.
  • Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών έως 30/06/2020

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι συμπεριλήφθηκε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» ΦΕΚ 75Α/30-03-2020 στο άρθρο 9, η παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου Ν. 4583/2018, έως 30/06/2020.
Η καταληκτική προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών και για την προσκόμιση των βεβαιώσεων ετήσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ήταν η 31/03/2020. Η προοπτική μη παράτασής της, θα έφερνε στη δυσάρεστη θέση να χάσουν την άδειά τους και να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας, πολλοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, διαγνώζοντας έγκαιρα το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν, απέστειλε επιστολή με το υπ’ αριθ. πρωτ. 1033/12-03-2020 στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Ζαββό, ζητώντας την παράταση της ισχύς της τρέχουσας άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που λήγουν την 31/03/2020 έως την 30/06/2020, καθώς και τη δυνατότητα πραγματοποίησης εξ΄ αποστάσεως ηλεκτρονικής διενέργειας εξετάσεων πιστοποίησης της ΤτΕ.
Κατόπιν της δημοσίευσης της ανωτέρω ΠΝΠ, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 4583/2018 ΦΕΚ 212/Α/18.12.2018, μπορούν να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έως 30/06/2020.
Σας παραθέτουμε αυτούσια το άρθρ. 9 της ΠΝΠ ΦΕΚ 75Α/30-03-2020
«Οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 του ν. 4583/2018 (Α΄ 212) των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, παρατείνονται για το έτος 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2020. Κατά παρέκκλιση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4583/2018, ειδικά για τους υπόχρεους προσκόμισης των σχετικών βεβαιώσεων παρακολούθησης εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2020, η ετήσια επαγγελματική εκπαίδευση του άρθρου 20 του ιδίου νόμου μπορεί κατ’ εξαίρεση να πραγματοποιηθεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών οι προθεσμίες του παρόντος μπορεί να παρατείνονται, εφόσον παραμένουν σε ισχύ κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.»

  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 40/20 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ «ΘΗΣΕΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΛΑΙΟΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ
Η ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ/7 προκηρύσσει, ηλεκτρονικό, ανοιχτό, δημόσιο διαγωνισμό, για τη σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο (Σ-Π) 2ετούς διάρκειας για την προμήθεια βασικών ελαιολιπαντικών μέσων εδάφους για την κάλυψη αναγκών των τριών κλάδων των ΕΔ
(2021-23), με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) συνολικού προϋπολογισμού, ποσού ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων
σαράντα τριών ευρώ και πενήντα επτά λεπτών (4.442.543,57 €), χωρίς ΦΠΑ. Αριθμός Διαγωνισμού: 40/20 και αριθμός διακήρυξης: 40.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) και οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς, ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.
Έναρξη υποβολής προσφορών η 08 Μαϊ 20, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών η 10 Ιουν 20, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00. Αποσφράγιση των προσφορών η 16 Ιουν 20, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00.
Διευκρινήσεις και πληροφορίες παρέχονται καθημερινά (από 08:00 έως 14:00 εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επισήμων αργιών) στο τηλέφωνο 210 348 3161 ΦΑΞ: 210 345 4603. Υπεύθυνος επικοινωνίας, ΕΜΘ Αλχίας (ΥΠ) Γεώργιος Πλακιάς (email: g.s.plakias@army.gr).
Η δημοσίευση στον ιστότοπο του ΚΗΜΔΗΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 07 Μαϊ 20. Η κατακύρωση των διαγωνισμών τελεί υπό την έγκριση της Υπηρεσίας.

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 41/20 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ «ΘΗΣΕΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ/7 προκηρύσσει, ηλεκτρονικό, ανοιχτό, δημόσιο διαγωνισμό, για τη σύναψη σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing), 5ετούς διάρκειας, 15 οχημάτων πολιτικού τύπου και 4 μικρολεωφορείων με δικαίωμα εξαγοράς τους (option)
μετά το τέλος της μίσθωσης, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) συνολικού προϋπολογισμού, ποσού ύψους τετρακοσίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων εκατόν δώδεκα ευρώ και ενενήντα λεπτών (464.112,90€), χωρίς ΦΠΑ. Αριθμός Διαγωνισμού: 41/20 και αριθμός διακήρυξης: 41.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) και οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς, ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.
Έναρξη υποβολής προσφορών η 08 Μαϊ 20, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών η 12 Ιουν 20, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Αποσφράγιση των προσφορών η 18 Ιουν 20, ημέρα Πέμπτη και ώρα
08:00.
Διευκρινήσεις και πληροφορίες παρέχονται καθημερινά (από 08:00 έως 14:00 εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επισήμων αργιών) στο τηλέφωνο 210 348 3161 ΦΑΞ: 210 345 4603. Υπεύθυνος επικοινωνίας, ΕΜΘ Αλχίας (ΥΠ) Γεώργιος Πλακιάς(email: g.s.plakias@army.gr). .
Η δημοσίευση στον ιστότοπο του ΚΗΜΔΗΣ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08 Μαϊ 20. Η κατακύρωση των διαγωνισμών τελεί υπό την έγκριση της Υπηρεσίας.

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ο Αναπληρωτής Δασάρχης Αρναίας προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό σύμφωνα με το άρθρο 117 του Ν.4412/2016 για την ανάδειξη αναδόχου για την «Μίσθωση με ωρομίσθιο ενός (1) μηχανήματος (προωθητή γαιών D7 ή D8 ή D9 CATERPILLAR ή ανάλογου τύπου με ιπποδύναμη 180HP και άνω) και ενός (1) μηχανήματος (διαμορφωτή – ισοπεδωτή γαιών με ιπποδύναμη 180HP και άνω) για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης βατότητας του δασικού οδικού δικτύου και έργων αντιπυρικής προστασίας, περιοχής ευθύνης Δασαρχείου Αρναίας έτους 2020» συνολικού προϋπολογισμού με ΦΠΑ 27.999,26 ευρώ. Κριτήριο ανάθεσης η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάση τιμής. Ο διαγωνισμός θα γίνει στα γραφεία του Δασαρχείου Αρναίας στις 9 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 πμ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη στο Δασικό κτίριο και στα τηλέφωνα 2372021203 .
Επιπλέον , προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό σύμφωνα με το άρθρο 117 του Ν.4412/2016 για την ανάδειξη αναδόχου για την «Μίσθωση με ωρομίσθιο ενός (1) μηχανήματος (διαμορφωτή – ισοπεδωτή γαιών με ιπποδύναμη 180HP και άνω) για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης βατότητας του δασικού οδικού δικτύου και έργων αντιπυρικής προστασίας, περιοχής ευθύνης Δασαρχείου Αρναίας έτους 2020» προϋπολογισμού με ΦΠΑ 9.999,92 ευρώ. Κριτήριο ανάθεσης η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάση τιμής. Ο διαγωνισμός θα γίνει στα γραφεία του Δασαρχείου Αρναίας στις 11 Ιουνίου , ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 πμ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη στο Δασικό κτίριο και στα τηλέφωνα 2372021203 .

  • Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»
H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» με κωδικό ΟΠΣ 5034827, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ 7557/2553/A3/20-11-2018 (ΑΔΑ:ΨΗΛ0465ΧΙ8-Φ52) όπως τροποποιήθηκε  και ισχύει με την αριθμ.  1062/Β3/212/21-2-2019 (ΑΔΑ: 6ΟΙΑ465ΧΙ8-ΘΤ1) όμοια Απόφαση Ένταξης.  Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 15.000 εργαζομένων  του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, (αποκλείονται οι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ).  Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. Το έργο απευθύνεται σε 15.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Βασικός στόχος της πράξης είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων μέσω της συμβουλευτικής, κατάρτισης, και πιστοποίησης σε όλες τις περιφέρειες (13) της Ελλάδας: Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα. 
Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα έχουν συνολική διάρκεια 100 ώρες, θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης και θα αφορούν τα εξής αντικείμενα:
1
Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ
2
Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών Κινητών Συσκευών
3
Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
4
Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων
5
Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων
6
Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής
7
Ειδικός στη χρήση τεχνικών και εργαλείων social media marketing
8
Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου(E-COMMERCE)
Τα Εκπαιδευτικά Επιδόματα καταβάλλονται εφόσον οι ωφελούμενοι έχουν ολοκληρώσει τις Συνεδρίες Συμβουλευτικής, τη Θεωρητική Κατάρτιση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία Πιστοποίησης. Η διαδικασία πιστοποίησης είναι χωρίς κόστος για τους καταρτιζόμενους (εξέταση και επανεξέταση εφ’ όσον απαιτηθεί).  
Το Εκπαιδευτικό Επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης (θεωρίας και πρακτικής) ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €/ ώρα), συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων. Συνολική Αξία Εκπαιδευτικού Επιδόματος: 100 Ώρες Κατάρτισης χ 5,00 € = 500,00 €. 
Κάθε ενδιαφερόμενος/η έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Περιφέρεια. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναρτώνται ψηφιακά, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αίτησης των δυνητικά ωφελούμενων, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα http://109.uhc.gr, από τις 12 Μαΐου 2020 και ώρα 12:00:00 μέχρι συμπλήρωσης του πλήθους των 15.000 ωφελούμενων και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 12 μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.
  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του
Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.
Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link :

  • Destination Update Webinar #3 Ι Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, με την υποστήριξη του Thessaloniki Convention Bureau και των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, διοργανώνουν τα Destination Update Webinars, ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα και την αυξημένη ανάγκη για ενημέρωση και επικοινωνία κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Πρόκειται για μια διαδικτυακή πρωτοβουλία μέσω της οποίας οι εμπλεκόμενοι τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναζητήσουν απαντήσεις στα πρακτικά θέματα της επόμενης ημέρας για τον τουρισμό.
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το Destination Update Webinar #3 Thessaloniki Convention Bureau: η μεγάλη πρόκληση για τη Βιομηχανία των Συναντήσεων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, ώρα 11:00.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να μας στείλετε την ερώτησή σας στο παρακάτω link: https://zoom.us/webinar/register/WN_y2IX6k5rShOGl0KgZysGdQ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: