"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ο Γιάννης Βρούτσης απαντά τι θα γίνει με τις εκκρεμείς συντάξεις

Για τις εκκρεμείς συντάξεις έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας μάλιστα πως ξεπερνούν τις 400.000, ενώ συμπλήρωσε ότι θα δοθούν μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος ΑΤΛΑΣ.
«Έτσι, σταδιακά οι εκκρεμείς συντάξεις θα δίνονται ψηφιακά. Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη», είπε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο...
Open και τη Φαίη Μαυραγάνη, στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του από την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Εργασίας. «Από 01/06/2020 το 34,33% των νέων εκκρεμών συντάξεων θα γίνεται ψηφιακά, από 01/01/2021 το 23,29% και κάτι λιγότερο από 10% θα δοθεί από 01/06/2021», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Μάλιστα, ο δήλωσε ότι θα λυθεί άμεσα το θέμα, μέσα από μια λογισμική εφαρμογή. «Ελπίζω ότι θα γίνει μέσα στο έτος», σημείωσε.
Όσον αφορά το ΚΕΑ, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Αυτό θα αλλάξει και θα γίνει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Τα κριτήρια για αυτό δεν θα αλλάξουν και στόχος μας είναι να βελτιωθεί το ποσό που θα καταβάλουμε».
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε επίσης ότι ο νόμος Κατρούγκαλου θα αλλάξει αμέσως μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά.
«Η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει ό,τι απόφαση βγάλουν οι δικαστικές αρχές για τα αναδρομικά», συμπλήρωσε.
Στο τέλος, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι θα σταλούν τα ενημερωτικά των συντάξεων στους συνταξιούχους, αμέσως μετά τη στελέχωση των διευθυντών σε ΕΦΚΑ και ΗΔΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: