"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • Τα νέα μέτρα με μια ματιά
Ολόκληρο το σχέδιο που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη περιλαμβάνει:

• Μείωση ΦΠΑ σε προϊόντα εστίασης στο 13% από 1/6 έως 31/10/20 σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά
• Μείωση ΦΠΑ σε μεταφορές στο 13% από 1/6 έως 31/10/20 για μεταφορές επιβατών με τρένο, μετρό, τραμ,
αστικά & υπεραστικά λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία και συνδυαστικές μεταφορές • Μείωση ΦΠΑ τουριστικού πακέτου από 80% με 13% & 20% με 24% σε 90/10 από 1/6 έως 31/10/20
• Μείωση ΦΠΑ κινηματογράφων σε 13% από 1/6 έως 31/10/20
• Μείωση προκαταβολής φόρου κατά ένα ποσοστό που θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο για όσες επιχειρήσεις εμφανίσουν πτώση τζίρου κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.
• Μείωση 40% ενοικίου επεκτείνεται τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο για επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές & πληττόμενες των κλάδων τουρισμού, εστίασης, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού. Για επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που άνοιξαν τον Μάιο το μέτρο επεκτείνεται τον Ιούνιο.
• Ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια συμψηφίζονται και αναστέλλονται οι προθεσμίες καταβολής οφειλών.
• Αναστολή πληρωμής φόρων για τις οφειλές Ιουνίου για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές καθώς και για τους 5 συγκεκριμένους κλάδους.
• Έκπτωση 25% στην πληρωμή οφειλών και του μηνός Μαΐου εκτός ΦΠΑ.
• Επιδότηση αναστολών εργασίας και τον Ιούνιο για κλειστές επιχειρήσεις και στο 100% των εργαζομένων για Ιούνιο και Ιούλιο στους 5 κλάδους.
• Επέκταση επιδότησης ειδικού σκοπού με 534 ευρώ μέχρι τον Ιούνιο.
• Επιδότηση μισθού με τον νέο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ύψους 1 δις ευρώ από 1/6 έως 30/9/20 σε επιχειρήσεις με μείωση τζίρου άνω του 20% και δικαίωμα μείωσης ωραρίου κατά 50% με το κράτος να καλύπτει το 60%.
• Επιδότηση ανεργίας για εποχικά απασχολούμενους μέχρι και τέλος Ιουλίου.
• Επιδότηση των δόσεων για στεγαστικά δάνεια α’ κατοικίας για όλους τους δανειολήπτες.
• Αύξηση πόρων ΤΕΠΙΧ ΙΙ συνολικά σε περίπου 2 δις ευρώ
• Επιστρεπτέα προκαταβολή με νέο δεύτερο γύρο 1 δις ευρώ τον Ιούλιο.
• Επιχειρηματικά δάνεια με κρατική εγγύηση έως 80% τον Ιούνιο για κεφάλαια κίνησης 7 δις ευρώ από την ΕΑΤ με τη μόχλευση τραπεζών
• Παρατηρητήριο ρευστότητας που θα παρακολουθεί τη πορεία ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά από τις τράπεζες.
• Επεκτείνονται τα κονδύλια για 2.000 σχέδια μεγάλων επενδύσεων κατά 2,7 δις ευρώ και εγκρίνονται 700 εκατ. ευρώ για νέες στρατηγικές επενδύσεις.
• Νέος κύκλος χρηματοδοτικών προγραμμάτων γενικής επιχειρηματικότητας ύψους 520 εκατ. ευρώ.
• Ενεργοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από κοινοτικούς πόρους στο τέλος του έτους για κυκλική οικονομία και μεταφορές ύψους 5 δις ευρώ.
• Κεφάλαιο Τουρισμός, εσωτερικού, εξωτερικού, yachting, υγειονομικά πρωτόκολλα, διαχείριση κρουσμάτων, πρόγραμμα «τουρισμός για όλους»
Επιπλέον όλα τα μέτρα για την επανεκκίνηση στην ελληνική οικονομία, την Εργασία, την Επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό, παρουσιάζονται σε 43 διαφάνειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link :

  • Χρονοδιάγραμμα με τους σταθμούς επανεκκίνησης της οικονομίας
Όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το σχέδιο της κυβέρνησης θέτει πέντε προτεραιότητες:
1. Την ασφάλεια των εργαζομένων.
2. Το σεβασμό στους επισκέπτες μας.
3. Την ενίσχυση των δομών υγείας στους τουριστικούς προορισμούς.
4. Τη στήριξη των επιχειρήσεων.
5. Την συνεργασία με την κοινωνία, τους εμπλεκόμενους φορείς και την παγκόσμια κοινότητα.

Το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης καταγράφει τέσσερις σταθμούς:
- Τη Δευτέρα 25 Μαΐου ξεκινά το Yachting.
- Την Παρασκευή 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και οι χώροι κατασκήνωσης (camping).
- Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ανοίγουν όλα τα υπόλοιπα καταλύματα και ξεκινά το Α' στάδιο απελευθέρωσης των ταξιδιών στην Ελλάδα για επισκέπτες από άλλες χώρες.
- Την 1η Ιουλίου θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση, για τις αφίξεις από το εξωτερικό και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.




Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε την, Κυριακή 17 Μαΐου 2020, τις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας των οικονομικών φορέων που επανεκκινούν από τη Δευτέρα 25 Μαΐου.
Από Δευτέρα 25 Μαΐου το πρωί (δ΄ στάδιο επανεκκίνησης της οικονομίας) επαναλειτουργούν οι Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης , οι Δραστηριότητες παροχής ποτών και τα ατομικά αθλήματα που περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες πίστας καρτ.
Αναλυτικότερα , σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από Δευτέρα 25 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ): 
  • 56.10 / Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης.
  • 56.30 / Δραστηριότητες παροχής ποτών
  • 93.11.10.04 / Υπηρεσίες πίστας καρτ
Συνολικά, στα 4 στάδια επανεκκίνησης της οικονομίας από τις 4 Μαΐου έως και τις 25 Μαΐου, επιστρέφουν σε λειτουργία 197.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 65% των επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή λειτουργίας. Επανέρχονται στην εργασία τους 532.000 εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν, που αντιστοιχεί στο 77% των εργαζομένων του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

Επιπλέον τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης από τις 25 Μαΐου. Σκοπός είναι η παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο Covid-19. Τον Οδηγό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο Link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/ODIGOSEPANEKKINISISGIATIMAZIKIESTIASI_EFET20_F21766.05.2020.pdf

  • Οι επιχειρήσεις που θα παραμένουν κλειστές από τις 25 έως 31 Μαΐου 2020
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1987Β/23.05.2020 η απόφαση ΔΙα/ΓΠ.οικ. 32008/23.5.2020 με την οποία προβλέπονται οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές για το χρονικό διάστημα από 25 Μαΐου 2020 έως και 31 Μαΐου 2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις των αθλητών των ομάδων των Π.Α.Ε., που μετέχουν στην Super League l, αλλά παραμένουν κλειστές μια σειρά ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως είναι οι κινηματογράφοι, τα catering και τα μουσεία.

  • Πώς θα λειτουργήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις - Ανακοινώθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Τουρισμού τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να εφαρμόσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας (ξενοδοχειακά καταλύματα - οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, τουριστικά γραφεία, οδικές μεταφορές, τουριστικά λεωφορεία) στην εποχή του κορωνοϊού. Όπως τονίζεται, «οι προδιαγραφές για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων αφορούν όλα τα καταλύματα ανεξαρτήτως τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, κατάταξης, είδους, διάρκειας λειτουργίας, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων. Έτσι, κάθε τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να καταρτίσει πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Τουρισμού». Σε ό,τι αφορά τα γενικά στοιχεία του πρωτοκόλλου, αυτά περιλαμβάνουν δράσεις που αφορούν τη διαχείριση ενός ύποπτου κρούσματος σε ένα ξενοδοχείο, τον νέο τρόπο παροχής υπηρεσιών σε ένα κατάλυμα (πως δηλαδή θα γίνεται πλέον η καθαριότητα, η απολύμανση, το housekeeping, οι υπηρεσίες υποδοχής, τι θα γίνεται με τις πισίνες, τον καθαρισμό των χώρων, τον κλιματισμό κλπ). Αναλυτικότερα όλες οι λεπτομέρειες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού στο link : http://www.mintour.gov.gr/PressRoom/PressReleases/ygeionomika-prwtokolla-toyristikwn-epixeirhsewn
  • Επιδότηση εργασίας και μείωση ασφαλιστικών εισφορών τον Ιούνιο
Η τόνωση της απασχόλησης με στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση εξαιτίας των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στην οικονομία συνεπεία της πανδημίας. Από τον Ιούνιο, η κυβέρνηση προχωράει στη μείωση των εισφορών κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες με οψιόν για περαιτέρω μείωση τον Σεπτέμβριο (συνολικά 2 ποσοστιαίες μονάδες) ανάλογα με τις εξελίξεις.
Έτσι από την 1η Ιουνίου 2020 όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αλλά και οι εργοδότες θα ωφεληθούν από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα εφαρμοστεί με βάση το Ν.4670/2020. Η μείωση για την φετινή χρονιά θα είναι 0,90% συνολικά και επιμερίζεται σε 0,42% για τον εργαζόμενο και 0,48% για τον εργοδότη. Σημειώνεται ότι δεν θα έχουν καμία ωφέλεια όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται με καθεστώς μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης. Για το 2021 υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για μείωση κατά 1,09% (0,53% για εργοδότες & 0,56% για εργαζομένους). Μέχρι το 2023, η μείωση συνολικά θα φτάσει το 5%. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση εφαρμογή του συστήματος Προσωπικού Ασφαλείας ή του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, οι παραπάνω ασφαλιστικές μειώσεις θα εφαρμοστούν κανονικά καθώς δεν πρόκειται να αλλάξει το είδος της απασχόλησης.
Το σχέδιο της κυβέρνησης θα λειτουργήσει συνδυαστικά με το πρόγραμμα SURE, το οποίο επίσης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, αρχικά με εθνικούς πόρους, καθώς η διαδικασία έγκρισης του ευρωπαϊκού προγράμματος από τα κοινοτικά όργανα φαίνεται πως καθυστερεί, ενώ αρκετοί κλάδοι και επιχειρηματίες ζητούν να ξεκινήσει άμεσα με στόχο να γλιτώσουν τα λουκέτα, αλλά και να περιορισθεί η αύξηση της ανεργίας.

  • Έκπτωση ενοικίου μέχρι το καλοκαίρι: Ποιοι τη δικαιούνται.
Η παράταση του μέτρου έκπτωσης ενοικίου μέχρι τον Αύγουστο ανακοινώθηκε στη παρουσίαση των μέτρων για τον Τουρισμό και την εργασία. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την πρώτη τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.
Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ανέλυσε η ΠΟΜΙΔΑ προκύπτει ότι έκπτωση ενοικίου δικαιούνται, κατά μήνα, οι εξής:
Μάιος: Όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εδικαιούντο μείωση ενοικίου κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ήδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Ιούνιος: Όλες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.
Ιούλιος & Αύγουστος: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον οδηγό για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 η κλίμακα φορολογίας ενοικίων (για τους ιδιοκτήτες) έχει ως εξής:
15% ενοίκια από 0,01 έως 12.000 ευρώ
35% ενοίκια από 12.001 έως 35.000 ευρώ
45% ενοίκια τα οποία ξεπερνούν τις 35.000 ευρώ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Ποιοι κλάδοι έδειξαν αντοχές στην πανδημία
Από τις 205.984 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, οι επιχειρήσεις των κλάδων της Εκπαίδευσης και των
Δραστηριοτήτων Οργανώσεων παρουσίασαν αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 0,6% και 3,1% αντίστοιχα μεταξύ πρώτου τριμήνου 2020 και πρώτου τριμήνου 2019, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Όπως αναφέρει, οι επιχειρήσεις του κλάδου Δημιουργικές δραστηριότητες, τέχνες και διασκέδαση παρουσίασαν τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 3,5% μεταξύ
πρώτου τριμήνου 2020 και πρώτου τριμήνου 2019, ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου Καταλύματα κατέγραψαν αντίστοιχα τη μεγαλύτερη μείωση, 19,1%. Για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών στοιχείων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κλάδος Δημιουργικές δραστηριότητες, τέχνες
και διασκέδαση παρουσίασε τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 11,6% μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαρτίου 2019, ενώ ο κλάδος που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 67,3% μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαρτίου 2019, είναι οι Διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις
επιχειρήσεις.

  • Οι χώρες του ΟΟΣΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη τριμηνιαία συρρίκνωση του ΑΕΠ από το 2009
Το ΑΕΠ στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης - Συμμαχία 37 χωρών) μειώθηκε κατά 1,8% το πρώτο τρίμηνο του 2020, εξαιτίας του αντίκτυπου που είχαν στην οικονομία τα περιοριστικά  μέτρα που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία μείωση του ΑΕΠ του ΟΟΣΑ μετά τη συρρίκνωση κατά 2,3% στις αρχές του 2009, η οποία καταγράφηκε στο αποκορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Μεταξύ των επτά μεγαλύτερων κρατών - μελών (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ), η μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ παρατηρήθηκε σε Γαλλία και Ιταλία, που ήταν και οι χώρες που εφάρμοσαν από τα αυστηρότερα μέτρα lockdown λόγω κορονοϊού το πρώτο τρίμηνο του 2020. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει ότι ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαθύτερη παγκόσμια ύφεση από τη δεκαετία του 1930, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα έχει προβλέψει μια παγκόσμια συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5% φέτος.
  • ΤτΕ: Μείωση 71% των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Μάρτιο
Τις «πληγές» στον ελληνικό τουρισμό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του Μαρτίου, με απότομη «βουτιά» των τουριστικών εσόδων στα 92 εκατ. ευρώ, από 318 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Η αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων και τα καθηλωμένα αεροσκάφη είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση 46,8% στις αφίξεις ξένων ταξιδιωτών, με μείωση κατά 71% και των σχετικών εισπράξεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, το ισοζύγιο τρεχουσών πληρωμών εμφάνισε μικρότερο έλλειμμα 1,106 δισ. ευρώ το Μάρτιο, από έλλειμμα 1,538 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των ισοζυγίων αγαθών, πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων.

  • Χωρίς έλεγχο οι τραπεζικές καταθέσεις του 2013 και προγενέστερα
Η Εφορία δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει τραπεζικές καταθέσεις του έτους 2013 και προγενέστερα, μετά και τη νέα απόφαση του
Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ορίζει αυστηρά την περίοδο της παραγραφής στην πενταετία ακόμη και αν από τους
τραπεζικούς λογαριασμούς προκύπτει μεγάλη φοροδιαφυγή. Το Β’ τμήμα του ΣτΕ με την υπ. αριθμ. 271/2020 απόφασή του, ακύρωσε απόφαση (4668/2017) του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο είχε κάνει αποδεκτό τον ισχυρισμό της Εφορίας ότι οι
κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών αποτελούν «συμπληρωματικά στοιχεία» του φορολογικού ελέγχου και άρα ορθώς επεκτάθηκε στη δεκαετία η περίοδος της παραγραφής.

  • Επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών και βρεφικών σταθμών
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου της Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 , αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων από τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου), ενώ συνολικά για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου. Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού. Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.
Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία), ειδικές οδηγίες ΕΟΔΥ θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών. Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.
Υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους. Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν. Για τα ειδικά σχολεία: Θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια και μέχρι την 26η Ιουνίου για τα πρωτοβάθμια.

  • Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών έως 30/06/2020

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι συμπεριλήφθηκε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» ΦΕΚ 75Α/30-03-2020 στο άρθρο 9, η παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου Ν. 4583/2018, έως 30/06/2020.
Η καταληκτική προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών και για την προσκόμιση των βεβαιώσεων ετήσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ήταν η 31/03/2020. Η προοπτική μη παράτασής της, θα έφερνε στη δυσάρεστη θέση να χάσουν την άδειά τους και να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας, πολλοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, διαγνώζοντας έγκαιρα το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν, απέστειλε επιστολή με το υπ’ αριθ. πρωτ. 1033/12-03-2020 στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Ζαββό, ζητώντας την παράταση της ισχύς της τρέχουσας άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που λήγουν την 31/03/2020 έως την 30/06/2020, καθώς και τη δυνατότητα πραγματοποίησης εξ΄ αποστάσεως ηλεκτρονικής διενέργειας εξετάσεων πιστοποίησης της ΤτΕ.
Κατόπιν της δημοσίευσης της ανωτέρω ΠΝΠ, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 4583/2018 ΦΕΚ 212/Α/18.12.2018, μπορούν να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έως 30/06/2020.
Σας παραθέτουμε αυτούσια το άρθρ. 9 της ΠΝΠ ΦΕΚ 75Α/30-03-2020
«Οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 του ν. 4583/2018 (Α΄ 212) των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, παρατείνονται για το έτος 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2020. Κατά παρέκκλιση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4583/2018, ειδικά για τους υπόχρεους προσκόμισης των σχετικών βεβαιώσεων παρακολούθησης εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2020, η ετήσια επαγγελματική εκπαίδευση του άρθρου 20 του ιδίου νόμου μπορεί κατ’ εξαίρεση να πραγματοποιηθεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών οι προθεσμίες του παρόντος μπορεί να παρατείνονται, εφόσον παραμένουν σε ισχύ κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.»

  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

  • Ανακοίνωση διενέργειας Συνοπτικού Διαγωνισμού από το ΚΕΕΜ για την προμήθεια ειδών κυλικείου
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφορών & Εφοδιασμού (ΚΕΕΜ) θα προβεί στη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού που θα αφορά στην προμήθεια ειδών κυλικείου για την κάλυψη των αναγκών του ΚΨΜ – συσσιτίου οπλιτών των Μονάδων του ΚΕΕΜ , συμπεριλαμβανομένου του 3ου Τάγματος με έδρα το Γύθειο και της ΛΑΦ Σπάρτης (εφόσον η τελευταία επιθυμεί).(ΑΔΑ : Ψ6ΗΕ6-ΕΟ3) . Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την 02 Ιουνίου 2020 , ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 πμ στην έδρα του ΚΕΕΜ (4ο ΕΓ) από την αρμόδια επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών 01 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00, ενώ η ημερομηνία ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής , αποσφράγισης & αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών (1η Φάση του Διαγωνισμού) ορίζεται η 02 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 .Κριτήρια ανάθεσης της σύμβασης η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, με μόνο κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή για κάθε είδος ξεχωριστά.
Συνολική εκτιμωμένη αξία: Οι ποσότητες των συγκεκριμένων ειδών δεν δύναται να υπολογιστούν µε ακρίβεια καθόσον εξαρτώνται από λόγους µη δυνάµενους να προβλεφθούν µελλοντικά όπως ζήτηση προϊόντων, επάνδρωση – ανάγκες Μονάδων κλπ. Η εκτιμώμενη δαπάνη χωρίς Φ.Π.Α. θα ανέρχεται σε πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00 €) περίπου, αναλυόμενη όπως παρακάτω:
(1) Νωπά είδη αρτοποιείας μη τυποποιημένα: 17.000,00 €
(2) Νωπά είδη αρτοποιείας τυποποιημένα: 30.000,00 €
(3) Διάφορα γλυκά και γλυκά ταψιού: 3.000,00 €
Ο συνοπτικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.
Διεύθυνση ΚΕΕΜ που θα αναθέσει τη σύμβαση: ΚΕΕΜ/4ο ΕΓ, Στρατόπεδο «Σχη (ΠΖ) Κων/νου Δαβάκη», 14ο χλμ ΕΟ Σπάρτης - Γυθείου, τηλέφωνο: 2731035380, e-mail: keem@army.gr . Στοιχεία επικοινωνίας – επαφής: Τχης (ΕΜ) Αγγελική Λαγοπάτη, Δντής
4ου ΕΓ, τηλ.: 2731035380, φαξ: 2731035370, e-mail: keem@army.gr .

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 40/20 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ «ΘΗΣΕΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΛΑΙΟΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ
Η ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ/7 προκηρύσσει, ηλεκτρονικό, ανοιχτό, δημόσιο διαγωνισμό, για τη σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο (Σ-Π) 2ετούς διάρκειας για την προμήθεια βασικών ελαιολιπαντικών μέσων εδάφους για την κάλυψη αναγκών των τριών κλάδων των ΕΔ
(2021-23), με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) συνολικού προϋπολογισμού, ποσού ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων
σαράντα τριών ευρώ και πενήντα επτά λεπτών (4.442.543,57 €), χωρίς ΦΠΑ. Αριθμός Διαγωνισμού: 40/20 και αριθμός διακήρυξης: 40.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) και οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς, ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.
Έναρξη υποβολής προσφορών η 08 Μαϊ 20, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών η 10 Ιουν 20, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00. Αποσφράγιση των προσφορών η 16 Ιουν 20, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00.
Διευκρινήσεις και πληροφορίες παρέχονται καθημερινά (από 08:00 έως 14:00 εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επισήμων αργιών) στο τηλέφωνο 210 348 3161 ΦΑΞ: 210 345 4603. Υπεύθυνος επικοινωνίας, ΕΜΘ Αλχίας (ΥΠ) Γεώργιος Πλακιάς (email: g.s.plakias@army.gr).
Η δημοσίευση στον ιστότοπο του ΚΗΜΔΗΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 07 Μαϊ 20. Η κατακύρωση των διαγωνισμών τελεί υπό την έγκριση της Υπηρεσίας.

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 41/20 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ «ΘΗΣΕΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ/7 προκηρύσσει, ηλεκτρονικό, ανοιχτό, δημόσιο διαγωνισμό, για τη σύναψη σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing), 5ετούς διάρκειας, 15 οχημάτων πολιτικού τύπου και 4 μικρολεωφορείων με δικαίωμα εξαγοράς τους (option)
μετά το τέλος της μίσθωσης, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) συνολικού προϋπολογισμού, ποσού ύψους τετρακοσίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων εκατόν δώδεκα ευρώ και ενενήντα λεπτών (464.112,90€), χωρίς ΦΠΑ. Αριθμός Διαγωνισμού: 41/20 και αριθμός διακήρυξης: 41.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) και οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς, ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.
Έναρξη υποβολής προσφορών η 08 Μαϊ 20, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών η 12 Ιουν 20, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00. Αποσφράγιση των προσφορών η 18 Ιουν 20, ημέρα Πέμπτη και ώρα
08:00.
Διευκρινήσεις και πληροφορίες παρέχονται καθημερινά (από 08:00 έως 14:00 εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επισήμων αργιών) στο τηλέφωνο 210 348 3161 ΦΑΞ: 210 345 4603. Υπεύθυνος επικοινωνίας, ΕΜΘ Αλχίας (ΥΠ) Γεώργιος Πλακιάς(email: g.s.plakias@army.gr). .
Η δημοσίευση στον ιστότοπο του ΚΗΜΔΗΣ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08 Μαϊ 20. Η κατακύρωση των διαγωνισμών τελεί υπό την έγκριση της Υπηρεσίας.

  • Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»
H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» με κωδικό ΟΠΣ 5034827, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ 7557/2553/A3/20-11-2018 (ΑΔΑ:ΨΗΛ0465ΧΙ8-Φ52) όπως τροποποιήθηκε  και ισχύει με την αριθμ.  1062/Β3/212/21-2-2019 (ΑΔΑ: 6ΟΙΑ465ΧΙ8-ΘΤ1) όμοια Απόφαση Ένταξης.  Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 15.000 εργαζομένων  του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, (αποκλείονται οι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ).  Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. Το έργο απευθύνεται σε 15.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Βασικός στόχος της πράξης είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων μέσω της συμβουλευτικής, κατάρτισης, και πιστοποίησης σε όλες τις περιφέρειες (13) της Ελλάδας: Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα. 
Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα έχουν συνολική διάρκεια 100 ώρες, θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης και θα αφορούν τα εξής αντικείμενα:
1
Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ
2
Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών Κινητών Συσκευών
3
Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
4
Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων
5
Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων
6
Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής
7
Ειδικός στη χρήση τεχνικών και εργαλείων social media marketing
8
Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου(E-COMMERCE)
Τα Εκπαιδευτικά Επιδόματα καταβάλλονται εφόσον οι ωφελούμενοι έχουν ολοκληρώσει τις Συνεδρίες Συμβουλευτικής, τη Θεωρητική Κατάρτιση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία Πιστοποίησης. Η διαδικασία πιστοποίησης είναι χωρίς κόστος για τους καταρτιζόμενους (εξέταση και επανεξέταση εφ’ όσον απαιτηθεί).  
Το Εκπαιδευτικό Επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης (θεωρίας και πρακτικής) ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €/ ώρα), συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων. Συνολική Αξία Εκπαιδευτικού Επιδόματος: 100 Ώρες Κατάρτισης χ 5,00 € = 500,00 €. 
Κάθε ενδιαφερόμενος/η έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Περιφέρεια. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναρτώνται ψηφιακά, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αίτησης των δυνητικά ωφελούμενων, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα http://109.uhc.gr, από τις 12 Μαΐου 2020 και ώρα 12:00:00 μέχρι συμπλήρωσης του πλήθους των 15.000 ωφελούμενων και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 12 μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.
  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του
Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.
Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link :

  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με αίσθημα ευθύνης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με σκοπό την ασφάλεια των μελών μας αλλά και του προσωπικού της υπηρεσίας μας, σας ενημερώνει ότι, από σήμερα 12/03/2020, οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και ηλεκτρονικών μέσων (Η/Υ-με e-mail, Fax κτλ.), χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.
Μπορείτε να εξυπηρετήστε άμεσα αποστέλλοντας E-mail στις παρακάτω διευθύνσεις, με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο αίτημά σας, ανάλογα τον τομέα που απευθύνεστε.
Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση .
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
e – mail : gemi@epichal.gr , συναλλαγή για ΑΕ - ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ .
e - mail : mitroo@epichal.gr, συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές.
e - mail: info@epichal.gr , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή
Τηλ. :23710 24200, 24300
Fax: 23710 21355
*Η απόφαση ισχύει έως και 31/05/2020 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: