«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Υπόψιν: Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Προέδρου Δημ. Συμβουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους, εργαζόμενους Δήμου Πολυγυρου
Κοινοποίηση: ΜΜΕ
Πολύγυρος 27/3/ 2020
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες της επέκτασης της πανδημίας σε όλη την Ελληνική επικράτεια, απαιτείται ο Δήμος μας να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την δημόσια υγεία και να είναι συμπαραστάτης σε όλους τους Δημότες, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους άπορους, αβοήθητους και μοναχικούς συμπολίτες μας καθώς και για τις ευπαθείς ομάδες.
Η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο καλεί την Δημοτική Αρχή Πολυγύρου να δράσει άμεσα χωρίς αυταπάτες, χωρίς ανέφικτες υποσχέσεις και να ηγηθεί της προσπάθειας για:


• Αξιοποίηση των αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση ενεργειών, αξιοποίησης προσωπικού, πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.(ήδη επιχορηγήθηκε ο Δήμος με 40000€ για τα μέτρα κατά του Κορωνοϊού)
• Καταγραφή και καθημερινή Φροντίδα και Βοήθεια σε μοναχικούς ηλικιωμένους που πλήττονται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
• Τοποθέτηση γυάλινων προστατευτικών στα γκισέ για την επαφή με το κοινό στις υπηρεσίες και των ΚΕΠ των υπόλοιπων δημοτικών διαμερισμάτων και όπου αλλού υπάρχει καθημερινή και συνεχόμενη επαφή του κοινού με τους εργαζόμενους.
• Πλήρη αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο τον Δήμο.
• Καθαρισμό και απολύμανση των σημείων συλλογής, εντατική διαδικασία πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων, αλλά και επανάληψη απολύμανσης σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια.
• Συνεχή χλωρίωση του παρεχόμενου νερού και συνεχείς μετρήσεις για την καταλληλόλητα του και δημοσίευση αυτών.
• Προμήθεια και παροχή φαρμάκων ανάγκης μέσω έκτακτης δομής που θα λειτουργεί ως κοινωνικό φαρμακείο.
• Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στην ύδρευση και στη Βοήθεια στο Σπίτι που λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης πρέπει να είναι σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.
• Απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την απαλλαγή χρεώσεων για την χρήση κοινόχρηστων χώρων από 1-3-2020 και για όσο θα χρειαστεί καθώς επίσης απαλλαγή και για το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού βάση της ΠΝΠ που υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες.
• Πρόταση για μείωση της τιμής του νερού, απαραίτητου αγαθού, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, για την τήρηση των κανόνων υγιεινής που εμποδίζουν την ανάπτυξη της μετάδοσης του Κορωνοϊού.
• Προμήθεια μασκών, γαντιών, στολών ή άλλης υλικοτεχνικής υποδομής (π.χ. ένα kit ειδικών αντιδραστηρίων διάγνωσης 100 δειγμάτων για τον COVID 19 κοστίζει 2.000€) και χορήγηση τους στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου το οποίο αντιμετωπίζει ελλείψεις όπως αναφέρει και ο Σύλλογος Εργαζομένων σε αυτό, ώστε ο Δήμος Πολυγύρου, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης του, να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου μας.
• Δημιουργία υπηρεσίας με τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης αλλά και ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τους δημότες στην επικοινωνία τους με τις δημοτικές υπηρεσίες επί 24ωρου βάσεως και σύστημα τηλεδιάσκεψης για συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων.
• Εξόφληση χρεών του Δήμου προς τις τοπικές επιχειρήσεις που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.
• Απαλλαγή καταβολής των μισθωμάτων στα παραχωρημένα σε επαγγελματίες Δημοτικά Περίπτερα τα οποία λόγω των απαγορεύσεων παραμένουν επίσης κλειστά αυτό το διάστημα.
• Ενημέρωση για την εξέλιξη των παραπάνω προτάσεων αλλά και άλλων θεμάτων που αφορούν τις συνεχείς αλλαγές που προκύπτουν σε υπηρεσίες και άλλες δομές λόγω πανδημίας μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου η οποία δυστυχώς δεν έχει συνεχή και σταθερή ροή πληροφοριών.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.
Με εκτίμηση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αβέρης Αθανάσιος
Γκλάβας Γεώργιος
Τσινάς Αργύριος
Σφυρής Ιωάννης
Γιαλιάς Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: