"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • Διάγγελμα του πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα το απόγευμα
Ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό, που θα ξεπερνά τα 7 δις ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα και ώρα 18.00. Το πρόγραμμα για κάθε κλάδο, θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται το νέο πακέτο που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

1. Πακέτο στήριξης για Τουρισμό και Εστίαση
2. Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας και των μισθών εποχικών και όσων μπαινοβγαίνουν σε αναστολή ή εκ περιτροπής εργασία
3. Μειώσεις ΦΠΑ από 24% σε 13% για όλη την τουριστική περίοδο σε ακτοπολοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια και σε σερβιριζόμενα ροφήματα, καφέ, χυμούς, τσάι και μη αλκοολούχα ποτά
4. Μείωση φόρου εισοδήματος ή και ΕΝΦΙΑ από φέτος για όσους εκμισθωτές υπέστησαν μείωση ενοικίου
5. Μείωση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θα το επιλέξουν
6. Παράταση ειδικής αποζημίωσης (533-800 ευρώ), μείωση ενοικίου και αναστολής πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις που δεν θα επαναλειτουργήσουν
Επιπλέον η κυβέρνηση θα εξαγγείλει και νέο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής άνω του 1 δισ. ευρώ αλλά και μέτρα στήριξης των δανειοληπτών.


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε την, Κυριακή 17 Μαΐου 2020, τις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας των οικονομικών φορέων που επανεκκινούν από, Δευτέρα 18 Μαΐου και τη Δευτέρα 25 Μαΐου.
Έτσι , από Δευτέρα 18 Μαΐου στις 10 το πρωί (γ’ στάδιο επανεκκίνησης) ανοίγουν τα εμπορικά Κέντρα, shopping mall και ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι, τα ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων, στολισμού εκκλησιών, και λοιπών αιθουσών. Σύμφωνα με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοινώθηκαν υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας τόσο από εργαζόμενους όσο και για πελάτες στους κοινόχρηστους χώρους. Ωστόσο, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες, εντός των καταστημάτων που βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα. Αναλυτικότερα , σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από Δευτέρα 18 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ): 
  • 47.19 / Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.
  • 91.04 /Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.
  • 93.19.13.03 /Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.
  • 96.04.10.02 /Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση).
  • 96.04.10.06 / Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες).
  • 96.09.19.16 / Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).
Από Δευτέρα 25 Μαΐου το πρωί (δ΄ στάδιο επανεκκίνησης της οικονομίας) επαναλειτουργούν οι Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης , οι Δραστηριότητες παροχής ποτών και τα ατομικά αθλήματα που περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες πίστας καρτ.
Αναλυτικότερα , σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από Δευτέρα 25 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ): 
  • 56.10 / Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης.
  • 56.30 / Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης.
  • 93.11.10.04 / Υπηρεσίες πίστας καρτ
Συνολικά, στα 4 στάδια επανεκκίνησης της οικονομίας από τις 4 Μαΐου έως και τις 25 Μαΐου, επιστρέφουν σε λειτουργία 197.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 65% των επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή λειτουργίας. Επανέρχονται στην εργασία τους 532.000 εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν, που αντιστοιχεί στο 77% των εργαζομένων του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

  • Ανακοίνωση για τους κανόνες λειτουργίας οργανωμένων παραλιών από το Σάββατο 16 Μαΐου καθώς και απλοποίηση των διαδικασιών για το 2020 για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας
Μετά τις εισηγήσεις της αρμόδιας Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε να ανοίξουν, το Σάββατο 16 Μαΐου 2020, στις 08:00, οι 515 οργανωμένες παραλίες, περίκλειστες ή μη, της χώρας. Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθορίζονται οι κανόνες λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι απαραίτητο και στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Παράλληλα, ενεργοποιούνται, σε συνδυασμό με ανοιχτούς ΚΑΔ για take away – διάθεση καφέ, οι ακόλουθοι τρεις ΚΑΔ:
93.29.11.00 – μόνο για τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται παραλίες
93.29.11.02 – υπηρεσίες εκμετάλλευσης θαλάσσιων λουτρών
93.29.11.05 – υπηρεσίες μίσθωσης ομπρελών ή/ και καθισμάτων παραλιών (πλαζ)
Επιπλέον δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1864B/15.05.2020 (Αριθμ. Απόφασης 47458 ΕΞ 2020) με τίτλο «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών», η απόφαση με την οποία προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών. Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ιδιαίτερα στο άρθρο 17 του νόμου με τίτλο «Ειδικές διατάξεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας» αποκλειστικά για το έτος 2020, περιλαμβάνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη λειτουργία των επιχειρήσεων στον αιγιαλό .

  • Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού
Με αφορμή τη μετακίνηση εκτός νομού, από  18 Μαΐου, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι μετακινήσεις διέπονται από υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του ιού COVID-19. Υπενθυμίζεται ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις και τους όρους για μετακινήσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στο link :

  • YΠΑ: Παράταση αναστολής πτήσεων από και προς Ελλάδα για συγκεκριμένες χώρες
Επεκτείνεται η αναστολή πτήσεων από και προς την Ελλάδα με Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ενώ όλες οι διεθνείς πτήσεις θα προσγειώνονται μόνο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Παράλληλα παραμένει σε ισχύ και η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Η ΥΠΑ επισημαίνει για τις πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες γίνονται κανονικά έως τώρα αλλά σε περιορισμένο αριθμό, ότι αναμένεται σταδιακή επαναφορά συχνοτήτων και συνδέσεων από την Δευτέρα 18 Μαΐου λόγω της άρσης απαγόρευσης μετακινήσεων στην Επικράτεια όλης της χώρας. Ενώ, παραμένουν οι ισχύουσες εξαιρέσεις. Ειδικότερα, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία COVID-19, εκδόθηκαν πέντε νέες αεροπορικές οδηγίες στο παρακάτω link :

  • ΟΟΣΑ: Δεύτερη η Ελλάδα στη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά
Η Ελλάδα είχε τη δεύτερη υψηλότερη οικογενειακή φορολογική επιβάρυνση στην εργασία το 2019, στο 37,8%, με πρώτη την Ιταλία, στο 39,2%, σύμφωνα με τη συγκριτική έκθεση φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας που δημοσίευσε το Tax Foundation και παρουσιάζει στη χώρα μας το ΚΕΦίΜ. Σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ που αντιστοιχεί στο 36%, η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στην Ελλάδα είναι σχετικά υψηλή, στο 40,8%. Η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στη χώρα μας είναι η 14η υψηλότερη μεταξύ των 36 χωρών του ΟΟΣΑ. 

  • ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Ανοίγει πάλι σήμερα το μεσημέρι το Π.Σ. Κρατικών Ενισχύσεων για τη συνέχιση υποβολής αιτήσεων για δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Την Τετάρτη 20 Μαΐου, και ώρα 12:00μ.μ. ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis) για τη συνέχιση της υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ και θα παραμείνει ανοιχτό έως την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 12:00μ.μ. (Προηγούμενη περίοδος υποβολής: 28/4 έως 6/5). Γίνεται, επίσης, γνωστό ότι οι διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος αυξάνονται κατά 300 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 750 εκατ. ευρώ νέα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με το παραπάνω ποσό, ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης, με τη συμμετοχή των τραπεζών, διαμορφώνεται σε άνω των 2 δις ευρώ.
  • Αναπτυξιακός Νόμος: «Χώρος» 650 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις για επενδύσεις
Στα 650 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα δοθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο μέσω επιχορηγήσεων, επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης, επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και φοροαπαλλαγών, για τα επενδυτικά σχέδια που θα υπαχθούν στα καθεστώτα ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα», «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» και «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού».
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το συνολικό ποσό της φορολογικής απαλλαγής καθορίζεται ως εξής:
α. Για το καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα», στα 210 εκατ. ευρώ,
β. Για το καθεστώς «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» στα 10 εκατ. ευρώ.
γ. Για το καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού», στα 150 εκατ. ευρώ.
Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης των καθεστώτων του νόμου 4399/2016 που προκηρύσσονται για φέτος, καθορίζεται ως εξής :
Για το καθεστώς, της Γενικής Επιχειρηματικότητας, στα 140 εκατ. ευρώ και της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», στα 140 εκατ. ευρώ.
Μέρος των ποσών, αφορά στις ενισχύσεις της φορολογικής απαλλαγής, της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης για τα επενδυτικά σχέδια που θα υπαχθούν, για τον καθορισμό των ειδών επενδυτικών σχεδίων του τομέα πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έχει εκδοθεί βάσει του Κανονισμού 702/2014 της Επιτροπής της 25ης Ιουνίου «για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων στους τομείς της γεωργίας και δασοκομίας και σε αγροτικές περιοχές συμβιβάσιμων με την εσωτερική αγορά ....» και των ρυθμίσεων των άρθρων 7 παρ. 6 β (ββ) και 3 παρ. 3 του νόμου 4399/2016.  
  • Νέα εφαρμογή για την προβολή- προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων
Ενεργοποιήθηκε πρόσφατα η ηλεκτρονική υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων greekfarms.gov.gr, το νέο μέσο προβολής και προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Σύμφωνα με αυτή, ο παραγωγός, ο έμπορος, ο μεταποιητής θα μπορεί να εισέρχεται στην πλατφόρμα, να δημιουργεί το προφίλ του και μέσω της ιστοσελίδας να προβάλλει τα προϊόντα, που έχει προς πώληση σε ένα καταναλωτικό κοινό χωρίς σύνορα. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι διαθέσιμη και η αγγλική έκδοση, κάτι που θα βοηθήσει τους Έλληνες παραγωγούς να οργανώσουν την προβολή των προϊόντων τους σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο της ελληνικής παραγωγής και ιδιαίτερα των νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων, να διατίθενται άμεσα στην αγορά, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Επίσης μέσω της εφαρμογής, οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τόσο την κατηγορία, αλλά και το είδος του προϊόντος, που ψάχνουν, σε πραγματικό χρόνο, ενώ μπορούν να εντοπίζουν τη διαθέσιμη παραγωγή και με βάση γεωγραφικά κριτήρια, για την καλύτερη οργάνωση των αγορών τους και της μεταφοράς.


  • Προθεσμία έως 31 Μαΐου για τις δηλώσεις Ε9
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας ακινήτων (Ε9), σε περίπτωση μεταβολών στην περιουσία των υπόχρεων, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει στις 31 Μαΐου, αλλά και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων που εκπνέει στις 20 Μαΐου. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν αλλαγές κατά τη διάρκεια του 2019, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9, καθώς τυχόν λάθη ενδέχεται να τους κοστίσουν ακριβά. Και αυτό γιατί αφενός μεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 100 ευρώ, αφετέρου δε γιατί ενδέχεται να κληθούν να καταβάλουν υψηλότερο ΕΝΦΙΑ φέτος για τα ακίνητα που τυχόν είχαν στην κατοχή τους κατά τη διάρκεια του 2019 σε περίπτωση λαθών.

  • ΕΕΤ: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου το όριο €50 για ανέπαφες συναλλαγές
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), πιστές στη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινό και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα εφαρμογής του, από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.
  • ΣΕΠΕ: Επανεκκινούν οι συστηματικοί έλεγχοι στην αγορά εργασίας
Την επανεκκίνηση των συστηματικών ελέγχων στην αγορά εργασίας σε όλα τα αστικά και τα ημιαστικά κέντρα αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και οι Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την επιστροφή της αγοράς εργασίας στην κανονικότητα, η πλήρης νομιμότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. 
  • Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών έως 30/06/2020

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι συμπεριλήφθηκε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» ΦΕΚ 75Α/30-03-2020 στο άρθρο 9, η παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου Ν. 4583/2018, έως 30/06/2020.
Η καταληκτική προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών και για την προσκόμιση των βεβαιώσεων ετήσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ήταν η 31/03/2020. Η προοπτική μη παράτασής της, θα έφερνε στη δυσάρεστη θέση να χάσουν την άδειά τους και να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας, πολλοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, διαγνώζοντας έγκαιρα το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν, απέστειλε επιστολή με το υπ’ αριθ. πρωτ. 1033/12-03-2020 στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Ζαββό, ζητώντας την παράταση της ισχύς της τρέχουσας άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που λήγουν την 31/03/2020 έως την 30/06/2020, καθώς και τη δυνατότητα πραγματοποίησης εξ΄ αποστάσεως ηλεκτρονικής διενέργειας εξετάσεων πιστοποίησης της ΤτΕ.
Κατόπιν της δημοσίευσης της ανωτέρω ΠΝΠ, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 4583/2018 ΦΕΚ 212/Α/18.12.2018, μπορούν να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έως 30/06/2020.
Σας παραθέτουμε αυτούσια το άρθρ. 9 της ΠΝΠ ΦΕΚ 75Α/30-03-2020
«Οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 του ν. 4583/2018 (Α΄ 212) των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, παρατείνονται για το έτος 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2020. Κατά παρέκκλιση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4583/2018, ειδικά για τους υπόχρεους προσκόμισης των σχετικών βεβαιώσεων παρακολούθησης εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2020, η ετήσια επαγγελματική εκπαίδευση του άρθρου 20 του ιδίου νόμου μπορεί κατ’ εξαίρεση να πραγματοποιηθεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών οι προθεσμίες του παρόντος μπορεί να παρατείνονται, εφόσον παραμένουν σε ισχύ κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.»

  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

  • Ανακοίνωση Περίληψης Διακήρυξης Συνοπτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια «Ιατρικών Αναλωσίμων» (CPV 33140000-3) για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής
Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής προκηρύσσει Συνοπτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές , για την προμήθεια «Ιατρικών Αναλωσίμων» (CPV 33140000-3) , με αριθμό διακήρυξης 9η/2020 και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, μόνο βάσει τιμής.
Ημερομηνία έχει οριστεί η 22η Μαΐου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. Η διακήρυξη του διαγωνισμού είναι διαθέσιμη στους ιστότοπους www.hospitalchalkidiki.gr , στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στο ΚΗΜΔΗΣ . Πληροφορίες από το γραφείο προμηθειών του Γ.Ν.Χαλκιδικής , αρμόδιος υπάλληλος Τζηρίτη Παρασκευή τηλ 23713 50207, fax 23713 50410.

  • Ανακοίνωση διενέργειας Συνοπτικού Διαγωνισμού από το ΚΕΕΜ για την προμήθεια ειδών κυλικείου
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφορών & Εφοδιασμού (ΚΕΕΜ) θα προβεί στη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού που θα αφορά στην προμήθεια ειδών κυλικείου για την κάλυψη των αναγκών του ΚΨΜ – συσσιτίου οπλιτών των Μονάδων του ΚΕΕΜ , συμπεριλαμβανομένου του 3ου Τάγματος με έδρα το Γύθειο και της ΛΑΦ Σπάρτης (εφόσον η τελευταία επιθυμεί).(ΑΔΑ : Ψ6ΗΕ6-ΕΟ3) . Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την 02 Ιουνίου 2020 , ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 πμ στην έδρα του ΚΕΕΜ (4ο ΕΓ) από την αρμόδια επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών 01 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00, ενώ η ημερομηνία ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής , αποσφράγισης & αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών (1η Φάση του Διαγωνισμού) ορίζεται η 02 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 .Κριτήρια ανάθεσης της σύμβασης η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, με μόνο κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή για κάθε είδος ξεχωριστά.
Συνολική εκτιμωμένη αξία: Οι ποσότητες των συγκεκριμένων ειδών δεν δύναται να υπολογιστούν µε ακρίβεια καθόσον εξαρτώνται από λόγους µη δυνάµενους να προβλεφθούν µελλοντικά όπως ζήτηση προϊόντων, επάνδρωση – ανάγκες Μονάδων κλπ. Η εκτιμώμενη δαπάνη χωρίς Φ.Π.Α. θα ανέρχεται σε πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00 €) περίπου, αναλυόμενη όπως παρακάτω:
(1) Νωπά είδη αρτοποιείας μη τυποποιημένα: 17.000,00 €
(2) Νωπά είδη αρτοποιείας τυποποιημένα: 30.000,00 €
(3) Διάφορα γλυκά και γλυκά ταψιού: 3.000,00 €
Ο συνοπτικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.
Διεύθυνση ΚΕΕΜ που θα αναθέσει τη σύμβαση: ΚΕΕΜ/4ο ΕΓ, Στρατόπεδο «Σχη (ΠΖ) Κων/νου Δαβάκη», 14ο χλμ ΕΟ Σπάρτης - Γυθείου, τηλέφωνο: 2731035380, e-mail: keem@army.gr . Στοιχεία επικοινωνίας – επαφής: Τχης (ΕΜ) Αγγελική Λαγοπάτη, Δντής
4ου ΕΓ, τηλ.: 2731035380, φαξ: 2731035370, e-mail: keem@army.gr .

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 40/20 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ «ΘΗΣΕΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΛΑΙΟΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ
Η ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ/7 προκηρύσσει, ηλεκτρονικό, ανοιχτό, δημόσιο διαγωνισμό, για τη σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο (Σ-Π) 2ετούς διάρκειας για την προμήθεια βασικών ελαιολιπαντικών μέσων εδάφους για την κάλυψη αναγκών των τριών κλάδων των ΕΔ
(2021-23), με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) συνολικού προϋπολογισμού, ποσού ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων
σαράντα τριών ευρώ και πενήντα επτά λεπτών (4.442.543,57 €), χωρίς ΦΠΑ. Αριθμός Διαγωνισμού: 40/20 και αριθμός διακήρυξης: 40.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) και οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς, ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.
Έναρξη υποβολής προσφορών η 08 Μαϊ 20, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών η 10 Ιουν 20, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00. Αποσφράγιση των προσφορών η 16 Ιουν 20, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00.
Διευκρινήσεις και πληροφορίες παρέχονται καθημερινά (από 08:00 έως 14:00 εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επισήμων αργιών) στο τηλέφωνο 210 348 3161 ΦΑΞ: 210 345 4603. Υπεύθυνος επικοινωνίας, ΕΜΘ Αλχίας (ΥΠ) Γεώργιος Πλακιάς (email: g.s.plakias@army.gr).
Η δημοσίευση στον ιστότοπο του ΚΗΜΔΗΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 07 Μαϊ 20. Η κατακύρωση των διαγωνισμών τελεί υπό την έγκριση της Υπηρεσίας.

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 41/20 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ «ΘΗΣΕΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ/7 προκηρύσσει, ηλεκτρονικό, ανοιχτό, δημόσιο διαγωνισμό, για τη σύναψη σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing), 5ετούς διάρκειας, 15 οχημάτων πολιτικού τύπου και 4 μικρολεωφορείων με δικαίωμα εξαγοράς τους (option)
μετά το τέλος της μίσθωσης, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) συνολικού προϋπολογισμού, ποσού ύψους τετρακοσίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων εκατόν δώδεκα ευρώ και ενενήντα λεπτών (464.112,90€), χωρίς ΦΠΑ. Αριθμός Διαγωνισμού: 41/20 και αριθμός διακήρυξης: 41.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) και οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς, ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.
Έναρξη υποβολής προσφορών η 08 Μαϊ 20, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών η 12 Ιουν 20, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Αποσφράγιση των προσφορών η 18 Ιουν 20, ημέρα Πέμπτη και ώρα
08:00.
Διευκρινήσεις και πληροφορίες παρέχονται καθημερινά (από 08:00 έως 14:00 εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επισήμων αργιών) στο τηλέφωνο 210 348 3161 ΦΑΞ: 210 345 4603. Υπεύθυνος επικοινωνίας, ΕΜΘ Αλχίας (ΥΠ) Γεώργιος Πλακιάς(email: g.s.plakias@army.gr). .
Η δημοσίευση στον ιστότοπο του ΚΗΜΔΗΣ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08 Μαϊ 20. Η κατακύρωση των διαγωνισμών τελεί υπό την έγκριση της Υπηρεσίας.

  • Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»
H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» με κωδικό ΟΠΣ 5034827, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ 7557/2553/A3/20-11-2018 (ΑΔΑ:ΨΗΛ0465ΧΙ8-Φ52) όπως τροποποιήθηκε  και ισχύει με την αριθμ.  1062/Β3/212/21-2-2019 (ΑΔΑ: 6ΟΙΑ465ΧΙ8-ΘΤ1) όμοια Απόφαση Ένταξης.  Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 15.000 εργαζομένων  του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, (αποκλείονται οι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ).  Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. Το έργο απευθύνεται σε 15.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Βασικός στόχος της πράξης είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων μέσω της συμβουλευτικής, κατάρτισης, και πιστοποίησης σε όλες τις περιφέρειες (13) της Ελλάδας: Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα. 
Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα έχουν συνολική διάρκεια 100 ώρες, θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης και θα αφορούν τα εξής αντικείμενα:
1
Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ
2
Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών Κινητών Συσκευών
3
Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
4
Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων
5
Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων
6
Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής
7
Ειδικός στη χρήση τεχνικών και εργαλείων social media marketing
8
Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου(E-COMMERCE)
Αποκλείονται από το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα όσοι είναι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Κάθε ενδιαφερόμενος/η έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Περιφέρεια. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναρτώνται ψηφιακά, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αίτησης των δυνητικά ωφελούμενων, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα http://109.uhc.gr, από τις 12 Μαΐου 2020 και ώρα 12:00:00 μέχρι συμπλήρωσης του πλήθους των 15.000 ωφελούμενων και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 12 μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.
  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του
Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.
Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link :

  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με αίσθημα ευθύνης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με σκοπό την ασφάλεια των μελών μας αλλά και του προσωπικού της υπηρεσίας μας, σας ενημερώνει ότι, από σήμερα 12/03/2020, οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και ηλεκτρονικών μέσων (Η/Υ-με e-mail, Fax κτλ.), χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.
Μπορείτε να εξυπηρετήστε άμεσα αποστέλλοντας E-mail στις παρακάτω διευθύνσεις, με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο αίτημά σας, ανάλογα τον τομέα που απευθύνεστε.
Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση .
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
e – mail : gemi@epichal.gr , συναλλαγή για ΑΕ - ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ .
e - mail : mitroo@epichal.gr, συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές.
e - mail: info@epichal.gr , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή
Τηλ. :23710 24200, 24300
Fax: 23710 21355
*Η απόφαση ισχύει έως και 25/05/2020 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: