«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ατελείωτη διασκέδαση στις εκδηλώσεις «Γεύση Παράδοση Πολιτισμός», στον Πολύγυρο Χαλκιδικής


Με τεράστια επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού συνεχίζεται στον Πολύγυρο, την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, η 5η Γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γεύση Παράδοση Πολιτισμός», που οργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο «Αριστοτέλης» με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Και χθες Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 ο πεζόδρομος της πρωτεύουσας πλημμύρισε από...
αυθεντικές τοπικές γεύσεις, προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, γαστρονομικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και επισκέπτες κάθε ηλικίας. Οι παραγωγοί, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους ήρθαν σε επαφή με το ευρύ καταναλωτικό κοινό ενώ οι σύλλογοι, που πήραν μέρος στην προσπάθεια έκαναν γνωστή τη δράση τους.

Την παράσταση έκλεψε η αναβίωση του παραδοσιακού γάμου, στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων. Η Πολυγυρινή νύφη στολίστηκε υπό τους ήχους των νυφιάτικων τραγουδιών της Παραδοσιακής Ομάδας τραγουδιού του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου. Ο γαμπρός, που ταξίδεψε από την Κρήτη για να παντρευτεί την καλή του, μαζί με τους φίλους του παρέλαβε τη νύφη με μαντινάδες και υπό τους ήχους της Κρητικής λύρας και Κρητικού λαούτου. Το προαύλιο του μουσείου μετατράπηκε σε χώρο χαράς και γλεντιού, όπου συναντήθηκαν τραγούδια, ήχοι και χοροί από την Κρήτη και τη Χαλκιδική.

Η νύφη και ο γαμπρός και τα δύο σόγια με τα προικιά, χορεύοντας και τραγουδώντας, μαζί με χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα, κινήθηκαν κατά μήκους του «Ιστορικού Ιστού» με κατάληξη στην πλατεία των Έξι Βρύσεων, όπου οι Σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας είχαν ετοιμάσει το γαμήλιο τραπέζι εκτελώντας συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής.


Ντυμένα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές χορευτικά τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Πολυγύρου «Έξι Βρύσες», του Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής «Νίκος Καζαντζάκης», του Χορευτικού Λαϊκού Ομίλου «Passons» από την Ιταλία, του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαλκιδικής «Η Δωδώνη», του Χορευτικού συγκροτήματος «Ljubistok» από την Ουκρανία, και του Χορευτικού συγκροτήματος «Ala too» από το Κιργιστάν παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία των Έξι Βρύσεων



Το κοινό χάρισε το πιο δυνατό του χειροκρότημα στους χορευτές, που απέδειξαν ότι οι νέοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό αγαπούν την παράδοση και δουλεύουν για τη διατήρησή της. Το απόγευμα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους και πήραν μέρος στον μεγαλύτερο νεροπόλεμο, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Και αυτή η βραδιά κατέληξε σε γλέντι με τη συμμετοχή όλων των ηλικιών στην πλατεία των Έξι Βρύσεων.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργου, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόριος Τάσιος, η Πρόξενος του Εκουαδόρ, Susana Vasquez, η Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δημήτριος Ζαγγίλας, ο Αντιδήμαρχος Ζερβοχωρίων, Δημήτριος Κοντογιώργης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Σαράντη, οι νέο εκλεγείσατες Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μαρία Γκουγκούση και Πάνος Δήμητσας, ο Πρόεδρος του τοπικού Πολυγύρου, Νικήτας Κατσακιώρης, ο Πρόεδρος του τοπικού Ορμύλιας, Νικόλαος Σαραφίδης , ο Πρόεδρος του τοπικού Γαλάτιστας, Μανώλης Σειράς και πλήθος κόσμου.




Σήμερα Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 είναι η τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων στον Πολύγυρο, που θα πραγματοποιηθούν με το εξής πρόγραμμα:

στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου
19:00 ΜΕΡΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ με τις ΜΠΙΟΥ - ΜΠΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΜ - ΜΠΑΜ
Ποικιλία πειραμάτων θα πραγματοποιηθούν μαζί με τα παιδιά. Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς γνωστοί ήρωες της DISNEY θα είναι εκεί να φωτογραφηθούν και να παίξουν με τους μικρούς τους φίλους.

20:00 συγκέντρωση ξένων χορευτικών συγκροτημάτων στο Δημαρχείο Πολυγύρου

20.30 ΠΑΤΙΝΑΔΑ στον πεζόδρομο του Πολυγύρου

Ξένα χορευτικά συγκροτήματα, παιδικά και ενηλίκων, πλημμυρίζουν τον πεζόδρομο
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία των Έξι Βρύσεων
Παραδοσιακό κέρασμα από τους συλλόγους με πίτες, φαγητά, γλυκά και εδέσματα παρασκευασμένα κυρίως με τοπικά προϊόντα
Παρουσίαση συντελεστών και παραγωγών. Απονομές στα ξένα χορευτικά συγκροτήματα.

1.Χορευτικό Συγκρότημα «Ljubistok» από την Ουκρανία
2.Χορευτικό συγκρότημα «Hiziya» από την Αλγερία
3.Χορευτικός Λαϊκός Όμιλος «Passons» από την Ιταλία
4.Χορευτικό συγκρότημα «Expresion Latino Americana» από το Εκουαδόρ
5.Χορευτικό συγκρότημα «Ala too» από το Κιργιστάν
6.Χορευτικό συγκρότημα «Ikorta» από την Γεωργία
7. Χορευτικό συγκρότημα «Ηasad Folkdance group» από την Τουρκία

22:00 Λήξη των εκδηλώσεων στον Πεζόδρομο με παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα των ΑΦΩΝ Τσικούρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: