"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Δήμου Πολυγύρου: "Να γίνει άμεσα καταγραφή ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες του Δήμου"

"Η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο του Δήμου Πολυγύρου ζητά άμεσα την καταγραφή ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες του Δήμου, από τους αρμόδιους φορείς, λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης της 26ης Μαΐου. Δυστυχώς αρκετές περιοχές του Δήμου μας επλήγησαν χθες για άλλη μια φορά από σφοδρή χαλαζόπτωση.
Σιτηρά, οπωροκηπευτικά αλλά και η...
βασική καλλιέργεια του Δήμου μας, τα ελαιόδεντρα (τα οποία βρισκόταν στην αρχή περιόδου καρποδεσίας τους) υπέστησαν ολοκληρωτικές ζημιές. Οι υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας θα πρέπει, αμέσως, να αναγγείλουν τις προκληθείσες ζημίες, καταγράφοντας αυτές, και να τις αποστείλουν στο αρμόδιο περιφερειακό κατάστημα του ΕΛΓΑ, το οποίο και θα επιληφθεί εντός ολίγων ωρών από την επίσημη ενημέρωση, ενεργοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες.
Επίσης, μεμονωμένα, οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί καταστροφές, θα πρέπει να προχωρήσουν σε εξατομικευμένες προσωπικές δηλώσεις ζημίας των προϊόντων τους και παράλληλα ο ΕΛΓΑ θα πραγματοποιεί επιτόπιες επισκέψεις για την πρώτη, αρχική, καταγραφή των ζημιών. Η τελική εκτίμηση των ζημιών θα γίνει μόλις η δυνατότητα πλήρους εκτίμησης της καταστροφής θα είναι φανερή, χρονικό σημείο, που ποικίλλει, ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας.
Ειδικότερα για την ελιά δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης ούτε ημέρας λόγω μικρού μεγέθους αυτή την περίοδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: