"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου: “Οι προτάσεις μας για το δημόσιο χώρο βρίσκουν ανταπόκριση. Να εμβαθύνουμε όλοι μαζί τη δουλειά για την ανάπτυξη του Δήμου μας”

Η δημοτική παράταξη "Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου" ανέφερε τα παρακάτω σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πολυγύρου  για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
"Στην σύσκεψη που προκαλέσαμε, με την κατάθεση των προτάσεων μας για το δημόσιο χώρο, έγινε σαφές ότι η οπτική μας συγκεντρώνει θετικά σχόλια από όλους τους επαγγελματικούς φορείς κι από όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις. Η προσπάθεια μας να βρούμε τοπικές λύσεις στις...
μεγάλες προκλήσεις του αύριο για την ανάπτυξη βρίσκει ευήκοα ώτα στον κόσμο της αγοράς και στην κοινωνία των πολιτών του Δήμου. Θέλουμε ο δημόσιος χώρος να καταστεί συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου μας και στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε όλες οι δημοτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για τα δημοτικά χρονικά, αυτό της επανατοποθέτησης της οικονομίας μας και της κοινωνίας μας στο δημόσιο χώρο.
Τις προτάσεις μας αυτές, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες στην κοινωνική μας δικτύωση, έχουμε ξεκινήσει να τις καταθέτουμε και σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου. Χθες ήμασταν στην Ορμύλια, από αύριο θα πάμε σε όλα τα χωριά μας και σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας για να καταγράψουμε όλες τις ιδέες και τις σκέψεις. Οι δέκα σελίδες των αξόνων που καταθέσαμε θέλουμε να πολλαπλασιαστούν και να γίνουν μία μεγάλη μελέτη διαχείρισης του αστικού, του ημιαστικού και του παραλιακού τοπίου μας. 
Ξέρουμε ότι το κεντρικό κράτος δεν πρόκειται να ανακουφίσει ουσιαστικά τους επαγγελματίες κι αναμένουμε ότι το αρμόδιο υπουργείο θα μετακυλίσει τις ευθύνες στην αυτοδιοίκηση. Επειδή, λοιπόν, σε αυτή την κρίση η στήριξη που θα λάβουμε άνωθεν θα είναι περιορισμένη, καλούμε όλο τον κόσμο του Πολύγυρου να αναλάβει δράση, για να καταρτίσουμε εμείς οι ίδιοι, ένα τοπικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης και καλούμε το δήμο να συνδράμει με τις τεχνικές του δυνάμεις σε αυτό το στόχο". 




Δεν υπάρχουν σχόλια: