"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • Μέχρι το τέλος του χρόνου η καταχώρηση διακριτικών τίτλων των τουριστικών καταλυμάτων
Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων να προχωρήσουν στην καταχώρηση των Διακριτικών Τίτλων επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων και Διαμερισμάτων.
Ο διακριτικός τίτλος των...
επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) εγκρίνεται από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3419/2005 (Α΄297) και 4441/2016 (Α΄27). Οδηγίες για τον έλεγχο και την καταχώρηση των διακριτικών τίτλων των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων στο ΓΕΜΗ:
Για την καταχώρηση του διακριτικού σας τίτλου θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση προέγκρισης διακριτικού τίτλου στην υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. 
Η Υπηρεσία, αφού ολοκληρώσει την έρευνα στο Μητρώο του ΓΕΜΗ, θα απαντήσει εάν ο διακριτικός τίτλος που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος είναι ελεύθερος ή όχι.
Για την δήλωση διακριτικού τίτλου σε υποκατάστημα θα πρέπει οι αιτούντες να προσκομισουν στην υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. την έναρξη του υποκαταστήματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. 
Σε περίπτωση που λάβουν αρνητική απάντηση θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση προέγκρισης για διαφορετικό Διακριτικό Τίτλο ακολουθώντας και πάλι την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω.
Σε περίπτωση θετικής απάντησης τότε:
  Α) αν πρόκειται για εταιρία οποιασδήποτε νομικής μορφής, η καταχώριση του διακριτικού σας τίτλου πραγματοποιείται με την υποβολή της αίτησης τροποποίησης του καταστατικού της εταιρίας στο Γ.Ε.ΜΗ. και την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης.
  Β) αν πρόκειται για ατομική επιχείρηση, τότε η καταχώριση του διακριτικού τίτλου πραγματοποιείται με την υποβολή αίτησης για την καταχώρηση διακριτικού τίτλου στο Γ.Ε.ΜΗ. για την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης. 
 ΠΡΟΣΟΧΗ! Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Νόμου 4582/2018, μετά την καταχώρηση του διακριτικού τίτλου στο ΓΕΜΗ, η υπόχρεη επιχείρηση θα πρέπει εντός 30 ημερών να προσκομίσει τη σχετική ανακοίνωση ΓΕΜΗ στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας. Σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω υποχρεώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.
 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και για να μην επιβληθούν πρόστιμα, παρακαλούμε τις επιχειρήσεις Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων και Διαμερισμάτων να ολοκληρώσουν την διαδικασία προέγκρισης διακριτικού τίτλου στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ έως 30/11/2019, ώστε να υπάρξει το χρονικό περιθώριο για τη γνωστοποίηση του διακριτικού τίτλου στη Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού έως 31/12/2019. 
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τηλ. 2371024200-2371024300

  • Με επιτυχία η ημερίδα στα Νέα Μουδανιά με θέμα "Οργάνωση και Διοίκηση ατομικών / οικογενειακών επιχειρήσεων"
Με συμμετοχή μεγάλου αριθμού επαγγελματιών και επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου της Νέας Προποντίδας, πραγματοποιήθηκε ο νέος κύκλος δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών και με τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, τα οποία αποτελούν πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ,  στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των επιχειρήσεων - μελών της Χαλκιδικής. 
Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών κι Εργαλείων στα Νέα Μουδανιά, είχε ως θέμα "Οργάνωση και Διοίκηση ατομικών / οικογενειακών επιχειρήσεων".  

Ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο κος Γιάννης Αγγέλου,  Ιδρυτής της VisualMarketing. Κατά κοινή δήλωση των συμμετεχόντων, η θεματολογία και η ανάλυση του ήταν απολύτως ικανοποιητική και συγχαίρουν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και του Εμπορικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών και ευελπιστούν σε συνέχιση ανάλογων ενημερωτικών δράσεων.  Μετά τη λήξη του σεμιναρίου δόθηκαν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις συμμετοχής.

  • Κουπόνια καινοτομίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς υπηρεσίας που θα παρασχεθεί από φορείς καινοτομίας. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρούσα δράση, θα πρέπει να έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα του οποίου η αντιμετώπιση απαιτεί την τεχνογνωσία που διαθέτει κάποιος φορέας καινοτομίας. Ειδικότερα, ως επιμέρους στόχοι της συγκεκριμένης δράσης δύναται να αφορούν οι ακόλουθοι: -Μεταφορά τεχνογνωσίας /τεχνολογίας από τους φορείς καινοτομίας προς τις επιχειρήσεις με σκοπό: -την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων,  υπηρεσιών από αυτές. Ως καινοτόμα θεωρούνται τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που παρουσιάζουν νέα ή σημαντικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά ή τρόπους χρήσης, -την ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών παραγωγής ή λειτουργίας επιχειρήσεων, -την επίλυση προβλημάτων στην παραγωγική διαδικασία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, -ενίσχυση της συνεργασίας των επιχειρήσεων με ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς, -προώθηση Ε&Τ δραστηριοτήτων από τους φορείς καινοτομίας προσανατολισμένων προς τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη δράση είναι συμβατή με την εγκεκριμένη Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, όπως προέκυψε και από τη σχετική διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ του ΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pepkm.gr .
 Για το λόγο αυτό το ερευνητικό σχέδιο θα πρέπει να σχετίζεται με τουλάχιστον έναν από τους οκτώ τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής: • Αγροδιατροφή • Δομικά υλικά • Κλωστοϋφαντουργία – ένδυση • Τουρισμός • Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών • Τεχνολογίες ενέργειας • Τεχνολογίες περιβάλλοντος • Τεχνολογίες μεταφορών και εφοδιαστικής αλυσίδας. Σε ποιους απευθύνεται: Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να έχουν κλείσει τουλάχιστον μία πλήρη διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας. Περίοδος υποβολής από 17/12/2019 έως 28/2/2020 (ώρα 15:00). Η δράση υλοποιείται σε όλα τα στάδια (υποβολή, αξιολόγηση, ενστάσεις, υπαγωγή, έλεγχος, πιστοποίηση, τροποποίηση, πληρωμή, έλεγχος μακροχρονίων υποχρεώσεων κλπ.) μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), η πρόσβαση στο οποίο δίνεται στους δικαιούχους των ενισχύσεων μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr/mis και στο οποίο υποχρεωτικά οι δικαιούχοι των ενισχύσεων υποβάλλουν το σύνολο των αιτημάτων προς την ΕΥΔ ΕΠ ΠΚΜ και τον ΕΦ (π.χ. αιτήματα υποβολών, ενστάσεις, αιτήματα ελέγχου, αιτήματα τροποποίησης κλπ.) . Τι χρηματοδοτείται: Οι δαπάνες για την αγορά– λήψη υπηρεσίας, από Φορέα Καινοτομίας, για την εκπόνηση Σχεδίου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας. Αναλυτικά, οι πληροφορίες για τις επιλέξιμες δαπάνες αναφέρονται στο κεφάλαιο 6.1 της Πρόσκλησης. H μέγιστη επιχορηγούμενη αξία των υπηρεσιών αυτών (κουπόνια καινοτομίας) είναι 10.000 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 100%. Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης της Δράσης. Προϋπολογισμός € 4.000.000 Η πρόσκληση της Δράσης δημοσιεύθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠ ΠΚΜ www.pepkm.gr , του ΕΣΠΑ www.espa.gr , www.ependyseis.gr και του Ε.Φ. www.efepae.gr , www.kepa-anem.gr .
Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας Κεντρικό Γραφείο Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ). Ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.kepa-anem.gr . Διεύθυνση Οικισμός Λήδα-Μαρία, Κτίριο Ερμής (1ος όροφος), 6ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, 570 01 Θέρμη Θεσσαλονίκης, Τηλ. 2310 480000, Φαξ. 2310 480003.

  • Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 3ο κύκλο των προγραμμάτων κατάρτισης από το πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα
    Γενιά"!
Έχοντας ως στόχο την παροχή όλων των απαραίτητων εργαλείων στους νέους προκειμένου να βρουν απασχόληση στον αγροδιατροφικό τομέα ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, τα προγράμματα κατάρτισης προσφέρουν στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις, πρακτική εμπειρία και εξειδικευμένη καθοδήγηση. Περισσότερες πληροφορίες στο
σύνδεσμο: https://www.generationag.org/draseis/programmata-anaptykshsanthropinoy-dynamikoy .

  • ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Στα 1,67 δις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα 
Στο ποσό των 1,673 δισ. ευρώ ανήλθαν το Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 1,637 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο. Τον ίδιο μήνα οι επιστροφές φόρων περιορίστηκαν στα 873,9 εκατ. ευρώ έναντι 992,3 εκατ ευρώ τον Αύγουστο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα οποία δείχνουν ακόμη ότι συνεχίστηκαν και το Σεπτέμβριο οι μηδενικές πληρωμές των φορέων της γενικής κυβέρνησης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες, καθώς και για την τακτοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

  • ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Στα 5,75 δις ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το 10μηνο 
Πρωτογενές πλεόνασμα 5,755 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2019 σημειώνοντας σημαντική υπέρβαση από τον στόχο των 2,314 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν στη δημοσιότητα και επιβεβαιώνουν θετική εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών. Τα οριστικά στοιχεία για την εξέλιξη των μεγεθών του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο, θα είναι διαθέσιμα την ερχόμενη εβδομάδα.

  • ΙΟΒΕ: 57 δις ευρώ σε ρευστό έχουν οι Έλληνες 
Οι Έλληνες προτιμούν τα μετρητά καθώς διατηρούν σε μετρητά το 10,4% των χρηματοοικονομικών περιουσιακών τους στοιχείων (καταθέσεις, μετρητά, ομόλογα και μετοχές κατά κύριο λόγο) σύμφωνα με έκθεση του Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).  Περίπου 57 δισ. ευρώ καταθέσεων ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων βρίσκονται εκτός του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, με τα 32 δισ. ευρώ να βρίσκονται στο εξωτερικό και τα 25 δισ. ευρώ σε στρώματα, θυρίδες και άλλες κρυψώνες, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης.
  • Οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων θα αναλάβουν «κόκκινα» δάνεια ύψους 60 δις ευρώ 
Περισσότερα από 60 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα διαχειριστούν οι 21 αδειοδοτημένες και εποπτευόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Η Ελλάδα, έχει σήμερα το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη, περίπου 40% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 3% - 4%. Τα τελευταία όμως χρόνια υπήρξε σημαντική πρόοδος με αποτέλεσμα από το ιστορικό ρεκόρ των 107 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2016, τα κόκκινα δάνεια να μειωθούν κατά 32 δισ. ευρώ και να κυμαίνονται σήμερα σε 75 δισ. ευρώ περίπου.

  • GOLDEN VISA: Οι προϋποθέσεις για τους πολίτες τρίτης χώρας
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις διαδικασίες καθώς και τα λοιπά θέματα που σχετίζονται με τη χορήγηση χρυσής βίζας σε όσους αποφασίσουν να επιλέξουν άλλες μορφές επενδύσεων, πλην της αγοράς ακινήτου, καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε χθες. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη ΚΥΑ εξειδικεύει τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι θα «τοποθετηθούν» στην ελληνική αγορά με την απόκτηση τίτλων ή καταθέσεων. Η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ αρ. φύλλου 4155) αποτελούσε προϋπόθεση για την έναρξη εφαρμογής του τροποποιημένου με τον νόμο 4605/2019 άρθρο 16 του ν. 4251/2014 με το οποίο εισήχθη η πρόβλεψη ότι η χορήγηση χρυσής βίζας μπορεί να γίνει, πέραν της αγοράς ακινήτου ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ που ίσχυε έως τώρα και με την απόκτηση τίτλων όπως ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αγορά μετοχών ή καταθέσεων
  • Παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τέλος Ιουνίου 
Βαριά πρόστιμα έρχονται για όσους δεν προχωρήσουν στην τακτοποίηση αυθαιρέτου μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2020. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί τη σύνδεση της διαδικασίας με την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου. Η παράταση αυτή θα είναι η τελευταία παράταση για την κατηγορία 5, για τα βαριά αυθαίρετα. Από τον Ιούνιο και μετά δεν θα υπάρξει άλλη τέτοια δυνατότητα για αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία. Από το τέλος του Ιουνίου και μετά θα υπάρξει μια σφαιρική και μονιμότερη λύση για το ζήτημα των αυθαιρέτων.

  • Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα 
Μέσα στην ημέρα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Χθες ολοκληρώθηκαν τα τυπικά ζητήματα, πήρε ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 4216/19-11-2019) η υπουργική απόφαση (Α.1404/2019) και όλα είναι έτοιμα, για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Το φετινό επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν τα νοικοκυριά μέχρι το τέλος του έτους που θα υποβάλουν αίτηση κυμαίνεται από 64 έως 350 ευρώ.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αίτηση καθώς η προθεσμία λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2019. Για να λάβει κάποιος όλο το επίδομα αρκεί να αγοράσει πετρέλαιο αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του επιδόματος από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Η πληρωμή ολόκληρου του επιδόματος θα γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 ενώ μετά τις 15 Ιανουαρίου και έως το τέλος Μαρτίου 2020 θα γίνουν διασταυρώσεις στα στοιχεία των αγορών πετρελαίου θέρμανσης που θα δηλώσουν οι δικαιούχοι.

  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες 
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr. 


  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του
Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.
Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link : 
https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/ENTOLH_ZHTHSHS_F11180.pdf

  • Εμπορική αποστολή από Ισπανία για προοπτική συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις

Επιστολή που λάβαμε  από το Εμπορικό Γραφείο Πρεσβείας της Ισπανίας , ενημερώνει ότι πως στις 25, 26 & 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα Εμπορική Αποστολή, την οποία διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Cartagena σε συνεργασία με το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα. Στην αποστολή συμμετέχουν οι κάτωθι εταιρείες, που ενδιαφέρονται για συνεργασία με ελληνικές εμπορικές/εισαγωγικές επιχειρήσεις, για την προώθηση των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
WEB
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
AGRUCAPERS  
Kάπαρη, και άλλα τουρσιά σε ξύδι ή άλμη σε συκευασίες για, Retail, Foodservice και Βιομηχανία
ALIMINTER   

Σάλτσες, μαρμελάδες, τουρσιά κονσέρβες λαχανικών
APM IMPULSE
Κατεψυγμένα κρέατα: χοιρινό, αρνί, κατσίκι, μοσχάρι, πουλερικά
AROMAIBERICA SERRANA   
Αλλαντικά: SuperHam,  Jamón, Chorizo
COMERCIAL HUETE   
Θερμοκήπια και συστήματα θερμοκηπίου
GARRIGOS Y ALMAGRO (GAYSA)   
Ψεκαστικά μηχανήματα / εργαλεία φυτοπροστασίας
Όσοι ενδιαφέρονται, να έρθουν σε επαφή με τον εκπρόσωπο κάποιας ή όλων αυτών των ισπανικών εταιρειών, ώστε να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασίας, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας για τον καθορισμό μίας συνάντησης*.
Αρμόδιοι:  Σταύρος Κουκουβίνης - Βαγγέλης Τζάκος Τηλ: 0030210 7246980, 210 7248984    E-mail: atenas@comercio.mineco.es  
* Επίσκεψη του εκπροσώπου της ισπανικής εταιρείας στα γραφεία σας ή συνάντηση στο ξενοδοχείο  διαμονής της αποστολής 

  • Διοργάνωση εβδομάδας ελληνικών προϊόντων στην Κροατία
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Ζάγκρεμπ, βρίσκεται σε επικοινωνία με κροατική αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ η οποία προτίθεται να διοργανώσει εβδομάδα ελληνικών προϊόντων τον Φεβρουάριο 2019 στην Κροατία και αναζητά επιχειρήσεις που εξάγουν τα παρακάτω προϊόντα:
  • Ελιές,     Ελαιόλαδο (1 λ. / 0,75/ 3λ.),     Μέλι, Κριτσίνια, Μπαχαρικά,
  • Τουρσί/ βαζάκια,    Προϊόντα ντομάτας,   Αποξηραμένα φρούτα,
  • Ελληνικοί μεζέδες,     Σύκα, Σάλτσες, Ψάρια και θαλασσινά σε κονσέρβα,
  • Μαρμελάδες,     Όλο το φάσμα των γαλακτοκομικών (τυριά, γιαούρτια)
Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους με την αιτιολογία «Συμμετοχή στην εβδομάδα ελληνικών Προϊόντων» απευθείας στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Ζάγκρεμπ στο e-mail: ecocom-zagreb@mfa.gr. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Ζάγκρεμπ +38514835716  & +38514810437.

  • Συμμετοχή της ΠΚΜ στο 4o GREEK FOOD SHOW, Βαρσοβία-Πολωνία, 7-8 Δεκεμβρίου 2019
Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετέχει στο 4ο GREEK FOOD SHOW που θα πραγματοποιηθεί στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας PGE NARODOWY, στην Πολωνία.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ λοιπόν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, να αποστείλουν συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το  Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που είναι αναρτημένο στο link : https://www.greckapanorama.com/images/2019/entypo-endiaferontos-GreekFoodShow.pdf   στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε πατώντας τα παρακάτω link:

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή, 2313330395, κ. Γεώργιος Γκανάτσιος και 2313330428 κ. Γεώργιος Φανέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: